В ходе этой войны, некоторые важные моменты окончательно подтверждаются путём публикации фото и видеоматериалов. Связано это с тем, что российская пропаганда вышла на такой уровень интенсивности работы, что действительно нужны какие-то более или менее объективные данные о том или ином событии. Так например, уже давно замечено, что если в сети не появляются видео прилётов наших ракет или дронов по объектам противника, он безусловно будет рассказывать о том, что все цели сбиты и даже про обломки ничего не расскажет. Поэтому часто противник выдерживает небольшую паузу для того, чтобы увидеть наличие или отсутствие таких подтверждений.

В этом смысле интересным является вчерашнее видео, на котором наши военные сняты на фоне входа в здании измерительного комплекса Газпрома в Судже. Информация о том, что контроль над этим стратегическим объектом перешел к ВСУ, появилась накануне. Теперь же это видео говорит о том, что контроль над объектом настолько прочный, что возле него можно вести такие съемки. Это неудивительно, поскольку уже ряд источников сообщили о полном контроле ВСУ над районным центром Суджа, где находится измерительный комплекс Газпрома. А это – выход газотранспортной системы Газпрома в такую же систему Украины. Теперь у ведомства Миллера такого выхода нет.

Первым объективным показателем того, что с измерительным комплексом случилось что-то непредвиденное, стало снижение заявки на транзит газа через Украину. Теперь же ясность внесена полная: единственным подконтрольным Газпрому маршрутом поставки газа в Европу остались две трубы, идущие туда через Турцию. Кроме всего прочего, теперь Газпром становится полным заложником Эрдогана, в плане транзита газа. А Украина в любой момент может остановить транзит через Суджу по причине форс-мажора, которым безусловно являются боевые действия.

Некогда влиятельный глава Газпрома Миллер теперь вынужден ходить по московским кабинетам, пытаясь каким-то образом повлиять на ситуацию через руководителей силовых структур. Трудно понять, как он себе это представляет, поскольку российские войска неспособны удержать собственную территорию даже вблизи Курской атомной станции. Но тем не менее, вражеские источники, описывают его суету следующим образом:

«Глава Газпрома Алексей Миллер провел ряд закрытых бесед в связи с происходящим в Курской области. Там, напомним, вследствие внезапного прорыва украинских войск был потерян контроль над газоизмерительной станцией “Суджа”. Это в свою очередь привело к росту цен на природный газ и СПГ. Миллер убежден, что газоизмерительную станцию должны были оборонять до последнего, но никаких боёв за неё не было. К слову, первые данные о её захвате начали появляться во вражеских пабликах еще 7 августа. Вечером в пятницу в украинских тг-каналах уже появились видео с бойцами ВСУ на этом объекте. В Газпроме считают, что Генштаб сделал недостаточно для сохранения контроля над станцией. Миллер общался с директором ФСБ Бортниковым. Тот заверил главу Газпрома, что пограничники пытались защитить объект, однако силы были неравны и никакой реальной возможности сохранить контроль не было.   Общался Миллер и с министром обороны Белоусовым, однако тот подчеркивал, что является гражданским менеджером, а “катастрофа на границе стала следствием ошибок военных”. Очевидно, он снова пытается бросить камень в сторону Герасимова».

Вот так и проходит Слава мирская. Газовая империя уже превратилась в убыточную яму и смело идёт к своему банкротству. А теперь она теряет свои стратегические активы вот таким позорным образом. И между прочим, Миллер прав. Этот объект должны были защищать со всей пролетарской ненавистью, но уже очевидно, что нутро империи прогнило настолько, что теперь нет возможности отстаивать ключевые, стратегические объекты. Так что у Миллера самое весёлое ещё впереди.

8 коментар до “Страсти по Газпрому”
  1. Все ж таки, якщо відкинути морально/політично/пропагандистську, в гарному розумінні:-), складову.
    Чисто технічно, з Суджі труба іде тільки до нас?
    Тоді, перекрити її можна і у нас, під вагомим приводом. В чому тоді вигода ситуації?
    Просто бонусом, зайвий раз копняка узкім дати?

    1. Я так розумію,шо Украіні достроково рвати контракт на постачання газу не вигідно було.Тобто на територіі Украіни негараздів з трубами бути не повинно,а ось у раші може статись”прикре самогубство” газпрому,на кшалт підриву Північних потоків і до Украіни не буде зустрічних позовів за зрив контрактів.
      Також і з АЄС,не треба іі захоплювати,досить обрубати ЛЄП від неі і нехай кацапи самі іі заглушують та консервують. А результат буде тий самий- відсутність єлектрики у важливах регіонах ворога.

      1. Для того щоб не було штрафів за зрив контракту достньо лише оголосити стан війни. Війна як стихійне лихо чи епідемія є форс-мажором чи обставиною непереборної сили які унеможливлюють виконання зобов’язань по контракту. У нас же оголошено тимчасовий военний стан який продляють кожні 90 днів. Тобто юридично в нас не війна а конфлікт. Хоча в законі про оборону чітко написано

        “Стаття 4. Відсіч збройній агресії проти України
        У разі збройної агресії проти України або загрози нападу на Україну Президент України приймає рішення про загальну або часткову мобілізацію, введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, застосування Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, подає його Верховній Раді України на схвалення чи затвердження, а також вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни.
        Органи державної влади та органи військового управління, не чекаючи оголошення стану війни, вживають заходів для відсічі агресії. На підставі відповідного рішення Президента України Збройні Сили України разом з іншими військовими формуваннями розпочинають воєнні дії, у тому числі проведення спеціальних операцій (розвідувальних, інформаційно-психологічних тощо) у кіберпросторі.
        {Частина друга статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2163-VIII від 05.10.2017}
        З моменту оголошення стану війни чи фактичного початку воєнних дій настає воєнний час, який закінчується у день і час припинення стану війни.”

        А якщо пригадати як зе у 19 вихвалявся у своєму тг як “Україна” підписала контракт. Цікаво а чому про газовий контракт не заявив Коболєв наприклад (на той час глава Нафтогазу) а саме зе? https://t.me/V_Zelenskiy_official/188
        “Кінець року, але не досягнень. Україна підписала контракт на транзит газу на п’ять років, впродовж яких ми отримаємо щонайменше понад $7 мільярдів. Сторони можуть продовжити контракт ще на десять років. Українська ГТС буде завантажена, а це – енергетична безпека та добробут українців! Мінімально гарантована прокачка – 65 мільярдів кубометрів газу в перший рік і по 40 мільярдів у наступні чотири. Фактично ж прокачувати можемо більше. Європа знає, що ми не підведемо в енергетичній безпеці.”

        А тепер зробіть висновок, кому це вигідно не оголошувати війну щоб не припиняти дію контракту.

    2. Подивіться уважно на мапу ГТС москалів і ви зрозумієте, що тут справа не лише в лічильнику

  2. … так шо ж це такоє !!
    А де ж “защіщалі граніцу всью ночь, а потом визвалі огонь на себя” ???
    Походу на станції “визвалі огонь з под сєбя”… тобто з дупи )))))

  3. Які ЗСУ?.. Ми нічого не знаємо про це. Це якісь зелені чоловічки, ввічливі люди. На туарегiв теж мiсцями дуже схожi.
    Або повсталі курські шахтарі з технікою, купленою у воєнторзi.

  4. На жаль, втрачена важлива стратегія, на мою думку. Як би знищили би цю газовий вузол, тоді зупинилась би постачання газу до деяких недоєвропейських країн. Тоді, можна було казати, що постачання зупинилось не за нашою виною. Тоді ці країни швидко перейшли би на постачання газу з інших напрямків. А наслідок цих подій згодом і риторика у представників цих країн почала би менятись. Тому, що вони вже були би не так залежні від путлера і його грошей. Також в цих країнах почались би зміни в настроях суспільства. Ймовірно, що у них там їх годують байками, що рашка їм допомагає газ їм постачає дуже дешево і т.п.

    1. З іншого боку, Україна пропонувала як варіант прожовження транзиту за умови купівлі газу покупцями з ЄС на кацапьско-українському кордоні,, щоби транзитний газ уже був не кацапським. Як тепер міг би виглядати такий договір на транзит? Кацапії в цьому договорі на транзит вже не буде взагалі? 🙂 Це вже буде актом агресії до кацапії з боку Угорщини, наприклад? 🙂

Коментарі закриті.