Подчеркну, Гитлеру понадобилось всего-то 12 лет для того, чтобы получить необратимый эффект, а у палестинцев это сколько уже длится, 70 лет? Седлаем розовых пони?  А у лаптей сколько? Только прутин там у власти 25 лет, а до этого было 77 лет совка. Может быть, пора признать, что все описанное выше – часть объективной реальности, нравится это кому-то или нет. То, что на это неприятно смотреть, еще не значит, что этого нет и оно, это «что-то» действует агрессивно, убивая, калеча, насилуя и уничтожая, а главное – оно уже гарантировано не сидит в своей норе, а выходит на охоту. Чем быстрее будет принята объективная реальность, тем дешевле обойдется эта наука и наоборот.

БЕЗПЕКОВІ УГОДИ

В связи с этим, сейчас мы наблюдаем какую-то натужную суету зелени по части  саммитов мира и «безпекових угод». Мы уже не раз высказывались на эту тему и в лучшем случае оцениваем эту бездарную суету как имитацию деятельности. И в общем, на это просто можно было бы не обращать никого внимания или же оценивать это как вип туры народных избранников, которые на халяву катаются по миру, если бы они не пытались это скормить как нечто прорывное и ценное.

Но рассказывать можно что угодно, а в итоге должен быть либо заметный практический эффект, в виде безусловной пользы для Украины, либо должны наступить какие-то конкретные юридические последствия, в виде обязательств или чего-то подобного. Но вот прошло время и ничего не наблюдается даже близко, если не считать той самой туристической составляющей этого шоу. То есть, на простой вопрос о том, какая конкретная польза от всего этого, положительного ответ нет. 

Но ОПА, возглавляемая товарищем Ермаком, продолжает штамповать «безпекові угоди» с настойчивостью сломавшейся кофеварки, пытаясь убедить публику в том, что они имеют какой-то смысл. Чтобы придерживаться формата этого материала, мы приведем цитаты чешского издания, которое дает оценку такому документу, подписанному со стороны Чехии, опираясь на свои источники. Выглядит это так:

«Соглашение ни к чему не обязывает Чехию. Это не законодательный акт, который имел бы значение международного договора», – сказал Франтишек Мичанек, бригадный генерал запаса и почетный декан Оборонного колледжа НАТО в Риме. «Соглашение декларирует добрую волю обеих сторон. Именно так я бы прочитал этот отрывок, т.е. что Чехия, по возможности, будет помогать Украине в настоящем и будущем».

В данном случае это – не мое субъективное мнение, а его высказывает человек, которого вполне можно считать экспертом по вопросам безопасности. И он тут тоже четко делает упор на то, что международные договора имеют совершенно другую ценность, а мы еще раз подчеркнем, что любой документ, не имеющий обязывающей части, можно называть как угодно, даже «угодой», чтобы пипл это схавал, но на самом деле, он будет иметь формат меморандума или декларации. И тут дело даже не в том, что эти стопки документов, по своей сути ничем не отличаются от Будапештского меморандума, а в том, что все это пытаются выдать за договора о безопасности, а это – совсем другое. Более того, если бы зелень попыталась подписать именно договор на эту тему или та самая «мирная конференция» имела обязывающие последствия для ее участников, то там бы никого не осталось вообще, кроме Ермака и найвеличнийшего, и подписывали бы они что-то между собой.

(Окончание следует)

9 коментар до “Другой взгляд на ряд событий (Часть 3)”
  1. Як кажуть знаючі люди,до делегаціі по “Безпекових угод” завжди прикріплені люди з великими та важкими валізами,мета яких одне з відділень великих банків .Звідки вони потім виходять радісні та порожні,оце і е “безпека ” для ЕрмаЗе та іх шобли.Вони там никають “чесно зароблено” бабло,вивезене налом.

  2. вот тут автор написал “товарищ Ермак” (понимаю, это сарказм). Но у меня почему-то слово “товарищ” твердо ассоциируется с воинским званием. Вот мне и стало интересно, а какое сейчас звание у дЕрмака в стране, где он проходит воинскую службу?

  3. Простите, /кто же его в очистку назначил/ но ведь лидеры же подписывают.. кто то убедил их или соблазнил чем то, что нада потратить время и приехать , поручеаться с мерзкими завхозами?

