Несколько раз начинал писать этот текст, и стирал. В конце концов, привожу две цитаты без собственных комментариев. Первая:

Текст:

«Міністерство оборони України

Сьогодні Полтава переживає страшний день. Російський агресор наніс варварський удар по одному з навчальних закладів міста. За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

Наразі рятувальники продовжують роботу. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ця трагедія – чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців. Закликаємо всіх зберігати спокій і довіряти лише офіційним джерелам інформації. Будь-які спекуляції на цій трагедії є неприпустимими»

Вторая:

Текст:

«Насправді часу для того щоб спуститися в укриття було достатньо, хвилини 2 точно. Дякуючи начальникам, які підганяли людей, всі курсанти були в укритті. Наряд також перебував в укритті. Наразі особовий склад знаходиться в укритті. Мед. Персоналом було надано псих та мед допомогу курсантам які цього потребували. Курсанти які більш менш тримали себе в руках – допомагали курсантам в шоковому стані” – курсанти коледжу

***

А тепер пояснимо в чому різниця між тим, як ходять в укриття курсанти і всі інші. Курсанти – примусово і під контролем офіцерів, а всі інші – здогадайтеся. Срали ті контрактники і мобілізовані на укриття. От і все. Немає зради, не було там шикування. Вони просто були в приміщенні коледжу і не встигли».

Как и призывало Минобороны, спекулировать на этой теме не будем, как не станем делать и выводов. Каждый их может сделать самостоятельно. Просто отметим, что по состоянию на сегодня и по официальным данным: погибли 41 человек и ранены не менее 180.

PS

Шикувань у момент удару по військовому навчальному закладу в Полтаві не відбувалось, – НВ з посиланням на слова Дмитра Лазуткіна

Відомо, що ніяких шикувань чи інших заходів у момент удару не відбувалось.

Речник МОУ повідомив, що за даними відомства, в навчальному закладі відбувався навчальний процес. О 09:08 пролунав сигнал повітряної тривоги й студенти попрямували в укриття.

Вибухи пролунали за декілька хвилин після оголошення тривоги

39 коментар до “Полтава”
      1. Он Вам ничего не должен.
        И пока он на месте… американцы не дадут оружия, на которое облизываются и ждут кацапы для “цап-царап”.

        1. Да, но “кротовня” – не в единственном числе. А “он” всего лишь гарантирует “кротам” приемлемые (для них) условия работы.

  1. А чого взагалі таке скупчення військових було у приміщеннях? Вони вважали,що нема поруч навідників-ждунів або БПЛА не бачать людей та сигнали іх гаджетів? Таке враження,шо третій рік війни не дав прочухана командувачам.Невже не можна розбити навчання на класи по 20 -25 учнів та розсередити на 5-8 локацій,по таким купкам кацапи пожалкують балістику пулять.

    1. Як Ви собі це уявляєте в масштабах України (звичайні школи теж беремо до уваги)?
      Може, спробувати просто дотримуватися протоколів? Чи це аж занадто складно?

      1. У Харкові сирена лунае раз у годину,інколи частіше.Як можна проводити якісь протиповітряні заходи(протоколи) у колективах більше 10 осіб.Треба усе кинути,вимкнути єлектроприлади,загасити газ схопити сумку з документами та вивести діточок з садику до укриття,яке десь за 100 метрів.А ракета приходить через 30 сек після сирени,а іноді ще до ней. От як проводити навчання у школах,ВУЗах або інших закладах?
        Единий варіант-це розсредоточення людин по багатьом локаціям,які досить міцні та не поруч розташовані.

        1. > ракета приходить через 30 сек після сирени,а іноді ще до ней.
           
          По Харкову б’ють С-300. Але ж у Полтаві — 2 хв.
           
          > Единий варіант-це розсредоточення людин по багатьом локаціям,які досить міцні та не поруч розташовані.
           
          Сподіваюся, що в Харкові це зроблено.

  2. Ще з часів николаївскої школи прапорщиків і тієї трагедії доведенно до командирів та особовому складу наказ про обмеження кількості одночасного перебування військових в однієї будівлі. Хтось давши дозвіл на перебування ище лімуюіту військових в однієї будівлі порушив наказ.

  3. Сейчас нужно молится на Зеленского . Он сейчас как бог Ра. Захочет отклюит свет , а не захочет не отключит .Все в его руках.

    1. Та ні, не бог. Членограй – найкращий захисник! Там, де він перебуває, на той момент – найбезпечніше місце в Україні. На жаль, не можна зробити купу двійників (як у Хуйла), тому що “кроти” все одно викажуть, де справжній, щоб його часом не зачепило і щоб не втратила легітимний захист уся “кротівня”.

  4. Мне, самое не приятное, что власть, а именно Зеля, лгут о жертвах. Я Полтавский и у меня там есть знакомые. В том числе глав врач этого института. Пока не дозвонился. Спизиваю на связь. Разные очереди отключения света , а UMC у нас, нет света, нет связи. Как то так.

  5. Пукин просто был уверен, что Зеленский клоун не сможет управлять страной и лучшего момента для нападения на Украину, чем во время президентства Зеленского и зелени уже не будет. Хочется спросить, а стоило ли выбирать Зеленского ради этого всего и воровства и войны? Ну зато посмеялись и смеются все-все дальше…с кровавыми слезами(.

    1. Вы правы, но не совсем. Членограй не просто не может управлять страной.
      Он и не управляет, а лишь гарантирует “кротам” безопасную (для них) деятельность – он же “гарант”. Ну, а московитская агентура создала наилучшие условия для захвата Украины. Мантра “Киев за три дня” ведь не из тупости московитов возникла! Это был действительно реальный план в сформированной ситуации. И медлить было нельзя, потому что рейтинг Членограя стремительно падал (по опросам “ненавистный” Порошенко уже сравнялся с гундосым). Так что у Хуйла были все основания надеяться на блицкриг.
      Вот только украинцы помешали.

    2. Чому же, Зеленський до повномасштабного вторгнення якраз дуже ефективно керував Україною з метою її поразки.

  6. Понятно, что ни в коем разе нельзя было выбирать Зеленского, потому что президент Зеленский в глазах Пукина – маленький мальчик из московского КВН, который с открытым ртом и с придыханием смотрел на Пукина со сцены КВНа. Что сделано, то сделано. Но меня мучает вопрос почему этой связи между нападением Пукина и приходом Зеленского никто до сих пор не увидел? Здесь даже дело ни в кротовни, которая полезла во власть просто пищом. А именно в слабости Зеленского в глазах Пукина, именно в его восприятии. Но до сих пор Зелю большая часть видит будущим президентом. Ну как так? Единственный его главный поступок, что не сбежал во время подхода оккупантов к Киеву. Но тут был возможен договорняк, не просто так границы открывали и разминировали. А Зеля реально туповат, если поверил, что Пукин его бы отпустил. Но главная загадка – это народ. С одной стороны – героизм и жертвование собственными жизнями, с другой безграничная вера в источник их бед – Зелю который просто спровоцировал Пакина своей никчемностью.

    1. А Вы, уважаемый Андрэ, разве забыли об алгоритме, о котором в своё время проболтался Геббельс (не создал, а именно выболтал)? Всё очень просто: “Дайте мне средства массовой информации и я превращу любой народ в стадо свиней”.
      А теперь вспомните, чьё засилье было в информационном поле Украины в 2019-м (о нынешней ситуации вообще лучше не вспоминать, чтобы не получить инфаркт).

  7. А Зеля до сих пор тупит не по-детски или намеренно. Вот зачем ставить завхоза Ермака в круг мировых лидеров для совместных фото или переговоров, когда всем разведкам уже известно, что и вагнеровцев отпустил Ермак и сливает всю инфу он. Харрис после такой выходки просто моментально сбежала с того саммита мира. Воришек с самого верха тоже никто не трогает, даже после пойманного с поличным. И как итог – США сейчас почти ничего не дают с уже давно согласованной военной помощи. Почему даже после такого рейтинг Зе не упал до 0? Просто уму непостижимо как такое может быть.

    1. Вот Вы недоумеваете из-за всего Вами перечисленного, но поступаете в том же стиле, что и “73%”, не обращая внимания на то, что Членограй вообще ничего не делает по своей воле. Это марионетка, руководимая московитскими кукловодами. Вы попробуйте посмотреть на ситуацию с учётом моих замечаний – и Ваше недоумение исчезнет (трансформируется во что-то более адекватное).

    2. > Вот зачем ставить завхоза Ермака в круг мировых лидеров для совместных фото или переговоров, когда всем разведкам уже известно, что и вагнеровцев отпустил Ермак и сливает всю инфу он
       
      А він його зараз міністром зовнішніх справ поставить. А Татарова — прем’єром, а Портнова поверне й поставить міністром юстиції.

      1. От дивлюся на написане собою, і думаю, — мабуть, я дійсно шизофреник. 🙁 Як Єрмак може призначити сам себе на нижчу посаду міністра закордонних справ?? Він туди призначить свого особистого помічника з цього напрямку, скажімо. А Зеленський… Зеленський — просто «попка-дурак» їхньою кацапською мовою, нікого він не призначає.

  8. Сложно сказать КАК жить и работать, если в течение суток имеется до десятка воздушных тревог. Особенно когда работаешь на предприятии с непрерывным циклом.
    Где-то с год на нашем заводе была издана инструкция, где оглашалось, что при Тревоге работники имеют возможность оставить рабочее место и перейти в открытое убежище. НО.
    Прошёл слух, что всё время, проведённое в убежище, оплачиваться то ли не будет, то ли по минимальному “голому” тарифу. А у нас это – минималка.
    И только, когда были слышны звуки и вибрация от близких прилётов, народ бросал всё и тянулся в убежище.
    Со временем привыкли и на телефонные оповещения воздушной тревоги почти перестали реагировать.
    Так работаем и живём – как в “русской” рулетке.
    И думаю, что такого “правильного”, который каждые 50 минут – 1,5 часа за смену будет отсиживаться в укрытии до отбоя, долго ли будут терпеть на предприятии. Выживут и/или найдут формальный повод для увольнения. Или сам человек уволится, получив копейки по итогам месяца…
    Вот такой реальный расклад в пром. секторе. Такая правда жизни. 😟

    1. Кстати, Вы абсолютно правы. За время войны, Полтава сильно расслабилась в этом плане. И поэтому, это одна из причин сегодняшней катастрофы, ужаса, который произошел. Я видел людей из Харькова, они поначалу неслись в убежище после начала тревоги. А спустя какое то время, тоже стали поыигистами и не обращали внимания на тревогу. Вот сегодня часть этого и стала причиной такой катастрофы.

  9. Неужели вы тогда совсем обмалороSSились, граждане Украины. Сколько низости и мерзости творит ваш коллективный калоклован, цедя вашу кровь на радость сатанисту Путлеру с рсуким. Будете догнивать на пару с Мордором?

    Привет из сатаната.

  10. А тут еще и Безуглая аылезла и вопит, что все произошло во время построения. Для чего это ей? Я думаю, чтобы скомпрометировать ВСУ. Чтобы боялись идти защищать страну из-за таких якобы “построений”. Ладно Зеля, он просто туповат по природе, но Безуглая, Ермак – это же явные друзья Пукина. Почему этого никто не видит? Почему ничего нельзя сделать?

  11. Мабуть, більш за усе, було штатне прийняття Присяги, молодими курсантами, після вступу до вишу та курсу молодого бійця ?? Так було упродовж 31 року України, і в совдепії!! А ЖДУНИ у Полтаві, злили цей захід окупантам, як пить дати!!

  12. Чому в 70- роках в Армії , 426 МСП 25 Гв дивіізії ,ми літо проводили в таборах, то Гончаровський полігон, то Малополовецький ,та ін , жили в палатках, навчалися, а зараз , під час війни , курсантів не можна випхати в ліс , розмістити скритно ?
    Здається , пановам з чинами в облом покидати тепле гніздечко і власне авто та комфорт , начхати на людей ; адже зрозуміло, що прилетить колись; а зараз круглі очі “а нас- то за що ?”

    1. Ви не порівнюйте. То ж ліси, поля були нічийні. А зараз же бізнес, приватна власність. Як можна? Та й війни то немає, так, воєнний стан. Ну вивезуть, а там вже чергове котеджне містечко. Чи хатина під соломою. Ну, там слюсарі, електрики, сантехніки, трактористи. Токар. Всі з сім’ями. З дітьми. І тут якісь військові. Самому не смішно? 🙁

    2. Так сталось, що я також знайомий з усіми локаціями, яки ви вказали. В ті ж 70-ті роки в Малоповецькіх лагерях проходив лагерні збори офіцерів запасу після захисту диплому, в Гончаровську служив у “трьох пятірках”, В Чапаївській дівізії здавав та отримував автомобільну техніку (пам’ятник Чапаєву біля офіцерської їдальні, без коня та бурки).
      Але зверніть увагу, що курсанти вже повернулись з лагерних зборів на навчання. Згоден, що таке зосередження особового складу у великій кількості на обмеженій локації неприпустиме. Розслабились ми в Полтаві – прильотів було кілька за 2,5 роки, тривоги вже в печинках сидять… За що і були жорстоко покарані…

  13. Шановний anti-colorados, мені здається, що ушкодження будівель не відповідають влучанням балістики. Одне – можливо, інше – не схоже.

  14. Автора розпирає від гніву. Розумію та згоден повністю. Та мучить мене одне-адекватна відповідь зі слів ампІратора галактики. Ні, я бачу в марафоні, що за його наказом Джедаї Народу мобілізувались. Зірка Смерті на всіх парах мчить до Землі, космодесант “Монако” продовжує наступ у курській волості. Тисячолітній вєлік ампіратора так і курсує, не знаючи відпочинку, доставляючи, забираючи і тп. Вся велика галактика, всі галактичні ЗЕпутати працюють дкнь і ніч на перемогу, приймаючи такі потрібні закони. З кожним днем армія стає все міцнішою, і відмовляється від допомоги простого народу, бо на повному галактичному забезпечені. Але ворог підступно б’є, і є жертви. Великі жертви, на жаль.
    Так от. Де відповідь??? Адекватна. Ну так, щоб лягала інфраструктура. Щоб ми бачили руїни будинків, лікарень, шкіл? Щоб трупи виносили десятками. Де воно? А, ну так. Ми ж “цивілізовані”, мля.
    Не хочу розписувати. Зла, нервів не вистачає. Злить, бісить. А ще КРАЩЕБЗДОХ зі своїми відосиками. А ще тупоголові імбіцили 73%, які на всі голоси волають поо найкращого президента, боневтік, бо якби не він, то фсьо. І чогось віриться, що цей мудрий нарІд знову наступить на ті ж граблі. 🙁

  15. Давайте так, усі усвідомлюють, що ми маємо справу із схибленою та кровожерливою сутністю? То не маємо нічому дивуватися, а робити висновки, вдосконалюватись, ставати сильнішими. Наближати час до шибениці для цих мерзених потвор, але я не проти і звичайного лома, або арматури – кадафі у курсі.

  16. Так.
    1. Навчальний центр – це Інститут зв’язку посеред Полтави, що це за заклад і хто там, знають і кацапи і полтавські ждуни (не повірите, як їх там багато)
    2. Це ППД мого брата, тому інфа з перших рук. Тривога була десь за 90 секунд, євакуація почалась за протоколом. За наказом, особовий слад євакуюється у внутрішній двір закладу, через 3 виходи, які там існують, потім слідують в укриття. Ніякого шикування не було, це була євакуація по тривозі.
    3. Сумніви на рахунок балістики, знову ж таки мій брат на власні очі за півтори хвилини бачив 2 крилаті, важко сплутати те, що летить понад землею з тим, що падає зверху. Звідки бачив і чому залишився живим – не скажу. Крилаті збивати все ж таки простіше, то де ж взялася балістика в доповідях? Це далі все більше здається другим Охматдитом. Всі брешуть, що влада, що ОШ ЗСУ. Тим більше, що приліт був після 9ї ранку, а інфа в ЗМІ тільки після 18ї вечора.
    То: “Юрий Юрий”: “А чого взагалі таке скупчення військових було у приміщеннях?” – вони там навчаються, не одинь день, це головна база навчання радіо, мережі і кібер ЗСУ, Вам досить зрозуміло, що це?
    4. То: Anti-Colorados: я не знаю джерела другої цитати, яку Ви тут представили. Але те, що там написано – не правда, при загрозі всі хочить жити, як курсанти, так і мобілізовані і контрактники. Друге діло, що при наказі (див. пункт 2) євакуювати стали в першу чергу курсантів, іншим просто не хватило часу. І евакуювали куди? В центр між будівлями для максимальної концентрації о/с, куди і прилетіли 2 ракети? Ті, які проігнорували наказ і втекли через центральний вхід інституту і вікна, залишились живими.
    5. Я поважаю принципи цього ресурсу не критикувати ЗСУ. Проте я не Автор, а так, риба-прилипала. Тож можу і покритикувати. І в мене виникають питання: якому нашому бл****му єнєралу спав на думку саме такий спосіб евакуації інституту? Його вже якось виявили, арештували? І чому мого друга, який служив в ЗСУ 15 років в м. Балаклії саме в “тій” в/ч (загугліть) на виході за віком “нагріли” щонайменше на 15000 USD тільки по “вещовці”? чому мене стало дратувати “вірю в ЗСУ” і “нам своє робити”…

    1. Якщо Ви все описали правильно, то навідник серед тих, кому був відомий план евакуації. Московити не били б двічі у внутрішній двір, якби не були впевнені, що саме там концентрується особовий склад, тому що інакше ракети були б витрачені майже даремно (будівлі гасять розліт уламків).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *