Уже который раз «прогресс» ядерных и ракетных технологий Ирана и КНДР, очень похож на то, что и как делали в совке и ли теперь делают в РФ. Вот и эти ракеты – из той же оперы. Москва старается поджечь войну везде, где только можно, а войной выбить из игры Сеул – очень полезно для Москвы. В чем тут польза, легко понять, если обратить внимание на то, кто больше всего в мире строит супертанкеров для транспортировки сжиженного газа и для кого.

Все это следует рассматривать в комплексе и возможно, одной из главных целей Москвы, является втянуть Китай в конфликт двух Корей, в котором они безоговорочно поддерживают КНДР. Хоть исторически, Китай воевал на стороне Северной Кореи, нынешний лидер Китая Си Цзиньпин имеет личные, очень теплые отношения с Южной Кореей.

Еще во времена, когда он был далек от властного Олимпа, ему случилось быть в опале и какое-то время его очень тепло приютили в Сеуле. По этой причине, он всегда избегал резких движений в его адрес. Но Путин – мастер провокаций и подставляет Си под удар.

Мы как никто знаем, что если РФ проводит «учения» у чьих-то границ, то это – не к добру. Вторжение в Грузию началось с «учений» у ее границ. То же самое произошло и с нами. Пока мы были на Майдане и нам  было не до того, через всю Московию ползли эшелоны с военной техникой и размещались вдоль наших границ.

Исходя из этого, южные корейцы сделали все правильно. Они прошли все стадии предупреждений, от обращения (более 30 раз) к российским пилотам на международной частоте, до открытия предупредительного огня. В такой ситуации имеется набор предупредительных средств, каждое из которых – более серьезное, чем предыдущее.

И вот открытие предупредительного огня, чтобы пилоты враждебного самолета видели пролетающие трассеры снарядов, последнее перед применением огня на поражение. То есть россиянам показали, что тут быстро перейдут от слов к делу.

Понятно, что россияне надувают щеки и рассказывают о том, что если бы их самолетам реально что-то угрожало, то они бы «приняли меры», но в данном случае, противники в территориальном споре Южная Корея и Япония, выступили единым фронтом и россияне оказались в неприятной ситуации, когда случись что с их самолетом, и корейцы и японцев показали бы, что срубили нарушителя. Это для Москвы оказалось неприятным сюрпризом.

А теперь к нашим реалиям. Пока зе в шабат резвился в Одессе на «Лиге ржача», а Курт Волкер – толковал с военными на передке, Москва закрыла больше половины акватории Черного Моря, якобы для проведения учений. Заметим, у восточных берегов Южной Кореи они тоже что-то там учили, а потом рассказывали, что ничего не нарушали. В заглавном рисунке мы приводим карту этих закрытых зон. Если внимательно присмотреться, то там указаны даты закрытия – до середины августа.

По большому счету, одна такая карта должна стать основанием для экстренного сбора РНБО и принятия ответных мер, поскольку акватория моря совсем маленькая и при нужном скоплении сил и средств, на «Лигу смеха» могут явиться зеленые люди от Вовы Путина и устроить не совсем кошерное шоу.

Это тем более важно и нужно потому, что раньше нам особенно нечем было реагировать на подобные вещи разве что подтягивать войска к берегу, чтобы хотя бы отразить высадку морского десанта. Сейчас уже есть кое что такое, что можно тоже поставить на «испытания» и «учения», в прибрежных зонах, с перекрытием того, что там в их квадратах будет плавать.

В общем, южные корейцы показали россиянам, а заодно и китайцам, что на их учебные пролеты бомбардировщиков, они сразу же отвечают учебными стрельбами истребителей. Учиться, так – учиться, чего уж там!

10 коментар до “Правильная реакция (Часть 2)”
  1. Десь прочитав “В.О. президента Курт Волкер”. Дуже на це схоже. Але, нажаль, Волкер виконує цю роль лише в межах повноважень, наданих йому США. Тому замість України на вибрики запарєбрика реагувати він не буде. А наш виконує роль президента “Ліги сміху”, бо на виконання іншої – не здатен. Тому про те, щоб Україна симетрично закрила для навчань, наприклад, акваторію біля порту “Кавказ” ми можемо лише мріяти…

    1. Збільшіть сильно малюнок і подивіться на дати, половина квадратів уже у минулому. Причому, жодного нема у безпосередній близькості наших кордонів. Не здається що ситуація трохи не така небезпечна? 🙂

  2. Автор, усе набагато складніше. Китай є ініціатор цієї провокації. Просто кацапи, як справжні Шарікови, лише виконавці.
    Є ще один цікавий штрих, наступного дня після тієї провокації. Китайці випустили запланований реліз білої книги розвитку збройних сил. Яка була запланована давно. Враховуючи, що наступного дня після релізу книги, випробування провели КНДР, які до речі нещодавно продемонстрували власний підводний човен, та відмовились від безкоштовної допомоги Сеула 50 000 т рису, не дивлячись на голод в країні. Плюс Іран провів випробування власної балістичної ракети.
    На мою думку, Китай тоді показав справжнє обличчя. За компанію з ним ще кацапи, плюс Іран й КНДР. Тобто вони виступили єдиним фронтом як союзники, хоча вони не є союзниками. Це було послання всьому світу, та в першу чергу США. Й так влучно вийшло, що Трамп на й той час відбивався від докладу Мюллера. Але весь світ для себе висновки зробив. Від тепер світового жандарма США нема, судячи з мовчазної реакції Вашингтона, який більше сконцентрований на внутрішніх чварах.

    З того що я читав у відкритих джерелах й аналізуючи, я зробив такий висновок. Москалі все давно й вправно виконують, що накажуть китайці. Узять наприклад наші проблеми у Керченській затоці, є така ж сама проблема у Тайваня, у Південної-Китайському морі (якщо не сплутав назву) де китайці будують бази й пхають зброю туди готуючись до силового повернення територій. А це буде, адже такий варіант записаний у Білій Книзі. Але це станеться тоді, коли КНДР влаштує проблеми Південній Кореї, а Іран Ізраїлю, москалі нам, а може навіть й полізуть на когось з членів НАТО, балтійські країні перші в черзі разом з нами. Ось тоді США просто не в змозі повсюду реагувати. Не вистачить ні сил ні ресурсів й тоді доведеться обирати кому допомагати, а це поховає НАТО повністю. Адже на європейських союзників надії не буде, там зроблять свою чорну справу Ле Пени, Ліги Півночі то що. А може й москалі в той час їм подарунок “активують” у вигляді Марсельської, Баварської Народної Республік, аля ДЛНР.
    Я вибачаюсь що усе в таких чорних тонах, але коли я сам зрозумів це, я злякався якщо чесно. Я зараз ставлю собі такі питання:
    Коли це станеться? Що буде каталізатором подібного сценарію розвитку? ТО що…

    1. Ось тоді США просто не в змозі повсюду реагувати. Не вистачить ні сил ні ресурсів й тоді доведеться обирати кому допомагати, а це поховає НАТО повністю.

      Karkaješ pro slabuju USA, podychajuščuju NATO i sil’nuju velikoliepnuju šestiorku? USA nie odinoka i bez Evrobiurgerov. Nie budu perečisliat’ kto vmeste s Amerikoi ukorotit ambiciji zarvavšeisia šestiorki i vernut na ichnieje miesto – u paraši…

      1. Проблема в тому, що “шістка” тепер не одна. За компанію тепер Китай, Іран, та КНДР, а ще Туреччина дивиться в ту сторону. Що цілком очікувана, адже скільки вони пробували на захід, а результату нуль, от й вирішили на схід спробувати. Навіть британці не допоможуть. У них зараз флоту не вистачає, щоб забезпечити безпеку танкерів в Ормузькій затоці.
        А коли почнеться вся ця катавасія, я навіть не кажу якщо, бо це буде. Питання лише коли? Ось тоді доведеться обирати куди спрямовувати допомогу. На Ближній Схід Ізраїлю, чи в Азію Тайваню? Чи нам тут у Європі? Навіть якщо нам допомагатимуть Канада, Польща й Британія. Усе одно у США постає питання: Чи варто вписуватися в глобальний ядерний конфлікт? Згадайте відповідь й реакцію Трампа, про Чорногорію як причину ядерного конфлікту? Адже задавав журналіст в інтерв’ю подібне питання Трампу.
        Це все вписується в гібридну парадигму. Про “війну за Нарву”.
        У мене зараз все більше й більше впевненості, що автори сучасних сценаріїв гібрідних війн не в москві, а в Пекіні.

  3. Україна вже програла війну. Україна вже окупована. Україна вже частина Московії. Наступним буде ЄС. США дозволять контролювати обидві Америки. Далекій Схід буде під контролем Китаю. Близький Схід під контролем Туреччини. Іран теж намагається розширити зони свого впливу. Відбувається гібридна війна за перерозподіл зон впливу. Дивно, що в Україні і Європі цього не розуміють.

    1. Пробачайте, але Ви це вже не перший раз повторюєте і чесно кажучи, це гидко читати. Автор сайту з 2015 року воює на інформаційному фронті на знос, спить мабуть уривками щоб подарувати людям надію що не все втрачено і “стакан наполовину повний”. До речі, так воно і виявлялося! І нарешті прмйшли Ви щоб уже не перший раз донести істину що ми все просрали і надії нема? Як кажуть, інколи краще мовчати якщо нема чого сказати позитивного… Знаю, Ви не ворог, тому думайте трошки… Щоб через кілька років не було соромно за свою зневіру. Нас не кинуть! Україна – буде!

    2. США щось там “дозволять контролювати”?! Хто, лисий сморчок, який заробляє на контоабанді наркотиків та шестерить перед китайцями? Ви в своєму розумі? Чи не забагаио честі кацапам? У випадку бойового зіткнення рашка перестане існувати через тиждень-два і це розуміють всі, в тому числі вонм самі. Володарі світу знайшлись… Тьху!

  4. Як справедливо написав пан Сергій, рашка вже давно на других ролях у Китаю.
    Покійний Мао Цзедун дуже любив давню китайську мудрість (яку мабуть і зараз полюбляє китайське керівництво): “Мудра мавпа дивиться з дерева, як два тигри б’ються у долині”. Ціль Китаю втягнути США у війну будь з ким: з КНДР, чи Іраном, чи навіть з Росією, аби тільки США послабили економічний тиск на Китай

    1. Ну і хто тоді буде купувати експортну продукцію Китаю якщо США стануть розваленою розрухою країною? Китайцям це так треба? Сумніваюсь… А ои рашку опустити і зробити своєю сировинною колонією – це вони вже роблять і нехай роблять. Ті тварюки на інше і не заслуговують!

Коментарі закриті.