  4. йа уже писал в ФБ, что зелень просто пропускает через ксерокс “Будапештсктий меморандум”

  5. Щоб т.зв. безпекові угоди набули статусу зобов’язуючого Договору – вони повинні пройти процедуру взаємної ратифікації як у ВР України так і у парламентах тих країн, з якими ці угоди укладаються. І ось тут автор лукавить тому, що НЕМАЄ ЖОДНОЇ ГАРАНТІЇ, що парламенти інших країн погодяться на таку ратифікацію, оскільки, поміж іншим – такий ратифікований Договір буде зобов’язувати підписавшу країну всерйоз “вписатися” за нас в разі чергової війни з Росією. Чи хочуть ТАКОГО інші країни та їхнє населення, навіть дружні до нас? Навряд чи…
    Нажаль, в парламентах союзних нам держав Заходу, засідають як наші друзі так і наші вороги, котрі будь-яким чином, під найрізноманітнішими приводами – намагатимуться НЕ дозволити т.зв. безпековій угоді перетворитися на повноцінний Договір. З різних причин: хтось на підсосі у Путіна відроблятиме свої 20 баксів, хтось захоче перемогти своїх опонентів на виборах під гаслами: “Не дозволимо втягнути нашу країну в НЕ НАШУ війну (с)!”, “Не допустимо ескалації та Третьої Світової Війни (с)!” – тому буде всіляко розкручувати подібні “миротворчі” тези, ну а хтось не захоче остаточно “спалювати мости” з РФ, щоб після війни можна було знову продовжувати там bussinnes as usually.
    На ЛО смачно обговорювали пропозицію Макрона спрямувати до України війська НАТО, але ЧОМУСЬ НЕ ОБГОВОРЮВАЛИ ту хвилю обурення та засудження французького президента, яка накотилася на нього у французькому парламенті після цієї пропозиції. І що той же НФ Марін Ле Пен відразу ухопився за гасло: “Французи не повинні гинути на війні, котра їм не загрожує!” і почав його інтенсивно розкручувати.
    Нещодавно у СЛОВАЦЬКОМУ парламенті якась депутатьска група винесла пропозицію законодавчо осудити обстріл росіянами київської клініки “Охматдит”, і проголосувати за це. Але у словацькому парламенті НЕ ЗНАЙШЛОСЯ НА ЦЕ ГОЛОСІВ, бо депутати, орієнтовані на Фіцо – почали транслювати російський наратив про те, що, вони “не впевнені на 100%, що в лікарню влучила саме російська ракета, а не ракета української ППО”. І це при тому, що вже на той час докази про влучання в “Охматдит” російської ракети Х-101 були беззаперечними, і були викладені українською стороною на Радбезі ООН! Якийсь словацький проросійський депутат так і відповів прихильникам засудження РФ: “А ви там були [в Києві], щоб стверджувати, що це саме російська ракета влучила по лікарні?”.
    Про перипетії в американському Конгресі стосовно голосування за 60 млрд. долл. допомоги для України – я навіть нагадувати не стану, оскільки всі українці бачили, як трампісти за будь-яку ціну намагалися це голосування зірвати. Тоді чому голосування за зобов’язуючий США Договір з Україною – повинно пройти безпроблемно і з успіхом для України?
    Ті Договори, які укладені у США з Ізраїлем чи Японією – не можна автоматично наводити як приклад для подібного Договору з Україною в майбутньому, оскільки ці Договори укладалися за принципово інших геополітичних умов, і за інших політичних розкладів всередині підписавших їх країн. І автоматично екстраполювати ті обставини на сьогоднішній день і на Договір з нашою країною – неможливо.

    1. “Про перипетії в американському Конгресі стосовно голосування за 60 млрд. долл. допомоги для України – я навіть нагадувати не стану, оскільки всі українці бачили, як трампісти за будь-яку ціну намагалися це голосування зірвати.”-могли б детальніше розповісти?! Як сенатори показували накладні про пікапи, що були передані українській армії, але які безслідно зникли. І таких випадків багато!

    2. > такий ратифікований Договір буде зобов’язувати підписавшу країну всерйоз “вписатися” за нас в разі чергової війни з Росією. Чи хочуть ТАКОГО інші країни та їхнє населення, навіть дружні до нас? Навряд чи…
       
      Не впевнені? То може, варто почитати тексти цих угод, і спробувати відшукати там «вписування всерйоз»? https://uk.wikipedia.org/wiki/Список_безпекових_угод_України
      І питання відпаде саме собою?

Коментарі закриті.