Однако, у выражения “озабоченность” или “серьезная озабоченность”, может быть и другой смысл, хоть негативная коннотация никуда и не денется. Мало того, сама «озабоченность» может оказаться и не формализованной, каким-то конкретным выражением, но тем не менее, оно будет обусловлено вполне конкретным действием. Так, прямо сейчас мы слышим о том, что для населения готовится очередной повышение цены на электричество и газ. Якобы, ВР уже рассматривает соотвествующий законопроект на эту тему. И тут следует вспомнить о том, какие аргументы приводятся в пользу таких решений. О том, что атаки противника вывели из строя огромное количество генерирующих мощностей. 

И на самом деле, мы это прекрасно знаем, а потому – пояснять этот аспект нам не нужно. Только ту имеется важный нюанс, а именно – как выглядит промежуток между выбывшими генерирующими мощностями и повышенными тарифами. Возможно, это уточнение выглядит глуповато, но на самом деле, это не так. Если погрузиться в историю государства и права, то в самом начале этой истории будет сказано о том, что по мере усложнения общественных отношений, возникла необходимость в выделении правящей прослойки общества для того, чтобы она решала вопросы, которые не по силам отдельному человеку, семье или группе семей.

Причем, все это произошло вынуждено, а не от хорошей жизни, и в первую очередь все это касалось вопросов обороны. А дальше пошли другие функции, но всегда оставался общественный договор, облеченный в ту или иную форму: общество содержит власть, а та, в свою очередь, берет на себя функции по решению проблем,  которые обществу самостоятельно решить затруднительно. И вот в ситуации с поднятием тарифов, власть поясняет нам, что средства, полученные от повышения, пойду на восстановление и дальше – идет стендап-шоу. А мы обращаем внимание на то, что а самом деле сказала власть. Сказано же было следующее. Влась не имеет средств для того, чтобы чтобы решать проблемы не за счет населения. И тут вспоминаем первые строки Конституции, где сказано о том, что Украина является социальным государством. 

Это значит, что власть не должна шастать по карманам населения для решения вопросов, ради которого она и была избрана. Лезть в карманы она может по двум причинам. Либо она как-то странно понимает свою роль, что не соответствует букве и духу Конституции, либо случился действительный форс-мажор и прежде, чем прибегать к таким мерам, все остальное уже было реализовано. То есть, чиновничий аппарат был сокращен до самого минимума, ему урезаны зарплаты и почие плюшки, но все эти меры оказались недостаточными. Если этого сделано не было, то это следует расценивать так, что она врет обществу и не использовала мер, которые необходимо предпринять, прежде, чем лезть в кошельки людей. Значит, ситуация далека от форс-мажора, у публике просто натужно справляется нужда в лицо.

И в этот момент возникает второй смысл слова озабоченность. Справляя нужду а лицо общества, ему еще и сказку рассказывают о том, как о нем невыносимо заботятся. А тем временем, вместе с законопроектом о повышении тарифов, рада рассматривает еще и это.

Отсюда следует, что на восстановление энергосистемы денег нет, а вот на повышение жалования бездельникам и часто – своим любовницам или любовникам, детям богатых, нужных людей – есть. Не слишком ли зеленной выглядит такая озабоченность? И что-то подсказывает, что у помощников и с «бронью» тоже все пучком. Не слишком ли широко шагают зеленые стендаперы?

47 коментар до “О двух сортах серьезной озабоченности (Часть 2)”
  1. Народ кипит от бестолочей, а они это чувствуют – анонсируют 12-часовые отключения, чтобы и связи для народа не было.
    Боятся восстания.

    1. Теперь понятна лихорадочная скупка ДТЭК в прошлом и в начале этого года электрогенерирующих мощностей в Украине.
      Кстати, на Ахметове висит компромат ФСБ, о чём писали в начале 2000-х годов.

      1. Ренат Ахметов – единственный оставленный в живых при зачистке (в 1990-х) московитами главарей крупнейшего бандитского формирования Донбасса “Алика Грека” (Ахатя Брагина). Не случайно же.
        Тем более, что есть информация об использовании его уникальных способностей карточного шулера ещё в операциях КГБ.

      2. Це які потужності ДТЕК зкупило за останні два роки? Просвітіть. Все вже давно розподілено і зкуплено як ви кажете. Ринок потужностей не безкінечний. Тим більше тільки ідіот зараз буде вкладати гроші в цю сферу, якщо він тільки щось знає таке, що буде в майбутньому.

      3. Интересно, что по этому поводу думает фракция ЕС? Ни разу не встречал, чтобы кто-то из них возмутился, или отказался увеличить себе зарплату. Буду благодарен, если кто-то из присутствующих предоставит соответствующие фаты, опровергающие написанное.

  2. А решение и этой проблемы такое же, как с сомалийскими пиратами.
    Но у нас до сих пор успешно работает вражеская ИПСО “Не на часі”.

    1. “Не на часі”- уже сколько раз сказано, запад против. Ему нужны выборы, наверное в 2025 г., так они планируют. Не послушаемся-оружия не будет, через это Украина уже полгода прошла. К сожалению нам приходится их слушать. Плюс перевороты не делают когда на фронте напряженка и рашка начинает наступать на Донбасе, на Торецк, уже сегодня по нему ударили ФАБ-3000 – https://t.me/zloyodessit/22078

  3. Ну і де ці слюняві 73% що навибирали. Зе Кал і Ермак розуміють що якщо стадо вибрало таке президентом і в раду, то до єлекторатора можна відноситись як до гівна(особливо якщо взяти відношення евреїв до других національностей). Пам’ятаете 10 заповідей так то тількі для евреїв.Інші для них Гоі-яких треба обдирати і використовувати (Заробляти повинні свої-їх вислов)
    Стадо тепер його стригуть на гроши ,запихують у буси до ТЦК – що е незаконно і не констуційно (понабирали старих 50-60 років пердунів, а де молоді поділися -інваліди аспиранти забронені) в тому числі і останіх 27% ,чи скількі там набиралося за Петра.
    Якесь …(мод.) коїться

  4. Вони так всіх спроможних чоловіків утілізують за пару років а може швидше. Зроблять доповнення до закону мобілізаціі брати з 21 до 65 років.
    Питання -чому Байден завіс зі зброею на пів року?
    Тому що ЗеХерпіду сидить?

      1. Дуже правильне зустрічне питання.
        А чому «зависли» республіканці — зацікавлені можуть поцікавитися, в республіканців обґрунтувань була купа. Можуть навіть у своєї зелені поцікавитися, зелень чудово в курсі.

    1. “Завис” потому, что в Америке не dickтатура, как в Сраной, и Байден единолично такие вопросы “порешать” не может. И слава бегемотам, что это так.

  5. > Это значит, что власть не должна шастать по карманам населения для решения вопросов, ради которого она и была избрана.
     
    Гм, а я от думав, що однією з основних функцій держави є перерозподіл. Держава не створює гроші, які вона могла би роздавати направо і наліво, вона перерозподіляє гроші, які населення (насправді, переважно громадяни) виділяють для цього «з власних кишень». Для цього (серед іншого) громадяни (які становлять більшість населення) й обирають своїх представників в органи влади держави.
     
    Зауваження: деякі наївні представники «населення» можуть вважати, що держава може «створювати» гроші, просто друкуючи додаткові банкноти. Друкувати додаткові банкноти вона, звісно, може (мабуть, хіба що в держав ЄС є обмеження), але цінність всієї сукупності грошей її валюти від цього не збільшується, а відбувається, знов-таки, лише перерозподіл.
     
    > А тем временем, вместе с законопроектом о повышении тарифов, рада рассматривает еще и это.
     
    Зацікавлені громадяни («населення») можуть прочитати про «це» докладніше тут: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/44508
    Я не правник (як Автор), і з першого погляду можу не бачити якихось підводних каменів, але я принаймні бачу «Реалізація проекту Постанови не потребуватиме додаткових фінансових і матеріальних витрат за рахунок Державного бюджету України у 2024 році», і деяке обґрунтування перерозподілу серед вже наявних витрат на ВР. А ще я пам’ятаю, що Автор зазначав, що розробку законопроєктів наразі здійснюють на «аутсорсі» (на зовнішньому підряді). В якості якого «населення» мало би бути зацікавленим. Але ж ні, «населення» так далеко не думає, воно хоче халяви собі особисто і негайно, а як — його не цікавить.

    1. Тю!
      Той, хто хоче халЯви – завжди її отримує. При дефіциті в 40% від генерації бАйдуже, які будуть тарифи на воду, газ, тепло чи електроенергію.
      Буде класична халЯва, вона Ж – рукави від жилєтки.
      Можливо, навіть платити не прийдеться, хоча – не факт…
      До речі, сьогодні з конвеєра ОПи має зійти 500 000, напівювілейний дрОн

  6. Тарифи на всі комунальні послуги , це священна корова для любої влади, яку вона старається не чіпати, бо рейтинги. Логічно що підвищення тарифів моментально веде до зниження довіри населення до керманичів. Тому в усіх передвиборчих обіцянках тема комуналки одна з головних. Згадаємо бабу йулю у якої завжди на першому місці були знижки на газ. Але вигравши вибори, влада зразу стає на розтяжку, або субсидувати , або підвищувати тарифи, тобто втрачати електорат, бо насправді на сьогоднішній день щоб енергетика почала заробляти і вкладати гроші в переоснащення вбитого вхлам обладнання (не ракетами, а варарською експлуатацією без повноцінних ремонтів всіма без виключення попередниками і поточною владою. Наприклад, моя структура знизила на сьогодні генерацію на 33 відсотка за останні 8 років, із-за відсутності коштів на хочаб поточні ремонти ) , тариф повинен бути біля 8 гривень за кВт. Чим більше відтягується це непопулярне рішення тим більші наслідки нас чекають у майбутньому, плюс ракетні атаки

    1. > Логічно що підвищення тарифів моментально веде до зниження довіри населення до керманичів.
       
      Ну, є серед населення й такі диваки, для яких зниження популізму в тарифах на комуналку веде до підвищення довіри до уряду. Але, мабуть, нас таких наразі занадто мало, щоби перехилити загальну реакцію населення на свій (конструктивний) бік

    2. “…варарською експлуатацією без повноцінних ремонтів всіма без виключення попередниками і поточною владою”
      *#*#*#*#*#*#*#
      Простите, а при чём тут “поточна Влада”?
      Насколько мне известно (может быть и не прав), ВСЯ тепловая энергетика находится в ЧАСТНЫХ руках, как впрочем и “зелёная”. (Привет, ДТЭК).
      Так КТО же им не давал ещё задолго до войны модернизировать своё “убитое в хлам” оборудование?
      И, спрашивается, какого х…рена мы (население) должны теперь скидываться по 4-5 грн. дополнительно, чтобы _бедный-несчастный_ Ринат Леонидович Ахметов начал восстанавливать СВОЁ оборудование?..
      Государственная электроэнергетика – это ЭенргоАтом и гидроэнергетика. Ну, тут вроде как надо бы из гос. Казны восстанавливать.
      P.S. Не так давно где-то читал, что повышение тарифа на эл-во принесёт дополнительно около 50 млрд. грн. на восстановление.
      Только вот в ЧЕЙ карман эти деньги попадут, и КТО их будет распределять?
      Вопросы, вопросы…

    3. А де ті кошти (на відновлення)? Чи ваша “структура” не у приватної власності? Нормальні бізнесмени завжди частину прибутку спрямляють на підтримку (відновлення) виробничих потужностей, а не виводять у офшори та пхають у свій гаманець. Ті генеруючи потужності були приватизовані за безцінь, але ж вкладати в них гроші було потрібно з самого початку. Так що всі розмови про тарифи – суцільна маніпуляція!

    4. Сходи ти зі своєю “структурою” на ” хутор бабочєк ловіть”. На вас, гнид, таки немає Сталіна і НКВД. Щоб розкуркулили. Всіх, до третього коліна. І націоналізували все що нажито непосильною працею. Дивись і підвищувати нічого не потрібно буде. Як же ви дістали(((

    5. О нарешті, може хтось таки наведе якісь обгрунтування до чергових слів “тариф повинен бути біля 8 гривень за кВт”, бо крім очевидного, – “грошей дуже хочеться”, про необхідність підвищення чомусь писали і пишуть всі, а ось з цифами якось в них не складається. Так що спробуйте: можете починати з собівартості електроенергії на АЕС (зараз це основа) – 1 грн 20 коп, і закінчувати окладами керівників енергетикою від держави з зарплатами по 1 млн грн в місяць. Тільки не треба про необхідність ремонтів та модернізації – чомусь про це відразу забували після чергового підняття тарифів, мабуть тому, щоб потім вимагати нового підняття. Але зараз з цим стало важче: стара теплова генерація знищена практично повністю і відновленню не підлягає. Так що множте казочки про ремонти та модернізацію її на нуль.

  7. Хаха, прекрасно. Блеск. Шик.
    Они еще и налоги хотят поднять! Вся лента у меня в цитатах некого гетьманцева и потоки матов от “нарида” прилагаются))))

  8. Ми не організовані. Поторохтіли на кухні про зелену срань і все. Де наша “смілива” та “стійка” опозиція, яка ПОВИННА організувати людей на спротив зеленому гів…у ??? А вона непогано себе почуває фінансово. Роботи і ризику майже нема, а зарплата – на 20-тьох вистаче. Плюс, ім же не можна виглядати перед євродепутатами організаторами так званого “перевороту”. А то ж більше не запросять до усіляких єврофундацій. Ще не дай Бог прийдеться їздити до Європи за свій рахунок. А то, що України може не стати та українців вбивають сотнями кожен день, так і біс зними. Не опозиція ж винувата. Страною керує відкритий ворог ! Що вам ще треба для початку дій ?!

  9. ***
    Александр Коваленко
    Удар российской ФАБ-3000 М-54 по Нью-Йорку…
    Очень хреновая новость…
    Нью-Йорк – это самый южный населённый пункт в Торецкой агломерации. Такое себе, южное подбрюшье всего плацдарма. И вот, по нему начинают прилетать ФАБ-3000 М-54 которые до того фиксировались только в Липцах и Волчанске. О чём это говорит?

    Это говорит о том, что Су-34 с этой трёхтонной КАБ заходил с воздушного пространства временно оккупированной Донецкой области. С учётом веса и аэродинамических особенностей, сброс данной КАБ проводился с ближней зоны. При этом, Су-34 ушёл невредимым, то есть – противодействия ему в данной зоне не было. Из отсутствия инструментов противодействия как таковых…
    Сам же факт применения ФАБ-3000 М-54 по Нью-Йорку говорит о том, что Торецкую агломерацию в ближайшее время начнут стирать с лица земли как и все другие города, перед началом наступления.

    Как думаете, следует ли упоминать, специально для наших партнёров, что Украине нужно больше ПВО и F-16, а так же разрешение нанесения ударов ATACMS вглубь территории россии на все 300 км? Как по мне, это и дятлу уже должно было бы уже давно быть понятным и до пня можно было бы достучаться…
    ***
    https://t.me/zloyodessit/22078

  10. Насколько мне известно (может быть и не прав), ВСЯ тепловая энергетика находится в ЧАСТНЫХ руках, как впрочем и “зелёная”. (Привет, ДТЭК).
    Так КТО же им не давал ещё задолго до войны модернизировать своё “убитое в хлам” оборудование?
    И, спрашивается, какого х…рена мы (население) должны теперь скидываться по 4-5 грн. дополнительно, чтобы _бедный-несчастный_ Ринат Леонидович Ахметов начал восстанавливать СВОЁ оборудование?..
    Мабудь потрібно написати ріал про стан теплової енергетики, але не сьогодні. Не вся у Ахметова, почнемо з цього, є яку контролює держава, Причому немала генерація. Ахметов, заробляв на експорті, його станції працювали на Європу, Бурштин, якого вже немає, Ладижин, Добротвір і т.д. і там тариф був для нього в плюс. А інші його станції як ТЕЦ в Києві мабудь компенсували свої мінуси плюсами в експорт. Просто Ви, я к ви кажете населення трохи не в темі і живите на емоціях. Щоб виробити кВт електроенергії потрібно спалити якесь паливо, яке потрібно доставити, потрібно заплатити зарплату працівникам, робити ремонти і ще багато чого, тому я вам пишу реальну ціну кіловата , і це ринкова економіка, так це працювати повинно. А ні Порох ні прости Господи Ахметов вас не грабують. Забудьте вже накінець що вам всі повинні

    1. Так потрібна націоналізувати всі такі контори, як ввша. Половину вас, дармоїдів, на фронт, половину залишити. І весь ваш топ менеджмент розстріляти. З повною конфіскацією майна до троюрідних родичів включно. Цікаво, як швидко знайдуться кошти без підняття тарифів. Думаю що дуже швидко.

      1. > Так потрібна націоналізувати всі такі контори, як ввша.
         
        Це не нова ідея. Світова практика показує, що держава завжди менш ефективна, ніж приватники. Тобто, буде гірше.

    2. А була зроблена індексация для населення,як при Порохе і Гройсмане?Ні!!!А буде?Гетьманцев знае,бо “гусей”вже патрають,пір’я нема ,бабло для зекодла у конвертах,а” коклети”-сейфами,проституція у владі-закон.Грошову підтримку Заходу для населення грабують цивілізовано.Да,цю прострочену,припіз…у владу турбує Правда,яку порохоботи доносять до всіх на Заході і в Україні.Реальну ціну знають пенсіонери.Вулик вже гудє.

    3. А можна взнати, які ТЕЦ в Києві утримує бідолаха Ахметов? ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, ТЕЦ-3 вже немає. ТЕЦ-4 – інакше Дарницька, має свого власника: ТОВ «Євро-Реконструкція». і чомусь ніколи не мала проблем ні з паливом, ні з ремонтом, ні з модернізацією обладнання. І грошей вистачало, без підняття тарифів у надцять разів. Через такий поганий приклад для інших, цю ТЕЦ кожна чергова влада пробувала віджати для себе (цікаво, що всі ті, що зараз “в структурі” пишуть про надзвичайні збитки від енергообєктів, але чомусь готові вбивати конкурентів по їх приватизаціЇ, от такі вони філантропи). Зараз це пробують робити слуги, вказуючи на найбільшу крамолу – зв’язки з Порохом: “В мае 2020 года народный депутат от “Слуги народа” Александр Ткаченко утверждал, что бизнес-партнером Анатолия Шкрибляка (глава «Євро-Реконструкции») является Игорь Кононенко – первый зампред фракции “Блок Петра Порошенко” (БПП) в ВР VIII созыва, экс-председатель Киевской областной организации БПП, старинный друг и бизнес-партнер пятого президента Петра Порошенко.” Але продовжуємо: ТЕЦ-5 (Видубичі) та ТЕЦ-6 (Троєщина) – підпорядковані комунальному підприємству «Київтеплоенерго», тобто це господарство Кличка. Ну і де тут Ахметов, який за свої зароблені гроші утримує киян?
      Ось такі факти, на які спираються ваші висновки.

  11. до Olexa : 30th Червень 2024 о 11:03

    «Гм, а я от думав, що однією з основних функцій держави є перерозподіл.»

    Пане Olexa, не вводьте народ в оману. Перерозподіл – це смарагдова мрія зелених (і не тільки) крадіїв при владі. А функція держави – забезпечувати створення умов для життєдіяльності суспільства: створення та вдосконалення законів (закони про Держбюджет, енергетику, податки, тощо), нагляд за дотриманням цих законів (суди), забезпечення виконання законів (виконавча влада). А наразі зелений спецвідлов присмоктався до тіла суспільства і ПЕРЕРОЗПОДІЛЮЄ до своїх кишень, створюючи для цього всі умови.

    1. Ні, пане Валерій (З), перерозподіл — це таки одна із основних функцій держави. Бо в громади держави є певні спільні видатки, які вони (громадяни) не можуть ефективно й повністю фінансувати напряму — наприклад, армія й освіта. І тому існують податки, і існує Бюджет.
      А тупому й жадібному нарідові потрібно навчитися делегувати свою владу адекватним, кваліфікованим фахівцям, та й самим вчитися, розвиватися, і ставати цими адекватними, кваліфікованими фахівцями, щоби брати на себе цю функцію.

  12. з приводу енергетики незрозуміло ще: говорять про підвищення тарифів для відновлення потужностей. При цьому одразу можна згадати повідомлення, що в травні від ЄС будо виділено майже мільярд євро саме на енергетику. Незрозуміло, де результати. Поки що тільки оголосили, шо “Бурштинська ТЕС відновленню не підлягаяє”.
    Далі, десь писали, шо Україні планують передавати мобільні газотурбінні електростанції. Теж незрозуміло, що з ними.

    1. Сподіваюсь, точних географічних координат нової малої генерації на заміну зруйнованим великим ТЕС ви не вимагатимете.

      1. А навіщо мені координати? Мені достатньо факту, що щось робиться, зокрема мала генерація впроваждується. Проте за інтенсивністю відключень, які останні кілька днів таки іноді трохи коротші, але не дуже суттєво, поки що важко сказати, чи йде процес.

        PS. також цікаво, чи там собівартість кіловатту вища, ніж наприклад, у звичайних стаціонарних ТЕС.

    2. Вже передали 96 когенераційних установок на 55 МВт (тільки незрозуміло, кожна чи всі разом), з них встановили… одну.

      1. Так, зокрема в цьому питання, незрозуміло чому так. Пояснення якісь дивні надаються:
        ***
        Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, зауважив, що агенція USAID передала Україні 96 когенераційних установок на 55 МВт для 32 міст та трьох університетів, однак тільки одна з них була встановлена в Житомирі
        За його словами, те, що нам передають американські партнери USAID, Міненерго відмовляється фінансувати.
        ***
        https://espreso.tv/ekonomika-tilki-odna-z-96-ustanovok-dlya-zabezpechennya-elektroenergii-ta-tepla-vid-usaid-bula-vstanovlena-golova-spilki-spozhivachiv-komunalnikh-poslug

  13. Знову за рибу гроші . Знову вважається , що ця кодла – влада , у повному сенсі цього слова , тільки злочинна чи некомпетентна . А вони там прсто вороги . І діють відповідно так , як повинні діяти саме вороги . І весь двіж з тарифами та відключеннями та підняттям тарифів призначений для підсилення зневіри серед мудрого наріду , щоб “формула миру” найвеличнішого Лідора пропхалась як по маслу , коли прийде час її реалізації .

  14. Тим часом, в The Hill вийшла цікава стаття Томаса Ґрема щодо можливого шляху Україні до НАТО (реального, а не художнього, як у серіальників): https://thehill.com/opinion/4746300-how-ukraine-can-create-a-credible-deterrent-against-russia-outside-of-nato/
     
    Якщо стисло, то нові країни приймали до НАТО або коли в них не було явного ризику збройного нападу кацапів (східна Європи свого часу, західні Балкани пізніше), або коли ризик був, але країни вже мали тривалу історію тісної співпраці з НАТО, і самі були настільки сильними, що не стільки потребували захисту самі, скільки своїм приєднання робили НАТО сильнішим в разі ймовірнішого нападу на інших членів (Фінляндія та Швеція), а не випрошували, дайте нам те, дайте нам се, дозвольте нам цим туди, дозвольте нам цим сюди тощо.
     
    І от, Томас Ґрем висловлює думку, що Заходові варто би допомогти Україні стати новою Швецією. А сюди входить не лише допомога в розбудові ВПК та навчанні Збройних Сил, а й реформування економіки та політичної системи України відповідно до європейських стандартів: «шведська модель спрацювала частково тому, що Швеція була сильною демократією з ефективною ринковою економікою».
     
    От тільки що робити з українським нарідом, який починає битися в істериці й сходити піною, коли доводиться витягти руки з чужих кишень і почати платити за власне споживання, чи коли парламент якимось дивом починає намагатися створити умови для викорінення корупції хоча би в ньому самому?..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *