Мы уже не раз поднимали тему полномочий федерации, которыми она пользуется в Совете безопасности ООН, и вообще, в Организации Объединённых Наций. Даже если опустить исторический опыт этого злокачественного образования, которое сейчас называется россией, всё равно стоит отметить, что там на лицо самозваное учреждение собственного патриархата такое же самозваное учреждение империи, а теперь россия, не имея на то законных оснований, является страной членом ООН и более того, постоянным членом Совета Безопасности, с полагающимся такому члену правом вето. И вот это тема неожиданно получила продолжение силами одного из наших коллег. 

Коллега сделал запрос в министерство иностранных дел Украины за разъяснением этого вопроса, с точки зрения МИД. В результате он получил официальное письмо, в котором изложен ответ министерства. Мы располагаем скан копией этого письма, но по понятным причинам, не приводим его в полном виде. Вместо этого мы приведём содержательную часть ответа, без указания реквизитов письма и имени адресата. Публикация ответа в таком виде согласована с коллегой, и далее мы представляем этот самый текст на украинском языке. Ниже будет приведён краткий пересказ, на языке агрессора, с некоторыми нашими замечаниями. Эти замечания пояснят всем, зачем сделан этот пересказ. Далее – текст.

«щодо звернення громадян

Шановний ****!

Міністерство закордонних справ України розглянуло Ваше звернення за вищевказаним номером та повідомляє про таке. Достеменно відомо, що на теперішній час в Секретаріаті та Генеральній Асамблеї ООН відсутні документальні матеріали, які підтверджують законність знаходження російської делегації у складі ООН. Єдине, документальне свідчення знаходження РФ у складі ООН це лист, підписаний тогочасним Президентом Б. Єльциним від 24.12.1991 на адресу Генерального секретаря ООН.

З огляду на це, українською дипломатією вживаються зусилля зі стимулювання міжнародного співтовариства у напрямку рішучіших кроків з реформування РБ ООН та приведення її у відповідність з безпековими викликами сучасності. Принциповими для України в рамках реформування Радбезу у контексті російської агресії є питання зловживання Росією правом вето для унеможливлення ухвалення Радою Безпеки відповідних рішень з реагування на порушення Росії, а також правова сумнівність перебування РФ у місці постійного члена РБ, яке належало СРСР. Згадані питання регулярно порушуються Україною на майданчику ООН.

Важливим кроком у розвиток багаторічної позиції України щодо необхідності обмеження права вето для постійних членів РБ ООН стала участь у вересні 2023 р. делегації України на чолі з Президентом В.Зеленським у заходах високого рівня в рамках ООН. Зокрема, під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН Глава держави запропонував цілий ряд новаторських ідей з метою удосконалення робочих методів цього органу та зміцнення спроможностей з реагування на порушення Статуту ООН.

Крім того, 17 листопада 2023 року під час розгляду п. 121 порядку денного 78-ї сесії ГА ООН «Питання справедливого представництва та збільшення членського складу Ради Безпеки та інші питання, що стосуються Ради Безпеки» делегація України наголосила, що відновлення ефективності РБ ООН неможливе без розгляду основної причини нинішньої неспроможності – сумнівного з правової точки зору перебування РФ у кріслі постійного члена, що належало СРСР.

У цьому зв’язку, делегація України закликала включити цю проблематику до переліку питань, які обговорюються у рамках переговорного процесу з реформування РБ ООН (МУП – Міжурядові переговори з питання справедливого представництва та збільшення членського складу Ради Безпеки та інших питань, що стосуються Ради Безпеки).

У розвиток такої позиції, під час першого засідання МУП під час 78-ї сесії ГА ООН (13 грудня 2023 р.) делегація України роз’яснила деструктивні наслідки недотримання передбачених Статутом ООН юридичних процедур у контексті заміни СРСР на РФ у РБ ООН та наголосила на необхідності розгляду цього питання у рамках переговорного процесу з реформування ООН.

Слід зауважити, що у виступах інших держав-учасниць ООН питання нелегітимності перебування РФ як постійного члена в РБ ООН не порушувалося. У цьому зв’язку, ініціативи у цій сфері вимагають залучення широкого кола держав та проведення масштабних інформаційних кампаній.

