А контексты тут лежат на поверхности и о проблемах китайской экономики уже написано много и подробно. Собственно говоря, в Китае сломался драйвер – строительная индустрия. Именно она давала стабильный рост ВВП и в конце концов, давала высокий кредитный рейтинг экономике Китая и уже она тащила за собой все остальное. Но крупнейшая не только в Китае, но и во всем мире строительная корпорация находится в стадии банкротства, что уже повлияло на экономику Китая в целом, но правительство предпринимает экстренные стабилизационные меры для того, чтобы не запустился эффект «домино».

Но получается это с натугой, и экономика явно начала тормозить и если она пересечет некую черту невозврата, то дальше начнутся стремительные и тяжелые процессы. Это при том, что Китай получает очень дешевое сырье из Африки и россии, но тем не менее, стабилизировать ситуацию становится все сложнее. И поскольку планы Си о переориентации рынков сбыта с внешних на внутренний, потерпели фиаско, то для роста экономики необходим и рост экспорта, а как было сказано выше, динамика экспорта не только стала отрицательной, но еще и набирает обороты. 

Вот это те контексты, о которых умолчали авторы того материала. Но сам по себе он вроде бы не особо должен волновать, но буквально совсем рядом по времени, выходит второй материал и в нем речь тоже идет о китайском экспорте, но уже в россию. Еще раз, мировой экспорт Китая падает, а вот как это выглядит ракурсе путинской федерации:

«Экспорт из Китая в Россию в октябре оставался на высоком уровне, показали во вторник данные китайской таможни, что идет вразрез с тенденцией снижения спроса на китайские промышленные товары в других странах. Поставки китайских товаров в Россию в октябре выросли на 17% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года… Хотя темпы роста замедлились по сравнению с сентябрьским 21%, это контрастирует со снижением общего объема экспорта из КНР на 6,4% в октябре».

Если сопоставить эти две статьи, то возникает стойкое ощущение, что Китай уже полным ходом развернул колониальную политику в отношении федерации, а та – с остервенением становится китайской колонией де-факто. Как в старые-добрые времена, метрополия выкачивает из колонии полезные ископаемые и сырье, а взамен присылает бусы и прочую дешевую утварь. Причем, те же китайские автомобили, которые вот-вот полностью заполонят рынок колонии, продаются в ней вдвое дороже, чем в самом Китае. Бусы, они и есть – бусы.

Ну и третье мгновение осени в том же промежутке времени и в том же самом издании, расставляет все по своим местам. Издание пишет о том, что подготовкой прокурорских кадров для федерации, займется Китай и в том месяце туда на обучение, отправится первая партия прокурорских работников. Вот как это комментирует сам генпрокурор Краснов:

«Подготовлены соглашения в научно-образовательной сфере. В сентябре 15 китайских прокуроров уже прошли обучение в Москве, и в ближайшее время 15 наших работников прибудут в Пекин для повышения квалификации в Государственной академии прокуроров Китайской Народной Республики». 

И тут надо заметить, что китайцы точно ничему не станут учиться у российских коллег, поскольку за основные навыки, которые имеются у прокурорских лаптей, в Китае публично расстреливают. А вот российским прокурорам, судьям и прочим чиновникам пора обучаться системе государственного управления метрополии, поскольку время уже пришло и пора принцип «один пояс, один путь» воплощать в жизнь. Прокурорских научат пользоваться китайским поясом, чтобы гнать стадо по одному пути. До оформления колониально статуса осталось всего несколько шагов.

13 коментар до “Три мгновения осени (Часть 2)”
  1. Поки США бояться розпаду Московії, щоб вона не потрапила під вплив Китаю частинами, вона повним ходом йде туди цілком. Як на мене краще вже розділити Московію і поки там буде хаос, то він зачепить і Китай, якому важко буде перетравлювати хаотизовані частини орди.

    1. З іншого боку, одна справа, якщо кацапія вибухне й розлетиться на друзки, і Китай щось собі спокійно підбере, а інша — якщо Китай заковтне кацапію, й вона вибухне всередині нього…

      1. Оно б хорошо было, только ВНУТРИ Китая , кто ж тебе позволит взрываться?! Да и зачем, если Китай наведёт порядок самого любимого извода – с пытками и казнями!

  2. > Собственно говоря, в Китае сломался драйвер – строительная индустрия.
     
    І досвід будівельної бульбашки 2008—2009 років у США їх нічому не навчив

  3. РФ відмовилася співробітничати з Заходом і розвернулася до Китаю, який економічно є епігоном Заходу. Копія завжди гірша за оригінал. А китайці ще будуть уважно слідкувати, щоб РФ не змогла з ними конкурувати. Отже, це шлях до пекла, нажаль не такий швидкий, як хотілося б

  4. Ніякої “будівельної бульбашки” в США ніколи не було!
    Була “бульбашка” в кредитах на іпотеку, людям давали кредити, які вони не “потягнули”.
    Але ці кредити пакували в “інвестиційні пакети”, якими торгували як дуже прибутковими!
    А потім все вибухнуло, як зимова консервація, зроблена не за правилами!
    В США такої дурниці, як на заголовному фото першої частини, я не бачив!
    Під сотню сорокаповерхівок просто на воді і без ніякої інфраструктури, як то, дороги, транспорт, торгові заклади. Метро там точно немає!

    1. Стосовно тодішеьої кризи в Штатах, то про це, як мені здається, непогано писав Гальчинський.
      Криза, пов’язана з синтетичними інструментвми фінансового ринку.
      Досить переконливо тоді виглядало. Страхування, перестрахування і таке інше. А ще тоді ,писали, на ринок житла одномоментно було виставлено тисячі готових будинків, за які позичальники стали неспроможними своєчасно виплачувати.
      Звичайно, це обвалило попит на послуги будівельних компаній, що в свою чергу вбило замовлення на будівельну техніку. А далі по принципу доміно.
      Тоді ділові люди, пам’ятаю, дуже переживали за рішення Штатів стосовно двох гігантів транснаціональних, які виявились неплатоспроможними.
      Багато чого тді було. Але такого, як в Китаї, точно не спостерігалось…
      Німці тоді розумними заходамт зробили так, що через декілька місяців Фольксваген вимушений був треті зміни організовувати.., щоб задовольнити попит на нові машини…
      Такі у мне згадки. Не знаю, що правильно, а що не дуже…

    2. > Була “бульбашка” в кредитах на іпотеку, людям давали кредити, які вони не “потягнули”.
       
      Не «потягнули», чи більше не схотіли за ними платити, бо брали їх не для того, щоби там жити, а як інвестицію, а ціни на житло «зненацька» припинили роздуватися (ніколи такого не було, і от тепер знову), й інвестування вратило сенс? Чи взагалі не збиралися за ними платити?
      А набрати цих кредитів змогли тому, що деякі пронири нанюхали недолік в алгоритмах рейтингових агенцій, і змогли запропонувати пенсійним та іншим фондам прибутковіші цінні папери, ніж державні зобов’язання, й перенаправили на себе великий потік реальних грошей майбутніх пенсіонерів тощо, і змогли запропонувати ці дешеві кредити?
       
      > Ніякої “будівельної бульбашки” в США ніколи не було!
       
      І що, будинків під це «інвестиційне свято» зовсім-зовсім не набудували? Кредити бралися під «повітря»?
       
      > В США такої дурниці, як на заголовному фото першої частини, я не бачив!
       
      Звісно, аж таке у США не зайшло би.
       
      > Під сотню сорокаповерхівок просто на воді і без ніякої інфраструктури, як то, дороги, транспорт, торгові заклади.
       
      Але на такі ліси сорокаповерхівок Ви можете подивитися в Києві. Торгові заклади є. Дороги… Мої іноземні колеги кажуть, що їздити в Києві машиною нереально. І я з ними згоден. Це за межею здорового глузду здорової людини. Велоінфраструктура розвивається, але клімат, відстані, рель’єф, загазованість…
       
      > Метро там точно немає!
       
      На Позняках є метро. Але в годину пік треба їхати на кінцеву, щоби втрамбуватися в нього так, що виявляється, що в київському метро працює закон Архімеда (якщо ви влізли у вагон лише вичавивши з нього когось іншого, то ваша вага зменшується на вагу вичавленої людини, можете підігнути ноги й перевірити, а якщо ви нікого не вичавили, то ваша вага не зменшується). А чи є метро на Троєщині, з поібним лісом багатоповерхівок? А їй вже скоро півстоліття.
       
      Тому Ви свій погляд зі США на Китай трошки підкориговуйте. Так, в Китаї здатна заходити дикіша дичина, ніж у США, але чи змінює це суть процесу?

  5. Китайський економічний монстр виріс на “анаболіках” Заходу і зараз, коли дози падають з кожним місяцем не важко прогнозувати результат. Падіння темпів економики Кітаю йде вже не перший рік, але це настільки велика потвора, що зрушити її дуже важко. Але ми знаємо, що каток спочатку призупиняється, а вже потім набирає тендкнцію до падіння в прірву. Це якщо відповідні стимули не міняються. А вони поки що не мають наміру мінятись.Перекормлена потвора завжди піде на розпад, якщо кормління зупиняється. Тому перспектива Китаю вижити в 21 сторіччі стає під загрозою. А розпад такого монстра, тим паче з ядерною зброєю знову підійме питання розпорошення цієї зброї. Тому Штатам може спочатку потренуватись на ерефії як вирішувати такі проблеми? Тому для Штатів на часі готуватись до стерилізації ядерної зброї параші. Може такі ідеі і з’являться там з часом. Все тече, все змінюється. … Крім законів фізики.

  6. Китайці побудували половину Еміратів, іншу половину купили. Їздять на майбахах, рройсах і ламборгіні.
    …пишіть про китайську кризу іще , більше і краще )))
    …в аеропорт Дубая на 18.10 щоденно прилітає одночасно ДВА літаки з москви і за якийсь короткий час – ще один з пітера. …додайте ще про кризу в москалів, бажано російською – хай почитають та згорять від сорому…

Коментарі закриті.