Еще один настоящий саммит

Скажем так, итоговое коммюнике – сборище ни к чему не обязывающих фраз и из него не вытекает никаких действий ни за Украину, ни против федерации. Вообще – ничего, ноль, зеро. Более того, изначально эта тусовка собиралась не для того, чтобы что-то решить, а для того, чтобы потусоваться и пообщаться на разные темы с коллегами. То есть, сюда приехали люди, которые решали собственные вопросы, ну а для виду – пофоткались с Ермаком и его другом. Причем, принимающая сторона настаивала на том, чтобы завхоза не было в групповом фото, поскольку его формат предполагает присутствие только глав делегаций, но найвелычнийший сказал, что на это он пойтить не может. Собственно говоря, это был короткий пересказ результатов саммита.

Но в чем же успех? Изначально ермаковские СМИ рассказывали, что грандиозное мероприятие посетят главы 120+ стран. В итоге, приехали делегации 100 или чуть больше стран, причем, не все их возглавляли первые лица. Итоговое коммюнике отказались подписывать 20 стран, в том числе Индия, Аравия, ЮАР и Бразилия. А еще две страны, отозвали свои подписи под коммюнике. Это еще успех или еще нет?

Хорошо, ермаковцы напирают на то, что мол, в коммюнике подписанты указывают на территориальную целостность Украины. И что дальше? Как действует эта настойка? Ну хорошо, вернемся к неким количественным критериям оценки. Если Ермаки продают мнение 78 стран-подписантов о том, что территориальная целостность Украины должна быть соблюдена, то возникает вопрос о том, есть ли хоть кто-то вменяемый во власти, кто хоть как-то соображает во внешней политике и если хотя бы не блещет какими-то умными ходами, то хотя бы не опускается до того, чтобы не наложить себе на ноги?

Дело в том, что именно это вопрос, о необходимости соблюдения территориальной целостности Украины, уже ставился, причем – не в рамках зеленой, художественной самодеятельности, а на заседании Генассамблеи ООН в 2023 году и там за резолюцию, содержащую этот пункт, проголосовала 141 страна, то есть, вдвое больше чем а этом непонятном сборище. А теперь сравниваем 78 и 141 и пытаемся найти, где же там порылся дипломатический успех? А ведь зеленые угрожают провести еще нечто подобное, а значит, дно еще не пробито.

Как только вместо ковыряния в носу и оценки в стиле «ну хоть поржом» или что там, переходишь на понятный язык цифр, то все сразу же становится на место. Но самое неприятное, во всей этой истории – другое. Главы европейских государств инициируют, проводят и реализуют снарядные, танковые, самолетные и прочие саммиты, которые заканчиваются сбором средств и поставками ВСУ оружия и вот здесь нет ни Ермака, ни найвеличнийшего, поскольку они заняты более важными делами.

А пока они катаются по заграницам, дурачатся или фоткаются, кредиторы Украины отказали нам в списании или отсрочке выплаты по кредитам, на сумму в 20 миллиардов, которые как раз и набрала эта публика в кальсонах цвета хаки. Если ничего не предпринять, через полтора месяца Украина окажется в дефолте. Но кому это надо? Они занимаются фотографированиями, разговариванием, поездками и прочими, невыносимо важными делами. Им не до этого.

Скажем так, все изложенное выше, только самые легкие контуры этой картины, аккуратные штрихи. Но их должно быть достаточно для тех, кто привык оперировать данными из объективной реальности, а не какими-то бредовыми фантазиями, которые плодят безответственные типы. На этом мы окончательно закрываем эту изначально пустую тему и коснулись ее только для того, чтобы оставить ориентиры для собственных размышлений тем, кому оно надо. Ну а кому не надо и он дочитал текст до конца – наши сочувствия за напрасно потраченное время.

37 коментар до “Саммит, саммиту – рознь (Часть 2)”
  1. “Не важно, что именно ты делаешь, важно, чтобы всё, к чему ты прикасаешься, меняло форму, становилось не таким, как раньше, чтобы в нём оставалась частица тебя самого. В этом разница между человеком, просто стригущим траву на лужайке, и настоящим садовником.” (451′ по Фаренгейту, Рэй Брэдбери)
    ___
    Увы, наша властьимущая шобла, хоть и обещали млрд. деревьев посадить, хоть и зеленые, до рези в глазах, но в садовники, по Р.Брэдбери из начальной цитаты, не годятся. А вот траву стричь (читай бабло косить) – это как раз умеют.
    На мой взгляд проблема не в самой идее этого саммита. Он мог бы очень хорошо сработать, но… Проблема в том, как эту идею реализовал наивеличайший. Он как раз своих целей достиг – порисоваться. А значит для него все прошло прекрасно.
    Украина? А что она для него когда-либо значила? Для него она, как в той сказке Филатова:
    “…Там собрался у ворот
    Энтот… как его… народ!..”

  2. Щось, м’яко кажучи, дивно.
    Навіть якщо згадати ту “формулу Зеленського” в першому варіанті, маємо:
    ***
    Перше – радіаційна та ядерна безпека.
    Другий виклик – продовольча безпека.
    Третє – енергетична безпека. – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    Четвертий виклик – звільнення всіх полонених і депортованих.
    П’яте – виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку. – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    Шостий виклик – виведення російських військ і припинення бойових дій. – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    Сьоме – справедливість. (це про суди над болотними війсковими злочинцями) – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    Восьмий виклик – це екоцид, потреба негайного захисту природи. – ! ВИКРЕСЛЕНО!
    Наступне, дев’яте, – недопущення ескалації. (це про гарантії повоєннної безпеки) – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    І десятий пункт – фіксація закінчення війни. – ! ВИКРЕСЛЕНО !
    ***
    Отже:
    – вочевидь європейці та так званий “південь” успішно наполягли на викресленні практично всіх ключових та життєво важливих для України пунктів, залишили лише те, що їх хвилює (щоб не взівалась ЗАЕС, доступ до портів – то Україна це самотужки зробила) ну і, “щоб відчепились” – обмін полоненими. Відновлення територіальної цілісності, виведення свинособачих військ, захист після війни – все це викинуто в смітник.
    (наївно) Чи може “доступ до ЗАЕС та портів” – це так хитро замасковане відновлення територіальної цілісності? Адже порти є і в Херсонській обл, і в Криму, і в Бердянську, і в Маріуполі?
    – наполягли на другому “саміті” вже за участі боліт та Сі. Тобто “в Ялту на конференцію запросили Гітлера”. Як рівноправного “учасника конфлікту”, не як агресора та військового злочинця.
    – навіть цю урізану “декларацію” не підписав ряд країн, серед яких Індія та Бразилія.
    То де тут успіх? В чому? Мабуть я все-таки чогось не розумію.

    1. Ви, Читачу, не знаєте, що таке порти. Їх в Україні багато, але основні, в порядку зниження важливості, або близько до того такі: 1. Трансінвестсервіс, 2. Південний (Порт Атенталь, колишнє Южне), 3. Одеський порт, 4. Комплекс Чорноморських портів (Чорноморськ, колишній Іллічівськ) разом з поромною переправою, 5. Миколаївський (перший пл експорту зернових).
      Решта, при усій повазі погоду не робили.

      1. Не буду сперечатись, просто писали, що певний потік йшов і через азовські порти.
        Тут радше питання щодо формулювання – в “декларації” записано “вільний доступ до портів”. Відповідно, якщо мова йде про всі порти – чорноморські материкові, чорноморські кримські і азовські, то це якоюсь мірою завуальована вимога щодо відновлення територіальної цілісності.

        1. Ну-ну. Може ж бути й вільний доступ до закритих зараз Україною окупованих портів без деокупації, щоби кацапи торгували ресурсами з окупованих територій.

    2. > – навіть цю урізану “декларацію” не підписав ряд країн, серед яких Індія та Бразилія.
      То де тут успіх? В чому?
       
      Може, є якийсь успіх в тому, що Індія, Бразилія та багато інших в це зрадне лайно якраз і не вписались, і не зробили його легітимнішим за рішення Генасамблеї ООН 2023 року?..
      Тільки цей успіх протилежний тому, про що співає зелень.

      1. Таке трактування теж має право на існування. Та як справедливо зауважено – в такому випадку дійсно успіх протилежний тому, про який співає зелень.

    3. Как в чем успех ? Успех как раз есть. Зеленский новый видосик снял : ” Я на саммите мира с мировыми лидерами “. Зальёт его себе на телефон в раздел Украина в смартфоне и будет наслаждаться на старости лет.

  3. Бюджетникам Харьковской обл. почти официально обьяснили задержку выплаты зарплаты на 5+ дней( и ее еще не выплатили) тем,что “Саммит дорогой вышел,а вы потерпите…”

    1. За саміт платила ж Швейцарія?
      Якби не саміт, то місцеві чинуші пояснили б затримку виплат плямами на Сонці.

  4. Все абсолютно вірно і правильно, шановний Авторе.
    І ще. Зокрема. Плату за електроенергію підняли, а зелений тариф власникам панелей платять чи ні?
    Шурма нє в счьот.
    Мій товариш, який перед війною вклав майже три мільйони в електропанелі (багато, мало, все відносно) не отримує ніх… нічого.
    Ну то таке.
    Мислі вголос…

  5. Портовики вже готові жінок на тепловози в якості машиністів садити, але одеські жінки працюють в Румунії і Молдові.
    Результат мобілізаційної політики гравцяхуємнароялі. Так що і робота портів під величезною загрозою.
    Пан Готельєр в кожному дописі пише чому і як. Але поціновувачі пиріжків з Г. © цього не розуміють.

  6. Успех сей тусовки в большом количестве совместньіх фоток и рукопожатий.
    Легитисность-то надо же хоть как-то фиксировать.

    1. Можливо, дійсно, основною метою й була легітимізація в очах міжнародної спільноти «вічно п’ятирічного» після того, як його термін насправді сплив, а все решта — вже як вийшло…

      1. РЕСПЕКТ Вам!! Це і є, ОСНОВНИЙ, для зелених приблуд95, так званий «результат», протягнути свій завершений, ще 21 травня, статус …. Для України це дійство ларьочника за держКошти з бюджету (і собі, відрядження та на представницькі заходи! Бухгалтерія ДУС та МЗС І Секретаріату КМУ, підтвердити можуть, відповідними рахозрахунками з кошторисами на це)
        Бо тоді, питання до слідчих, з ГПУ ДБР СБУ та ще з десяток органів щодо їх дій/бездіяльності, для захисту Національних інтересів України!!
        Конституційні норми або виконують, або їх порушують!!

  7. Успех той тусовки – во множестве совместньіх фото и рукостисканий.
    Как ни крути, а легитимность-то нашему нужно же хоть чем-то подтверждать.

  8. Ви думаєте, саміт замислювала і втілювала Україна? Ані ж.
    Тоді, будемо вважати його успішним, в тій мірі, як думають про нього ті, хто замислив і втілив його.
    Я не чув, щоб вони називали його провальним.
    Довіряймо ж оцінці організаторів.

    1. Автор випускає з виду той момент, що “пошук шляхів для дипломатичного вирішення конфлікту (с)” – це одна з умов надання нам і зброї, і допомоги нашими партнерами. Котрі, на відміну від Росії чи Китаю – НЕ готові вкидувати в цю війну свої гроші та ресурси безкінечно, бо їхні виборці врешті решт ставлять питання: “Доколє…?”.
      Тому цей саміт організували ну аж ніяк не Зеленський з Єрмаком, а наші спонсори, котрим треба показувати своїм виборцям “світло в кінці тунелю”.

      1. Панове, ви мене сьогодні дивуєте. Один розказує що вірить “організаторам”, яких він сам собі вигадав, а ви пишете про якісь умови, які теж самі собі вигадали. Чесно, я розумію, що війна – травмуючий фактор, але щоб самому собі срати в мозок, а потім цим хизуватися, це занадто навіть для такого часу.

        1. Я ніде в західній пресі НЕ зустрічав оцінки, що цей саміт провальний. НІДЕ! Зустрічав оцінку, що він може виявитися тупиковим, бо надто різні позиції сторін, і ніхто не хоче поступатися.
          Але миротворчість – це альфа і омега позиції Заходу. Тому все, що “сприяє діалогу” – на Заході не називають провалом.
          Візьміть паузу в цій темі, та перечитайте уважно західну пресу.

          1. А вы какой реакции ожидали? “Поговорить о мире” никогда не бывает провальным. Особенно если это не на твоей территории идет война.

          2. Ви можете мати будь-яку думку з любого приводу. І мені не потрібно, щоб вона співпадала з моєю. Мені важливо, щоб ця думка була вашою, власною. Почитайте, що ви пишете мені у відповідь і знайдіть хоч щось від вашої, власної думки і ваших, особистих аргументів. Наразі я бачу вимкнутий мозок.

  9. Швец вот тут разложил по полочкам с точки зрения “за пределами Украины”, у меня даже мысль появилась, что он чересчур сгущает.
    https://www.youtube.com/watch?v=jogKymsl6Tw
    Саммит нужен ермаку чтобы пофотографироваться и в общем все.
    Возможное последствие саммита – на следующий могут пригласить московию, потом остановка огня, легитимизация и “нормализация” московии в процессе многолетних переговоров пока московия осваивает оккупированные территории.

    1. Чесно кажучи, Швеця не сприймаю, як надійне джерело і не використовую як аналітика.
      Але ще до цього саміту були ті ж думки – аби в результаті не стало гірше. І ось зараз відчуття, що ця акція лише зашкодила Україні.
      (як вже злий жарт ходить – “на саміті росію представляв єрмак”).

      1. Аналитика должна быть в собственной голове. А Швец и прочие – просто источники информации.
        Короче – СВОЕЙ головой нужно думать.

        1. Ну от на мою думку ще до саміту- ця акція могла зашкодити Україні, а не допомогти. І схоже, вона таки швидше нашкодила Україні і якоюсь мірою зіграла на користь боліт і китайців. Зокрема:
          – навіть з “формули Зеленського” показово викинули практично всі ключові вимоги (до речі, початкові вимоги були розумно прописані)
          – фактично легітимізували болота для участі в наступних акціях
          А про якусь користь для України від цієї акції годі й казати – нічого корисного чи позитивного цей саміт (як його називають) не приніс.

          1. З цього питання та в оцінці цієї події немає незгоди.
            Що стосується Швеця – це моє суб’єктивне неспрйняття. З аналітиків чи блогерів, які аналізують подібні питання мені особисто більше імпонує підхід Шарпа, знову-таки суб’єктивно. Він, до речі, також не в захваті від цього саміту.

  10. Ой, да ладно вам. Со всех утюгов нам рассказывают, что надо “довіряти офіційним джерелам”. Як, ви їм не довіряєте? Тоді ви агент кремля, колаборант і ворог держави. А что говорят? А говорят про успех. Все, верим. На этом фоне оглушительного успеха, как то потерялся успех сборной 11 мажоров. А ведь это также успех. То, что позор 3:0-так то рашэнИПСО. Потому что успех, играли же. Так и с саммитом. Оно как бы успех, куэва туча народу, фотки и тд. аМпиратор галактики подтвердил “легитимность”, сам БОГ на переднем фоне. НО! 3:0 есть 3:0…

  11. https://gorlis-gorsky.livejournal.com/4215774.html
    Кстати здесь вот говорится, что швейцарская газета пишет о том, что организация и логистика (со швейцарской стороны) прошли успешно, а политических успехов нет никаких. Это к вопросу “в західній пресі НЕ зустрічав оцінки, що цей саміт провальний”.

  12. Клімкін у Портнікова сказав, що саміт організовувався заради самого саміту, а що там напишуть в резолюції то діло десяте, бо скоріше всього нічого не напишуть.

  13. ***
    Олег Шарп
    Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру. Організатори та учасники намагаються приховати це, але набагато важливіший деякий реалізм».

    Висновок для Швейцарії, як приймаючої сторони, простий — вона довела свою спроможність як майданчик для проведення великих дипломатичних заходів і тим самим виставила себе у вигідному світлі. Логістика пройшла гладко, не було жодних небезпечних інцидентів, вдалося уникнути відкритих суперечок між делегаціями. Все це свідчить про організаційний успіх.

    Коли мова заходить про політичний зміст, відповідь виявляється іншою. Звичайно, ніхто не очікував серйозного кроку до миру, тим більше, що політичних та військових умов для цього не існує. Але такі зустрічі принаймні здатні подати певний сигнал. У Бюргенштоку цього не вдалося досягти. Жодних нових, узгоджених моделей того, як може бути досягнутий мир, не з’явилося.

    У підсумковій декларації туманно і незрозуміло згадується, що Росія має бути залучена до процесу. Але Путін, вже дав відповідь на це питання — він хоче вести переговори лише в тому випадку, якщо Україна фактично капітулює та без бою звільнить значні території на південному сході країни.

    Політики та дипломати вміють заплющувати очі на подібні протиріччя для того, щоб принаймні уявити «важливий перший крок» у правильному напрямку. Але в Бюргенштоку не було зроблено жодного «першого кроку». Це була п’ята зустріч у рамках української «формули миру», просто вперше на рівні глав держав та урядів. Тому Бюргенштокську декларацію слід оцінювати порівняно з попередніми зусиллями.

    Помітно, що ухвалений у Швейцарії документ відстає від старіших міжнародних резолюцій. У лютому 2023 року 141 держава підтримала резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка, зокрема, закликала до негайного виведення російських військ із території України. Тепер 84 держави підтримують значно слабший текст.

    Наприклад, формулювання «агресія Росії проти України», обране свого часу, було виключено з проекту Бюргенштокської декларації.

    Проте слід вітати той факт, що саміт чітко визнав територіальну цілісність України як основу майбутнього миру. Тому токсична вимога територіальних компромісів, рішення, заснованого на принципі «земля в обмін на мир», не мали шансів.

    Надії на залучення низки впливових країн з економікою, що розвивається, не виправдалися. Відсутність Бразилії, ПАР і насамперед Індії, які надіслали лише делегації низького рангу та відкинули підсумкову декларацію, є серйозною невдачею. Відсутність Байдена також позбавила захід очікуваної ваги, внаслідок чого різні високопоставлені політики обмежилися кількома годинами присутності.

    Лише 56 країн продемонстрували повну готовність взяти участь у заході на рівні глав держави чи уряду. При цьому 40 із них належать до демократичного Заходу.

    За винятком Аргентини та Кенії, з решти 16 країн не було жодного політичного важкоатлета. Таким чином, у пошуках миру домінує західний блок, який насилу тягне за собою незначну кількість африканських та азіатських країн. Негативний вплив Китаю на задньому плані тут явно помітний.

    Подібна конференц-дипломатія — не найкращий спосіб досягнення миру. Набагато переконливіше зміцнити Україну у військовому та економічному плані, щоб вона могла протистояти Росії та не була анексована нею.

    🤷‍♂️ Навіщо я буду щось придумувати своє, якщо впливове швейцарське видання написало те, про що я кажу всі останні дні? Літаки, атакамси та петріоти – от що нам зараз потрібно. Все інше – похідне.
    ***
    https://t.me/Ol_Sharp/19724

    1. Сколько раз просил – не нужно постить целые статьи. Постите ссылки с короткими аннотациями.
      Тем более что именно это я уже постил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *