Собственно говоря, печаль этой ситуации как раз и состоит в том, что бумажки ни о чем, выдаются чуть ли не з аналог договора о взаимопомощи между США и Японией, либо Израилем, а там и близко нет ничего подобного. Ценность этих бумаг примерно идентично тому, что стоит изображение самолетика, которое экс-министр обороны Резников нарисовал на салфетке. Вроде бы вот же ж он – самолет, а толку от него – ноль. Но это еще не все.

Официальный представитель Госдепартамента Дэниел Дрейк прокомментировал то, почему страны Запада вообще играют в ермаковскую игру. С одной стороны они понимают юридическую ничтожность этих бумажек, а с другой, если инициаторам этого цирка так хочется их себе получить, то в тесте имеется именно напоминание зеленым о том, чего от них ждет Запад. Вот прямая речь Дрейка:

«Цель состояла в том, чтобы сформулировать, что мы делаем для Украины, и в то же время воспользоваться тем фактом, что Украина тоже берет на себя обязательства. Требование Запада в таких соглашениях заключается в том, чтобы он взял на себя обязательство работать над реформами».

Далее он напоминает о том, что по тексту – Украина продолжит реформы судебной системы, верховенства права, борьбы с коррупцией и отмыванием денег. Ну  ы с вами прекрасно знаем о том, как действуют эти реформаторы. Н чешском языке с текстом «угоды», каждый может ознакомиться самостоятельно и сделать собственные выводы по всему этому невыносимому труду. А мы переходим к последнему номеру этого разбора.

ОН СКАЗАЛ – ПОЕХАЛИ!

Вернее, сказал не он, а сказали зеленые СМИ и сказано было не «Поехали», а «Найвелычнийший отрыл Черное море для кораблей НАТО». Логика подсказывает, что если он что-то «открыл», то до этого момента море было закрыто. И если слегка поскрести недавнюю историю, то он это море не закрывал, а раз так, то хорошо бы узнать, кто это сделал, каким образом и на каких основаниях? И тут оказывается, что технически открыть или закрыть Черное море, можно только путем регулирования движения кораблей в проливах Босфор и Дарданеллы. 

Но так случилось, что эти проливы находятся в юрисдикции Турции, а не Украины и тем более – не 95-го квартала, и только она физически может что-то там закрывать или отрывать. Но с учетом того, что судоходство в таких проливах обычно свободное, то и сама Турция должна иметь международно признанные основания для регулирования судоходств по проливам. И такое основание имеется в виде Конвенции Монтрё от 1936 года. В статье 19-й конвенции, находим такой текст:

«Во время войны, когда Турция не является воюющей стороной, военные корабли будут пользоваться правом полной свободы прохода и плавания в Проливах, на условиях, тождественных тем, которые указаны в статьях 10 – 18. Однако, военные корабли всякой воюющей державы не будут иметь право проходить через Проливы, за исключением случаев, подпадающих под применение статьи 25 настоящей Конвенции, а также в случае помощи, оказываемой государству, явившемуся жертвой нападения, в силу договора о взаимной помощи, обязывающего Турцию, заключенного в рамках Статута Лиги Наций, зарегистрированного и опубликованного согласно постановлений статьи 18 названного Статута».

Каждый может найти полный текст этой конвенции и внимательно почитать его с тем, какое отношение великий открывальщик имеет к регулированию порядка судоходства по проливам. Понятно, что холуи желают угодить своему шефу и всячески пытаются создать ему памятник, но для этого надо хоть на время сдержать глотательный рефлекс и хоть на время включить мозг. В противном случае получится дичь, наподобие этой. И это хорошо, что в мире наши СМИ вообще никто не считает за нечто серьезное, что следовало бы учитывать как источник достоверной информации, а то мы бы уже имели дипломатический скандал с Анкарой, по этому поводу.

В общем, мы предоставили возможность посмотреть на три сюжета с необычной точки зрения, а каждый может найти свою собственную и оценить события так, как ему хочется. И это будет лучше, чем использовать чьи угодно костыли для мозгов.

28 коментар до “Другой взгляд на ряд событий (Часть 4)”
  1. «Найвелычнийший отрыл Черное море для кораблей НАТО» – якщо це не обдруківка, то це найвищий пілотаж гумору))

  2. До речі, про боневтіка. Я, звичайно, не намагаюся його виправдовувати, крий боже, ні, але у мене склалося враження, що його висували у владу у якості такого собі “зіцпредседателя Фунта” так, щоб у випадку чергового Майдану звалити все на нього, а самим при новій владі знову стояти у “білому пальто”. Знову ж таки, я НЕ виправдую його – свій шанс виправитися він прос…в давно.
    У будь-якому разі не слід забувати, що “найвеличніший” це лише верхівка того гнійника, який являє собою наша влада, і якщо ми обмежимося тим, що заріжемо верхівку – легше не стане. Вичищати гнійник треба під корінь і одразу весь. Буде болісно, смердітиме і взагалі нелегко, але необхідно.

    1. Тобто, Ви хочете сказати, що Зеленського висунули Європейська Солідарність і Порошенко? Ви які речовини вживаєте?

  3. Ні якщо нейтралізувати Зе вся зелена смердюча вертикаль посиплеться. Стефанчук бородавошник не візьме на себе відповідальність виконуючого обов’язки.

  4. с другой стороньі, Лига Наций уже не существует и и соглашения , заключенньіе в ее рамках уже не рабочие….

  5. Після того, як Верховний Суд США своєю протрампівською більшістю (6-ть проти 3-х) виніс вердикт про наділення американського президента майже диктаторським статусом (рішення спеціально під потенційне майбутнє президентство Трампа та “Проект 2025” від Heritage Foundation!), тобто його НЕПІДСУДНІСТЬ за будь-які злочини, здійснені на своїй посаді “у межах реалізації президентських повноважень (с)”… А також після того, як протрампівська федеральна суддя Флориди за надуманим приводом – ЗАКРИЛА справу проти Трампа про викрадення ним секретних документів з Білого Дому, після програшу на виборах 2020 року… ВСІ зауваження американців якимось іншим країнам про те, що їм НІБИ-ТО НЕ ВИСТАЧАЄ судових реформ та верховенства права – Я ВВАЖАЮ ВІДВЕРТИМ ВИПОРОЖНЕННЯМ НА ГОЛОВУ В ЗБОЧЕНІЙ ФОРМІ!
    У американців, бл*дь, країна, в тому числі стараннями Supreme Court та федеральних суддів, невмолимо зкочується до відвертої фашистської диктатури, і половина населення країни та сотні тисяч робітників юстиції – радісно сприяють цьому. І це в ОПЛОТІ ДЕМОКРАТІЇ..! Але при цьому докоряти іншим “відсутністю реформ у правовій сфері” та “нереформованістю судів” чи “неналежним забезпеченням верховенства права” – це, дійсно, треба мати якийсь шизофренічний розлад у своєму “колективному підсвідомому”!

    1. “И эти люди запрещают нам ковыряться в носу”(с)

      У меня давно сложилось стойкое ощущение, что весь смысл вашего существования здесь – это на любую критику в сторону Ze тут же переводить стрелки на “а вы посмотрите на наших союзничков”. Это не у нас тут полный бардак и мародерство во время войны, это в США выбирают Трампа. Может все же напомнить, какие решения штампуют украинские суды?
      Да, мир вокруг нас не идеален, но в отличие от Украины, США не воюет с мордором, не разоружались и не кричали “путен введи”. И Трампа пока что не выбрали, перед этим его прокатили, а в первый раз выбрали далеко не 73%, даже меньшинством.
      А вот таким как Вы (и еще несколько тут присутствующих) вместо того чтобы кричать “союзники у нас плохие” было бы неплохо перестать расчитывать что союзники за вас все сделают и начать что-то делать самостоятельно.

      1. ****США не воюет с мордором, не разоружались и не кричали “путен введи”****
        Он воно що. Роззброїлись ми значить. А хто не тільки підштовхував а вимагав роззброення ?
        Більше того, хто вимагав віддати озброєння кацапії ? Ась ?
        Та і стосовно “Путін введі” пообережніш швановний. Ще невідомо щоб орали прихильники QANON якщоб таки захопили Капітолій та сенаторів.
        Принаймні російска мова там лунала. А з мордором у вас ще може бути шанс повоювати, нехвилюйтеся.

        1. “хто вимагав віддати озброєння кацапії ?”

          Йуля? Гриценко? Мы помним что именно те 575 ракет X-55, которые Украина отдала мордору и которые потом летели по Украине, были отданы именно по инициативе Украины в качестве оплаты за газ, долг за который возник искусственно благодаря махинациям Йули с ее бизнес-партнером Хуйлом. И Ту-95 / Ту-160 тоже тогда отдали.