Крім того, варто зазначити, що з метою обмеження участі РФ в міжнародних організаціях на постійній основі проводиться робота з протидії обранню РФ на виборах до органів і агенцій ООН.

Зокрема, 7 квітня 2022 року ухвалено резолюцію Генеральної Асамблеї ООН «Призупинення прав членства Російської Федерації в Раді ООН з прав людини». Починаючи з червня 2022 року Україна спільно з партнерами протидіє обранню РФ до Економічної і Соціальної Ради ООН, де протягом 24 раундів виборів РФ змагається з Північною Македонією за вакантне місце Східноєвропейської регіональної групи в ЕКОСОР на період 2023 – 2025 рр.

У 2023 році вдалося запобігти переобранню РФ до Ради ООН з прав людини на період 2024-2026 рр.; вперше з 1945 року РФ не обрано до Міжнародного Суду ООН на період 2024-2033 рр.; до Ради Міжнародної морської організації (ІМО) на період 2024-2025 рр.; Виконавчої ради ЮНЕСКО на період 2023-2027 рр.; Виконавчої Ради Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) на період 2024-2026 рр. Успішно заблоковано «російського сателіта» Білорусь на виборах до РБ ООН на період 2024-2025 роки у червні 2023 року та забезпечено перемогу в цих виборах дружньої Словенії.

Таким чином, українська дипломатія має намір і надалі робити все можливе для удосконалення міжнародної безпекової архітектури, розблокування ефективної роботи РБ ООН та обмеження ролі Росії у цьому органі, а відтак схвалення засобами багатосторонньої дипломатії практичних рішень, спрямованих на вигнання держави-агресора з усієї території нашої країни.

Принагідно дозвольте подякувати Вам за небайдужість та активну громадську позицію.

З повагою

Директор Департаменту міжнародних організацій

Валентин СКУРАТОВСЬКИЙ»

Краткое содержание ответа, который получил наш коллега. Суть его состоит в том, что ООН не имеет никакого документального подтверждения тем полномочиям российской федерации, которыми она пользуется со времён распада советского Союза. Эти документы обязаны быть потому, что устав организации имеет установленную процедуру, согласно которой любая страна должна формализовать свои права. Так вот, россия не прошла эту процедуру и потому физически не может иметь соответствующих документов. По сути, она – самозванец и потому должна либо пройти эту процедуру как положено, если сможет, либо её следует изгнать из ООН, как страну мошенницу.

Мы знаем, что наши тексты читают, как в россии, так и россияне, выехавшие за границу. И иногда они нам пишут по разным поводам. И вот тут возникает вопрос о том, почему никто из латыниных, арестовичей, шендеровичей и прочих яшиных не сделал такого запроса ни в собственной МИД, ни в ООН, ни куда-то ещё, чтобы уличить путина в международном мошенничестве. Вопрос этот риторический и мы никогда не получим на него ответа, потому что все это – замаскированные имперцы, которые просто оказались вдали от сытного корыта, но знают наверняка, насколько богатая и вкусная в нём снедь.

4 коментар до “Страна-мошенник”
  1. Якщо так подумати, то що може зробити мордор у відповідь на викидання з РБ чи взагалі ООН, крім того, що деякі мордаті керівники залишаться без “бонусів”? Може мордор почне загрожувати безпеці інших країн? Чи розірве економічні відносини? Почне мілітаризацію своєї економіки чи гонку озброєння? Війну розв’яже? Припинить міжнародну наукову співпрацю чи участь у міжнародних спортивних завданнях? Навіть не знаю… Мабуть крім тих товстомордих коєкакєров з ООН ніхто нічого і не помітить, якщо мордор завтра викинуть звідусіль.

    1. Та ні, та фсбшна пліснява регулярно отримує ” на харчування” із центрального офісу. Інакше вже б давно повиздихали

      1. Навіщо ж з офіса?
        Це може бути і мОйше Ходор, і дериПасок, і інші фрідмани…
        Саюз мєча і впала, кредо – Усєґда!

Коментарі закриті.