Сердечно поздравляю всех с Днем ВСУ!

И отдельное, очень большое спасибо святому Николаю за праздничный подарок! Не ожидал, растроган, озадачен таким особенным вниманием Святого к депутангу – избраннику мудрого (сарказм) украинского народа. Кстати, избрали во власть этого фрика на 5-м году войны, вместе с Зе. Теперь у меня очень завышенные ожидания на Рождество.

Наш Господь и все Святые, может все таки, а, ну, как бы, ну там пальцами щелкните, или муху зеленую на столе прихлопните. Я понимаю, что Вам не до нас, но все же очень надеюсь… Ну что Вам стоит…

С вами снова реализм Готельера. Хотя некоторые обязательно назовут это пессимизмом. Расскажу вам про мои дальнейшие политологические исследования, которые я неустанно провожу.

После того, как я понял, что наше общество очень разное и очень интересное, и что даже начавшая полномасштабная война на нашей территории не смогла подвигнуть граждан Украины включить логику, типа что из действия А обязательно последует действие Б, а ситуация В обусловлена предыдущей ситуацией С, я перестал удивляться, и пытаюсь следовать древней тибетской мудрости, которая звучит приблизительно (не уверен) так: «Того, кто стремится упасть в пропасть, подтолкни в спину».

Расскажу вам о свидомости тех, кто реально сражается с ордой. Эти люди безусловно и четко понимают, что при поражении Украины они будут банально уничтожены. Причем те, с кем я общаюсь, состоявшиеся люди. Они сами зарабатывают на жизнь, некоторые имеют успешный бизнес. Некоторые передали бизнес в управление партнерам и воюют. Некоторые закрыли. А некоторые воюют, а семья поддерживает бизнес и даже иногда развивает.

Эти люди тратят свои деньги на войну. Сознательно тратят и эффективно. Помогают финансово сотрудникам, у которых воюют близкие. Помогают материально семьям своих сотрудников, которые мобилизованы и воюют.

И мне интересно, как эти люди видят причины войны, подготовку к войне, ведение войны, будущее политики и общества Украины.

Вы помните мое мини-исследование в своей маленькой сплоченной молодой группе снайперов. Честно сказать, я сам был неимоверно поражен результатом. И вот мои дальнейшие исследования только подтвердили эти результаты.

Мне еще не довелось встретить хотя-бы одного человека, который бы просто с уважением отзывался о Порохе. Порох для них – барыга, который разворовал армию за время своего президенcтва. Причем они ссылаются на своих знакомых, служивших с самого начала войны – с 2014 года.

Про то, что Порох уже на миллиарды накупил оборудования для ВСУ не знают и не хотят знать. А те, кто слышал об этом – это Порох пиарится.

Один вообще заявил, что главная ошибка Зе, это то, что он не посадил Пороха.

Очень интересно то, за что все относятся к Зе более или менее благосклонно. Почему? Сядьте, если стоите. Именно потому, что бо не втик!

Да, это абсолютно тупая, примитивная конструкция работает просто великолепно и идеально. Мол мог сбежать из страны, но остался, возглавил, выбивает оружие у жадного Запада и страдает вместе с народом.

Представляете, что творится в голове у наших украинцев. Хороших, кстати, украинцев. Они искренне полагают, что выбранный президент априори должен сбежать из страны при опасности. А не сбежал – герой, и мы за ним в огонь и в воду. И чему мы удивляемся, что украинцы дают хабари чиновникам за работу, которую чиновники должны выполнять просто в силу своих обязанностей!

Мы смеемся с «боневтик», а эта примитивная конструкция продолжает эффективно выносить мозги даже умным людям!

Все говорят, что без волонтеров было бы неимоверно труднее воевать. И абсолютно не видят противоречий в своих же словах. Клянут заведенные порядки в ВСУ относительно получения и особенно списания матценностей, но никак не ассоциируют эту дичь с Министерством обороны.

Отношение к генералу Залужному – очень положительное. Все как один заявили, что если генерал пойдет на выборы, то проголосуют только за него. А на мой вопрос, если генерал не пойдет на выборы, а пойдут известные уже политики, то половина сказали, что будут поддерживать Зе…

Наезды представителей власти на генерала Залужного только поднимают рейтинг генерала.

Как бы мы не надеялись, что наши граждане поумнеют после всего, что случилось с 24.02.2022, этого не произойдет. Люди так и не увидели смертельную связь своего выбора в 2019 году с сегодняшними событиями. И по законам политического жанра у Зе останутся 20-25% твердых последователей. Бо не втик…

Мы все заслужили такую власть. И пока нет даже намеков на то, что мы все хотим иную власть для себя и своей страны.

Вот вам краткая иллюстрация новейшей истории Украины:

Новейшая история Украины

Ну а мы, невзирая ни на что, должны поступать так:

Нам всем в пример

Наша волонтерская работа за неделю.

У Киры с Бонифацием родилась дочка. Жизнь продолжается!

Парни из спецподразделения «ОМЕГА» НГУ еще раз высказывают глубокую благодарность сообществу ЛО. Уже на месте и осваивают стволы:

Тактик отдал мне ночной прицел, которым он не пользуется, чтобы я нашел, кому он будет нужен:

На моей Новой почте барышни давно искали ночник для 128 бригады. Отдал им. Обещали фотоотчет.

Купил комплект гексакоптера, диагональ 85 см, будем делать и тестировать дрон-бомбер с полезной нагрузкой 3-4 кг (550 долларов на Алиекспрессе):

Это базовая версия, еще нужны камеры, передатчики видео, системы стабилизации, телеметрия, система сброса БК, специальные антенны и много чего еще.

Махно экспериментирует с ночными и тепловизионными камерами и системами стабилизации для точного прицельного сброса боеприпаса.

Также купил новый пульт управления для дрона RADIOMASTER (200 долларов на Али):

Мне поручено сделать эффективный напалм из подручных средств и надежную систему инициации (поджига) при сбросе. Я весь в интернете и в экспериментах. Домашние коты в ужасе. Иногда пороховые трубки, которые должны просто гореть, взрываются, как петарды. Но результаты есть, и они меня очень радуют

Сталевий Кордон (Стальная Граница) всех очень благодарит за мониторы и просит передать, что мониторами все, что было необходимо, обеспечили. Мониторов больше не надо!

Все еще просят планшеты и ноутбуки выпуска 2018 года и выше. Планшеты надо на Андроид, ноуты на Виндовс. На морозе планшеты быстро разряжаются. У кого есть эффективные павербанки – будут очень благодарны!

Куда выслать – пишите на мейл (мейл ниже), дам отделение Новой почты напрямую на парней.

Работаем до полной нашей Победы!

Гривну с любой гривневой карты можно отправлять по вот этой ссылке:
https://send.monobank.ua/jar/8kemUPY8Ff
Это «Банка Монобанка» для накопления средств.

Отдельно даю карты Монобанка и Приватбанка:
Карта Монобанка: 5375411201723553
Карта Приватбанка: 5168745022527821
PayPal: [email protected]

Кому нужно подтверждение прихода денег – пишите на мейл [email protected].

Ваш Готельєр – бандерівець

50 коментар до “Волонтерка. Бо не доросли ще…”
  1. Нещодавна було обговорення саморобних запалюючіх сумішей на ТГ каналі пана Лісника(ака Форестер),якщо треба напишу посилання.

  2. > На морозе планшеты быстро разряжаются.
     
    Вони не те щоби розряджаються, скоріше втрачають ємність. При відігріванні відновлюють. Тому пауербенк варто тримати під одягом, ближче до тіла, теплим.

    1. напівпровідники капризні, мають певну температуру робОти, яка в мінусі знижується експоненціально…

    2. Бажано і сам пристрій по можливості тримати біля тіла, в теплі, й діставати лише безпосередньо під час використання, тоді акумулятор працюватиме адекватніше. Але якщо пристрій не водозахищений, то можуть бути нюанси із запітніванням.

  3. Вітаю Кіру й Боніфація з народженням дитини, на одній не зупиняйтесь! 🙂
    Я пам’ятаю їх романтичне весільне фото коло танку.
    Героям слава!

    1. Вітаю!
      Це – я. Один з тих, хто слідкує за тим, як Порох 50/50, або й більше витрачає свої мільярди на армію. Нещодавно, він випав з топ-5 багатіїв України за Форбсом чи Блумбергом. І хоча я вважаю, що бізнесмени не повинні брати участі в управлінні державою, я розумію і свідомий того, що ППО зробив для України за часів свого президентства і віддаю йому за це шану. Не все було зроблено якнайкраще, не вся команда була 100% пасіонарною, але ми всі люди. Вважаю, що за Пороха війни б не сталося.

  4. А що ми хочемо? Зомбомарафон, хрипкі втомлені до ніззя відосікі + усяка наволоч, що ротом шлапає без упину. Навіть у власній родині час від часу мушу ставити мізки на місце. Трохи сумно, але не зупиняємося.

  5. Спасибо Готельер, за Ваше социологическое исследование! Говорю абсолютно искренне, находясь на этом сайте и читая комментарии, легко впасть в заблуждение, относительно количества здравомыслящих людей в обществе )
    То что я прочел, лишь подтверждает мои убеждения о том, что большинство людей очень некритично относятся к получаемой информации, живут по стадному инстинкту, всегда склонны винить в своих проблемах кого угодно кроме себя.
    “Люди глупы и могут поверить лжи, оттого что хотят верить, будто это правда, или оттого что боятся знать правду.
    Люди глупы: они редко могут отличить правду от лжи, но не сомневаются, что способны на это. Тем легче их одурачить. ” (Цитата, если кто не знает откуда, гугл в помощь)
    Это “первое” универсальное правило, желательно никогда не забывать об этом, и тогда жизнь становиться намного, если не приятней в полной мере, то более предсказуемой и более управляемой – это точно.

  6. Стосовно підтримки Зе. Ваші друзі не визнають помилку, бо на це просто банально не вистачить сил. Перебуваючи зараз на фронті вони захищають і свій вибір. Скажімо так. На Пороха покладалися великі надії. А вийшло розчарування. Нехай і з допомогою 95-го, і наклепів – та їм вдалося. А Зе їх не розчарував хоча б тим, що не втік. Більшого їм не треба, бо більшого і не чекали… Нехай оберігає їх Господь! Не кожен великий воїн має мужність визнати помилку навіть перед собою, і не один генерал програв битву у війні зі своїм его… Тому припускаю, що такі люди Пороха навряд чи оберуть, тому що – БО! Вони ладні надати можливість і надалі рулити Єрмаку, але свою помилку не визнають… Та оберуть когось третього, якщо Бог благословить нас достойною фігурою.

    1. Порох відверто здав країну зе, а зе, хоч і намагається, але поки що країну пу не здав. Тому і підтримка в зе більше ніж у Пороха.

      1. Щось у вас з логікою?,якщо Порох здав країну Зе , то він повинен бути молодець .. але це не так .

        1. Порошенко залишив пост президента України і президентом став Зеленський. Задайте собі питання, чи зробив Порошенко все, саме все, можливе, аби цього не сталося?
          Дивлячись на передвиборчу кампанію Порошенко склалось чітке враження, що Зеленський переміг у боротьбі за пост президента України не в супереч, а завдяки діям Порошенко.
          Чи вас цікавить питання – як саме боневтік намагався і намагається здати Україну пуйлу?

          1. Мариуполь, толпа, камеры… и Маккейн говорит Пороху – “Г-н Президент, пора перестать заниматься своим бизнесом и заняться страной”. Вместо этого Порох занялся политическими разборками – наехал на Днепр и волонтёров, сожрал Яценюка, который вытащил экономику, присвоил работу Гройсмана по децентрализации и остановил реформы отказавшись от помощи поляков. Порох был уверен во второй каденции и всё откладывал на потом… а оно не наступило. И то, и то – дерьмо. Порох свою каденцию просрал, по большому счёту. Бизнес это помнит…

          2. А, ну конспірологія це така матерія, що можно фаназувати що завгодно.
            Теж саме можно закинути Черчилю, Гуверу і багатьом іншим керівникам в екзилі.

          3. “Порошенко залишив пост президента України і президентом став Зеленський”…
            Яскравий приклад до статті щодо мислення пересічного українця: Порошенко винен у тому, що 73% виборців захтілося “поржать”, тому обрали собі клована. Признатися, що вони самі винуваті – ні, цього николи не буде

          4. алекс :
            7th Грудень 2023 о 19:49
            ————–
            “Признатися, що вони самі винуваті – ні, цього николи не буде”
            Ви, мабуть, знали? Саме так. Але інших виборців нема. Хто вміє працювати з цими, той і буде обраним.

      2. Тобто, якби зе відверто здав країну пу, то підтримка пу була би ще вищою, ніж підтримка зе? Ви це маєте на увазі?
        Мабуть, цивілізовані країни про щось таке здогадуються, й тому намагаються не допустити цього, бо якщо пу отримає від українців ще більшу підтримку, ніж отримує зе, то цивілізованим країнам стане непереливки.

        1. Ви якось дивно читаєте. Давайте я ще раз поясню. Більша підтримка у того, хто країну не здав. Навіть якщо він намагався і намагається її здати. Бо намагання треба аналізувати, а результати усі бачать і так – Порох перестав бути президентом України, а боневтік ні.

          1. якась маячня… “Порох вполне мог объявить военное положение и отложить выборы на неопределенный срок. Было еще несколько вариантов, о которых сейчас говорить нет смысла, да и зелени мы не станем подсказывать.” Почитайте https://dl-news.defence-line.org/?p=14222

          2. Та я читав. Але, тут такі справи, більшість виборців не читають DL.

          3. Дякую, що пояснили. Порох не став узурпувати владу, а зе став, тому в зе підтримка більше. Тепер я Вас правильно зрозумів? Ваш ідеал, мабуть, янукович. Ну а пу, з його рівнем автократії, взагалі ідеал найвищий.

          4. А чому Порох перестав бути президентом? Просто залишив пост та пішов байдикувати?До речи він теж нікуди не втік та не збираеться цього робити.

          5. Olexa :
            7th Грудень 2023 о 20:32
            —————–
            Порох не став боротись за владу. Навіть його передвиборча компанія то була не боротьба, а маячня. І я кажу не про мій “ідеал”, звісно ж мені Порох імпонує набагато більше, ніж отой зелений непотріб. Але я не єдиний виборець в країні.

          6. Владимир
            Дивлячись на передвиборчу кампанію Порошенко склалось чітке враження, що Зеленський переміг у боротьбі за пост президента України не в супереч, а завдяки діям Порошенко.
            ***
            Але інших виборців нема. Хто вміє працювати з цими, той і буде обраним.

            ***
            Ага. Порошенко діяв законними методами, як патріот та демократ.
            Зеленскій навпаки – як брехлива, зрадлива істота.
            Виборець, виказуючи невдоволення – що Порошенко здав країну та діяв на користь зелених – тим самим прямо каже, мовляв, хочу диктатора-паскуду на чолі країни.
            А різні там чесні Порошенко такому виборцю не потрібні.

          7. ЯрославКо :
            7th Грудень 2023 о 22:15
            ——————–
            Справа не в тому, що ” Порошенко діяв законними методами, як патріот та демократ”, а в тому, що він діяв не ефективно. І на цьому сайті неодноразово на це вказували ще під час виборчої кампанії.

          8. > Справа не в тому, що ” Порошенко діяв законними методами, як патріот та демократ”, а в тому, що він діяв не ефективно.
             
            Гаразд, пане Володимире. Я би навіть додав, що й від його дій протягом каденції можна було би очікувати вищої ефективності (принаймні, я таки очікував).
             
            Але зе не «не здав» країну, він якраз все робив для того, щоби її здати. А от що таки сталося, що країна виявилася не зданою, — це велике питання.

          9. Olexa :
            8th Грудень 2023 о 00:30
            ——————
            Пересічний виборець такими питаннями не переймається. Він бачить прості речі – кацапів зупинили, Україна чинить опір, президент України зеленський. І робить прості висновки.

          10. Владимир
            Справа не в тому, що ” Порошенко діяв законними методами, як патріот та демократ”…

            Якраз в цьому. Це принципово. Якби Порошенко задіяв всі брудні політтехнології – швидше за все переміг би. Але перемога такою ціною? Як я й написав – була б чергова паскуда президентом, така сама, як різні януковичі та зеленські.
            Знову ж повторюю – нереально виграти у шулера, самому виконуючі всі правила.
            …а в тому, що він діяв не ефективно.
            Так. Але задайте собі питання – чи міг він діяти ефективніше в тих умовах? Я досі не розумію, чому ВСІ питання до нього, а не до команди. Самі зробили собі кумира, а потім самі ж розчарувалися. Це так тупо…
            Я особисто вважаю, що він зробив дуже багато для країни. Особливо беручи до уваги силу протидії ворогів, як зовнішніх, так й усередині. Але сіра маса на це не дивиться – йому висувають претензії, що він НЕ зробив. Це теж тупо.

          11. > Пересічний виборець такими питаннями не переймається.
             
            А як же ж воно в інших країнах працює краще? Як же ж Черчилль з його «кров’ю, потом і сльозами»? Втім, можливо, й українці 2014-го зробили позитивний вибір лише з переляку.

          12. ЯрославКо :
            8th Грудень 2023 о 11:14
            ——————–
            Я ще раз наголошую, справа не в “брудних” технологіях, а в том, що він саме міг діяти ефективніше залишаючись в межах законних і демократичних дій. Та хоч перечитайте статті з DL часів виборчої кампанії, там дуже багато було прикладів не ефективних дій і пропозицій набагато більш ефективних дій. Ок, не ефективно діяла його команда. А звідки ж вона взялась? Чи не сам він таку команду сформував?

          13. Olexa :
            8th Грудень 2023 о 11:53
            А як же ж воно в інших країнах працює краще?
            —————————
            А от саме так і працює! Трамп краще вміє працювати з виборцями ніж Клінтон і обирають Трампа. Але Байден вміє ще краще і обирать Байдена.

      3. До Володимира: країну пу не здали не завдяки Зе, а всупереч Зе.

        1. Коли я писав, що зе намагався і намагається здати країну, я саме це і мав на увазі.

    2. До стосовно помилки… спитайте їх за кого вони :Байдена або Трампа, так буде зрозуміліше.

  7. Читая ваши выводы по электоральному предпочтению наших людей(которые не просто кровь проливают за нашу Украину, а жизни ложат), я в шоке. Потому, что я практически ни с кем( кроме супруги) не могу на эту тему адекватно разговаривать. Просто наше с супругой мнение практически полностью совпадает с вашим. И честно скажу, что насколько я упертый, но уже начинаю задумываться, почему еще в 90-х просто не уехал за границу и уже как-то бы устроился в нормальной жизни. Мой вывод: наши люди грамотные во многих вещах, но абсолюно безграмотные в постройке политически грамотной страны.

  8. По результатах Вашого соцопитування можу прокоментувати лише словами класика: “Тоді вже чекати пізно. Тоді вже потрібно тікати. З планети” © Дуглас Адамс.

  9. Є така міжнародна організація, ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку, Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD): https://uk.wikipedia.org/wiki/Організація_економічного_співробітництва_та_розвитку. Заснували її свого часу для допомоги в керівництві здійснення Плану Маршалла, зараз вона об’єднує набагато більше розвинених країн по всьому світу (Україна до неї не належать). Займається вивченням позитивного досвіду й пошуком шляхів подолання спільних проблем.
     
    І одна з проблем — освіта. Ця організація, зокрема, координує Міжнародну програму з оцінювання освітніх досягнень учнів (Programme for International Student Assessment, PISA): https://uk.wikipedia.org/wiki/Міжнародна_програма_з_оцінювання_освітніх_досягнень_учнів. Віднедавна Україна також почала брати участь у цій програмі. За цією програмою здійснюють оцінювання рівня знань та вміння застосовувати їх серед 15-річних учнів з метою підвищення якості викладання і організації систем освіти.
     
    Крайнє дослідження проведено у жовтні 2022 року: https://www.oecd.org/publication/pisa-2022-results/
    Дослідження здійснювали за трьома напрямками: математична грамотність, природничо-наукова грамотність, та читацька грамотність. Причому читацька грамотність це не вміння читати, чи кількість прочитаних повідомлень у соцмережах чи сторінок романів, а, дослівно, здатність учнівства розуміти, використовувати, оцінювати й осмислювати письмовий текст задля досягнення певних цілей, розширювати знання й читацький потенціал, а також готовність брати активну участь у житті суспільства. І як ви думаєте, за яким з напрямків українські учні показали найгірший результат? Дійсно, саме за ним: https://mon.gov.ua/ua/news/rezultati-mizhnarodnogo-doslidzhennya-yakosti-osviti-pisa-2022

    1. Мені вже давно приходила думка, що принципи освіти потрібно змінювати.
      В сучасному світі занадто багато інформації. Причому багато як корисної, так й ще більше непотрібною.
      Раніше легше було бути енциклопедистом.
      Звичайно, перебільшення, але наведу цитату Дюма з роману “Граф Монте-Крісто”:
      – В Риме у меня была библиотека в пять тысяч книг. Читая и перечитывая их, я убедился, что сто пятьдесят хорошо подобранных сочинений могут дать если не полный итог человеческих знаний, то, во всяком случае, все, что полезно знать человеку.
      Тим не менш зараз така кількість корисних чи просто хороших книг, що людина за своє життя не в змозі прочитати. Й така кількість інформації, що осягнути навіть необхідну для, скажімо, знання всіх нюансів свого фаху дуже важко.
      ***
      Тому, я вважаю, в школі першочергове завдання – навчити дитину мислити. Дати навички думати, вміння шукати, вибирати та обробляти інформацію. Звичайно, тут необхідно все – від вміння критично мислити до вміння не ціпеніти від захвату перед авторитетами, в першу чергу перед самими вчителями.
      ***
      Це важко. Це надзвичайно важко – вчити та виховувати дітей.
      В мене були знайомі, які дозволяли своїй дитині дуже багато, не змушували, приходячи до когось у гості, сидіти тихенько та мовчки поруч. Й божечки – як же ця дитина дратувала хазяїв! Але при цьому для вільного розвитку дитини це правильно. Звичайно, це я зараз так думаю, все більше набираючись життєвого досвіду. Але тоді ця допитлива дитина місцями теж дратувала, беручи без дозволу речі, або щось кажучи до дорослих. Так, мені можуть заперечити, почати розмову про виховання дитини, що вона має вміти себе поводити чемно… так, я згоден, місцями й деколи потрібно. Але ж важко вирости вільною людиною, коли тебе з дитинства постійно обмежують…
      ***
      Школа не повинна пхати всіма способами аксіоми, правила та формули в голову. Особливо, що деякі школярі банально зазубрюють. А потім невеличкі зміни в тому, що зазубрили – й дитина безпорадна. Бо вона не навчилася креативно та швидко розмірковувати. Одна з речей що мені надзвичайно подобалася й подобається – логіка. Книги про Шерлока Холмса – чудо. Задачки з математики 4-го класу, на логіку, я розв’язував з задоволенням. Дитину вчив розв’язувати задачі з фізики про відстань та час різними способами: звичайно – формули, потім графічним для уявлення та логікою для приблизного розуміння, в яких межах може бути правильна відповідь (корисно на екзаменах). Я добився головного – дитина РОЗУМІЛА, що вона робить.
      ***
      Можливо, деякі думки навіяні повістю А.Азімова “Олімпіада”. Мабуть, я її прочитав раніше, ще в дитинстві, тому вона відклалася десь там, в глибині. Але написав Азімов правильно, рекомендую.
      ***
      Друге, що в школі проходять діти – соціалізація. Це теж надважливий процес. Соціалізація – невід’ємна частина життя всіх тварин та людей. Тому в школі важливо навчити дитину жити в сучасному світі, а потім вже алгебра й таке інше. Навички спілкування, вміння поважати інших й багато іншого.
      ***
      Я можу зараз сам собі задати десятки питань, та багато заперечень відносно написаного. Я розумію, що більшу частину проблем навіть не уявляю – бо я не профільний педагог. Але освіту, школу потрібно змінювати докорінно. Що й показали дослідження ОЕСР.

      1. > до вміння не ціпеніти від захвату перед авторитетами, в першу чергу перед самими вчителями.
         
        Також бажано, щоби й вчителі не «бронзовіли» від того, що їм дивляться в рота, і записують на ними всі думки. До яких насправді дійшли не вони.

  10. « у Зе останутся 20-25% твердых последователей. Бо не втик…», я думаю даже если так то за счёт того что они постоянно продвигают своё Зе а наличие поддающихся влиянию довольно высоко ….. как там , нельзя опускаться на их уровень ибо умением и опытом, короче забодают, успешные☺️, конечно по всякому бывает но «успешные» и не могут свести в голове явно пересекающиеся бесконечные прямые ?,тому есть – причина. Спасибо за Ваш труд , текст как всегда на высоте.

    1. Слишком часто звучит “боневтік”. Треба частіше використовувати замість цього “кращебвтік”.

  11. Спасибо за анализ. Но кое что меняется, если ранее было 73%, сейчас пишут про 20-25%, многие голосователи с востока, уже не проголосуют. Они за свой выбор ответили…, как это не печально писать. Я уже одного зеленого вроде перевоспитал. Денежку на поддержку сбросил. Удачи.

  12. Уважаемый автор, да что говорить об украинцах, когда в Америке происходит вообще нечто не поддающееся пониманию! Бывший президент и кандидат в президенты ОТКРЫТО говорит о том, что если он придёт к власти, то первым делом “посадит в тюрьму” своих политических оппонентов. И его продолжает поддерживать одна из двух главных партий в стране! При этом он не вылезает из судов, ведущих против него дела о тяжелейших преступлениях против закона, но это шоу с его выдвижением от республиканцев продолжается. А вы говорите – украинцы! Да у украинцев не было такого огромного опыта жизни в свободной стране как у американцев – от них нельзя многого требовать. Меня успокаивает только одно: американские институты демократии, как ни крути, а сделаны очень прочно – и их легко не разрушить, даже такому отморозку как Трамп.

    1. > А вы говорите – украинцы!
      > от них нельзя многого требовать
       
      Можна. Інакше прогресу не бачити.
      Та й умови в нас наразі такі, що вчитися треба швидко.

  13. За 56 років життя зустрічав дуже мало людей здатних визнати вголос і прилюдно свої помилки. Вважаю це великим спадком срср вбитий на клітинному рівні-“признание вины облегчает совесть но удлиняет срок”

  14. Ті хто на нулі впряглись на захист. Їм не до розбірок. Треба вижити та знищити ворога. Доступу до інформації мало або нема, та й нема на це часу. ВОНИ розраховують саме на нас. Може треба дати ЇМ інформацію як на першу чергу?! Може крім інтернету треба везти друковану продукцію?! Бо хто за нас як не ЗСУ?! Вони буквально знаходяться у інформаційному голоді! Хто цей голод вгамує?! І про реальну потенцію навчання Українців. Наші шамани це просто реальність без шаманізму. https://www.youtube.com/watch?v=njef8mUjMdE

Коментарі закриті.