          “Ще невідомо щоб орали прихильники QANON якщоб таки захопили Капітолій та сенаторів.”

          Вас это не должно волновать. Сначала свои проблемы решите.

          1. Це персонально Кучма винен в тому, що віддали і РАКЕТИ І ЛІТАКИ , А ГОЛОВНЕ ТЕХНОЛОГІЮ.

      2. Серьёзно? А КТО отобрал у Украины ядерное оружие и средства его доставки под липовую бумажку Будапештского меморандума? И, почему-то, когда ракеты и ядерные боеголовки уходили из Украины – никого в США украинская коррупция не смущала как и решения украинских судов тоже! И тогдашние отношения были просто идиллические!
        И ни один украинский высший суд не наделял украинских президентов диктаторскими полномочиями – ни один. Все украинские Майданы – это как раз борьба против узурпации власти и диктатуры, в то время как американский “майдан” 6 января 2021 года – был как раз за то, чтобы установить в США диктатуру и несменяемость власти. Хотя, это у вас ещё впереди, и ни на какой Майдан вы протестовать из-за этого НЕ ВЫЙДЕТЕ! Вот в этом и есть большая разница между украинцами и американцами: украинцы хотят свободы и демократии – поэтому выходят за неё на майданы и ведут кровавую борьбу с диктатором. А американцы хотят диктатуру и вождя себе на шею – и именно за это выходят на свои “майданы” и искренне готовы выбрать президентом США мошенника и уголовника, на котором печать негде ставить! Поэтому, тут ещё большой вопрос, кто на самом деле бОльшие сторонники свободы и демократии.

        1. Бегом к зеркалу!

          Уж точно это не ваша проблема что, где и у кого, свои авгиевы конюшни бегом разгребать!

          1. К зеркалу? Так может предъявите решение американского суда о том, что Зеленский занимался махинациями на миллиарды долларов на протяжении десятка лет? Или что он платил проституткам за молчание о е*ле с ним – из денег избирательных фондов? При всех недостатках Зеленского, до “достижений” Трампа ему ещё очень далеко )))!

          2. Никто никаких решений предъявлять не будет. Просто пошлют. И вам туда же.

        2. > когда ракеты и ядерные боеголовки уходили из Украины – никого в США украинская коррупция не смущала
           
          Якраз навпаки. Українська корупція дуже турбувала, і саме через неї необхідно було забрати в України найнебезпечніші «іграшки». І подальша історія ці побоювання підтвердила: Україна залюбки розпродавала решту своєї зброї вчорну найнебезпечнішим покупцям.

          1. > Але корупційні грошики залюбки приймали.
             
            Від України? Можна докладніше, будь ласка?
             
            > А зброю між іншим Росії передавали, звісно галка аж ні разу не корупційна
             
            Були інші варіанти? З кацапами у вигляді СРСР вони до цього знаходили такі-сякі способи контролю ситуації, з цього боку вони погіршення не очікували.
            А от з боку розпродажів від України — очікували. Й ці очікування таки справдилися — але вже без ядерної зброї.

    2. > ВСІ зауваження американців якимось іншим країнам про те, що їм НІБИ-ТО НЕ ВИСТАЧАЄ судових реформ та верховенства права – Я ВВАЖАЮ ВІДВЕРТИМ ВИПОРОЖНЕННЯМ НА ГОЛОВУ В ЗБОЧЕНІЙ ФОРМІ!
       
      Та ну? У США хоча б «у межах реалізації президентських повноважень», а в нас — «користується правом недоторканності на час виконання повноважень» (стаття 105 Конституції України). Тобто, не важливо, в межах реалізації президентських повноважень, чи за цими межами, просто протягом 5 років він може робити взагалі будь-що (якщо не влетить в імпічмент).
       
      США дійсно не чемпіон із правовладдя, але нам хоча би до їхнього рівня ще рости й рости: https://worldjusticeproject.org/rule-of-law-index/global

  6. Коли більше нічого писати, можна писати про зелену плісняву. Дійсно, дуже нудно читати таке. Багато кому відомо про досягнення зелених – і що зміниться, коли кожного разу згадувати їх досягнення у кожній статті на ЛО. Це не питання, якщо що

        1. И правда, всё ведь так хорошо, а тут какая-то критика в адрес “поборовшего коррупцию” Членограя. Ну просто “фу-у-у”.
          А щодо “неорганічності”, то саме Членограй зі своїм кодлом і є неорганічними в Україні. Саме тому ними й робиться усе можливе (слава Богу поки що недостатнє) для знищення України.
          І дійсно, якщо Вам дуже некомфортно стикатися з викриттям “зелених” негідників, то вони якраз для цього узурпували український медійний простір і хизуються на “зеленому марафоні”. Мабуть для Вас він підійде – там немає “вставок про зеко-манду”.

    1. Коли більше нічого писати, можна писати про війну. Дійсно, дуже нудно читати таке. Багато кому відомо, що в Україні щохвилини гинуть люди – і що зміниться, коли кожного разу згадувати про це у кожній статті на ЛО. Скільки вже можна? Давайте про котиків

      1. Шановний, ви нічого не сплутали? Ви мені щось предʼявляєте чи розпоряджуватися тим, що мені писати, а що ні? З чого ви вирішили, що можете собі таке дозволяти? От я вам щось поясню. 9+ років тому, я попередив усіх, що писатиму власні думки, які мене бентежать. Тобто – тут все субʼєктивно. Я ніколи і не під кого не підлаштовувався і не буду цього робити надалі. Ваш воля – читати це, чи ні. Більше нічого. Хочете про котиків? Шукайте відповідний ресурс і читайте хоч до мявкоту. На відміну від більшості подібних ресурсів, я жодного разу не запросив і не отримав а ні копійчини на утримання ресурсу. Від вас – в тому числі і от ви такий красивий тут прийшли топирити пальці. Все зрозуміло?

        1. Шановний anti-colorados, я цілком на вашому боці. ЦЕ був сарказм у відповідь на недолугий коментар Dmytro

  7. Я завжди читаю матеріали Антіколорадоса з велечезним задоволенням. Той рівень аналітики який подається не не завжди збігається з думкою більшості і це нормально. Більшість живе стереотипами і нав’язаними штампами. Це погано, чи добре нам не вирішити, бо це об’ єктивна реальність.
    Той срач що підняли у коментарях щодо якості демократії у США ніякого відношення до стану демократії у нас не має. Ми намагаємось порівнювати не біле з чорним, а не існуюче з об’ єктивною реальністю. Нема у нас демократії і останні 300 років не існувало. Про яку демократію може йти мова, якщо у нас нема політичних партій з ідейною програмою, а є кілька більш-менш організованих груп об’ єднанних ім’ям лідера, або фінансовим інтересом. Кажуть про європейські цінності, а що це кожен розуміє по-своєму. Говорячи про економічний розвиток, кожна група говорить “я/ми дамо…”, “економічна свобода”, “залучення інвестицій” і тому подібний набір штампів. Якщо “дам” то покажи гроші, якщо свобода то що це “довільна система” або “діяльність за повідомленням” і так по кожному пункту. Усі так звані партії говорять про боротьбу с корупцією, але не кажуть що з нею не потрібно боротись, бо боротьба породжує ще більшу корупцію. А
    потрібно знищити можливості для корупційних діянь, в першу чергу ввести персональну відповідальність кожного чиновника за дії підлеглих. По друге ліквідувати клас “радників”, бо якщо потрібні радники то людина некомпетентна і не може займати посаду, якщо потрібна порада або експертний висновок то на це є відповідні установи, або громадські об’єднання. Про судову реформу я чую з 1991року і що все тільки гірше і гірше. Зараз вона кивають США, у них погані суди, бо вони за Трампа або за Байдена. Вони за того кому зобов’ язані призначенням. У нас те саме, але ще гірше. Бо це клан, який судить сам себе. Може потрібно таки обирати суддів, але щоб не було “озеленення” ввести необхідність при балотуванні наявності “ліцензії на суддівство”, яку може отримати кожен здавши певні екзаменикваліфікаційні екзамени, тоді непотрібно призначення з ОП. Є потреба, громада об’явила вибори судді і працюй судова система низового рівня, вищі суди обирають з’ їзди суддів, а от за доброчесність суддів хай відповідає “гарант Конституції” зі своїм апаратом.. Взагалі чиновникам і депутатам потрібно нагадати, що вони не влада, а наймані працівники які здійснюють владні повноваження згідно посадових обв’ язків і підлягають звільненню за некомпетентність, або недбалість і відповідальність повинна бути не “політичною”, а юридичною.

Коментарі закриті.