Тем не менее, у лаптей, в этом плане, имеется куда более обширный опыт заимствований, которые они потом выдали за свои находки. Так, вывезя из Германии целые заводы, вместе с персоналом, совок получил в руки технологии производства от реактивных двигателей, до ракет, от швейных машинок, до легковых автомобилей. И всему этому о давал свои названия, например стыренный автомобиль «Москвич», который слизали с Опеля и начали ваять нечто подобное на трофейном оборудовании и прямо сейчас они делают ровно тоже самое, назвав «геранью» иранский дрон Шахед.

Но вот стало известно о том, что на расее решили потянуть, уже потянутую китайцами идею и сделать нечто подобное уже цифровой дифференциации штанов у себя. Видимо, ядро системы будет стоить путинцам скидок на газ и дополнительных тонн хрящей и топинамбуров, но оно того стоит, поскольку каждый россиянин должен понимать, перед кем ему делать «ку». Но надежды на то, что лапти поймут незыблемость этих принципов, равна нулю и потому желательно автоматизировать этот процесс, как у китайцев. А ведь стадо должно двигаться в определенном направлении и оно должно задаваться так же четко, как это сделано под чутким руководством товарища Си.

Уже во вражеской прессе появилось первые сообщения о том, что система уже не просто развернута, но уже начинается этап его тестирования. Выглядит это примерно так:

«В России запустили систему социального рейтинга граждан, которая будет оценивать полезность человека для государства, а также его личные перспективы. Проект социального скоринга «Мы» разработал Российский государственный социальный университет (РГСУ)».

Присвоение «цвета штанов» пока происходит на добровольной основе и вроде бы только желающие могут заполнить форму этой системы, но уже сама форма этой анкеты указывает на то, как именно будет формироваться форма дифференциации. В анкету входят вопросы об образовании, наличии детей и иждивенцев, источниках доходов, льготах, закредитованности, судимости, наличии соцсетей, участии в общественной жизни, госнаградах, знании языков, приверженности спорту, здоровому образу жизни и т. д. После прохождения опроса система выдает «скоринг», который состоит из двух компонентов: первый — социальный статус человека или его «заслуги» на текущий момент, второй — его социальный уровень, то есть оцифровка его «перспектив» с точки зрения государства.

Все это показывает, как система будет работать в момент, когда будет запущена в штатном режиме. Очевидно, что после этого анкетирование, как часть добровольного участия в тестовой программе, отпадет полностью. Просто этой платформе будет предоставлен доступ к уже имеющимся базам данных и она самостоятельно начнет ранжировать лаптей, по отведенным им стойлам. Понятно, что лаптям сейчас рассказывают о том, что система нужна для того, чтобы правильно оценивать уровнь образования, рынок труда и прочее, но не для того путинцы тянули все это из Китая, дальше все будет как у них. На это указывает то, как описывается суть этой системы. Она должна оценивать уровень полезности лаптей для государства. А там глядишь и бесполезных можно пустить на хрящи или просто – в расход. 

Если кто не помнит, национальный социалист Адольф Гитлер, в первые годы своего фюрерства тоже обозначил категории населения, бесполезные для Рейха и пустил их в расход. Можно не сомневаться в том, что прутин уже не раз, в своих действиях, опирался на опыт Гитлера, вот и сейчас он делает тоже самое, но на новом технологическом уровне. Так что лаптям следовало бы повнимательнее присмотреться к тому, что происходит в салоне их самолета с названием «россия». Внимательный взгляд обязательно найдет табло с надписью «пристегните ремни». 

Ну а нам это важно потому, что зеленые тоже тянут подобную дичь то от лаптей, то от Китая и потом это превращается в дичь, которую мы наблюдаем в действиях ТЦК, например. А действуют они так потому, что так выписан закон, который в итоге запускают действия, ровно такие, как и у лаптей. Так что…

49 коментар до “О цветовой дифференциации штанов (Часть 2)”
  1. Да ТЦК действуют с полицией антиконституционно. Но как набрать солдат если кончился напор патриотизма забыли Бучу хрен забили на войну так как далеко? Только финансово увеличить зарплату военным + мощний социал после дмб по ранению инвалидности. И кстати что то реально не слишно оппозиции. Какой то треш катися по стране. Эти ежевечерние видосы с клауном аж до рыгачки марафон
    Типа есть 10 бригад нет оружия. Военные с фронта пишут есть оружия нет людей.
    Да все закончиться и это тоже Но цена!!!

    1. > Только финансово увеличить зарплату военным + мощний социал после дмб по ранению инвалидности. И кстати что то реально не слишно оппозиции.
       
      Опозиція це регулярно педалює.

  2. Ну треш не треш , якщо вірити “офіційним повідомленням” то більше 2 млн.осіб оновили данні у резерв +. Не зрозуміло просто,чому тоді беззаконня продовжується і цілі сектори економіки починають загинатися через брак персоналу.

    1. Тому що в ТЦК е план по відлову. Якщо вони його не виконують самі йдуть до війська. Це ж просто план по валу вал по плану як в СРСР. Нічого не змінилось. Ну і як такий спійманий воювати буде без мотіваціі. Тупо на м’ясо збирають. Щось ще расказують про рекрутінг. Грошей треба докинути поперше по друге більше касеток та інших ништяків. А де все це взяти швидко коли тіж самі США гралися в партизанські війни та антитерор

    2. > Не зрозуміло просто,чому тоді беззаконня продовжується
       
      Якщо чоловік не оновив свої дані в Резерв+ чи ТЦК і СП, його можуть затримати (разом з поліцією). В цьому нічого незаконного немає. Незаконно чинити опір. Чи що Ви маєте на увазі?
       
      > і цілі сектори економіки починають загинатися через брак персоналу.
       
      Можливо, через кацапську агресію? В результаті якої частини деяких секторів економіки опинилися під окупацією, і яка відтягнула частину громадян в армію, а частина виїхала (жінки, які виїхали, теж працювали)?

      1. Сільське господарство, переробка, харчова промисловість, транспорт(логістика), частково комунальне господарство.

  3. А пам’ятаєте істерику, коли запроваджували індивідуальні податкові номери (вони же номери в системі соціального страхування)?..
     
    Мікроскопом можливо забивати цвяхи. Можливо забивати вагнерівців, замість кувалди. Можливо досліджувати кал. Можливо досліджувати щось інше.
     
    У розвиненій демократії суспільство може отримувати користь від використання інформаційних технологій у його державі. Звісно, якщо це розвинена демократія, зі сталими інституціями, в тому числі й громадського контролю, в тому числі й через парламент.
     
    Адекватному, відповідальному громадянинові, не злочинцеві, не паразитові, нема чого боятися оновлювати свої дані в Резерв+, і щоби він автоматично підтягував дані з реєстрів даних про одруження , народження дітей тощо. Більше того, він цього хотітиме, щоби не було потрібно паперового цирку з чергами, й відповідних витрат його податків на це.
     
    Ну а до чого додумаються китайці, чи кацапи… Яка нація, таке й використання мікроскопа.

    1. Адекватному, відповідальному громадянинові, не злочинцеві, не паразитові, нема чого боятися
      ————————————————–
      Ну, то навіщо Вам замки на дверях? Держава ж Вас захистить від злодіїв та шахраїв?
      Невже Ви не стикалися з протиправними діями з боку держави?

      Більше того, він цього хотітиме, щоби не було потрібно паперового цирку з чергами, й відповідних витрат його податків на це.
      ———————————————————
      Вас зупинив на дорозі поліціянт. Ви йому електронні права. А він Вам каже, що Ваших прав не має в базі, і далі за протоколом. Ваши дії?
      Ви платите податки, але не одружені. Чому неодружені мають сплачувати за послуги, якими не користуються?
      Все нормально, але не має електрики/інтернету. Вас влаштує лікар, який без електрики Вам не буде допомагати?
      Що робити людям, які не мають змоги користуватися гаджетами?
      Придумали е-чергу. Це вирішило проблему пропускної здатності? Ні, це породило нову проблему перепродажу місць у черзі.
      І ще безліч випадків, про яки Ви не замислюєтеся, доки життя Вас не поставить перед фактом.

      Проблема з цифровізацією в тому вигляді, якому це просуває поточна влада, що вона не вирішує проблеми, а переводить проблеми в електронну площину. Паперовий хаос замінюється електронним. Ось тому у розвинутих країнах такою “цифровізацією” не займаються. Гарна країна – це там де люди гарно живуть, а не там де країна у смартфоні.

      1. > Вас зупинив на дорозі поліціянт. Ви йому електронні права. А він Вам каже, що Ваших прав не має в базі, і далі за протоколом. Ваши дії?
         
        Ви проходите паспортний контроль в аеропорту. Прикордонник сканує Ваш закордонний паспорт, і каже Вам, що Вашого паспорту немає в базі, і далі за протоколом. Ваші дії?
         
        Не має значення, паперовий це документ, чи електронний, вони обидва — лише інтерфейс до інформаційної системи відповідної державної служби. Але якщо питання особисто про мене, то я віддаю перевагу наявності в себе фізичного документа. Не тому, що вважаю слабкою ланкою інформаційну систему служби, а тому що вважаю слабкою ланкою свій смартфон. Але якщо хтось вважає цей ризик не вартим незручності паперових/пластикових документів — не бачу підстав позбавляти їх додаткової зручності.
         
        > Ви платите податки, але не одружені. Чому неодружені мають сплачувати за послуги, якими не користуються?
         
        Тут я не в курсі, про що мова.
         
        > Що робити людям, які не мають змоги користуватися гаджетами?
         
        Паперові/пластикові документи нікуди не зникають. Електронні — це просто додаткова зручність, якою можна користуватися, але можливо й не користуватися. Як кому зручно.
         
        > Придумали е-чергу. Це вирішило проблему пропускної здатності? Ні, це породило нову проблему перепродажу місць у черзі.
         
        Ніколи не стикався. Але якщо десь таке має місце, то пропозицію породжує попит. Тобто, корумпованість самих українців, комфортність корупції для них, і некомфортність захисту власних прав.
         
        > Все нормально, але не має електрики/інтернету. Вас влаштує лікар, який без електрики Вам не буде допомагати?

        > Ось тому у розвинутих країнах такою “цифровізацією” не займаються.
         
        Ви помиляєтеся. В ФРН (це розвинена країна?), щоби отримати послуги лікаря, треба прийти до нього з пластиковою карткою медичного страхування з чипом, і щоби надати Вам послуги (точніше, щоби переконатися, що він отримає оплату за них від Вашої страхової компанії), лікарю необхідно авторизувати Вашу картку через термінал, підключений до комп’ютера. (Звісно, якщо Ви в критичному стані, Вас спочатку врятують.)
         
        Україна в плані «цифровізації» не попереду розвинених країн. Просто зелень, як завжди, сцить Вам в очі, намагаючись себе перехвалити.

    2. А пам’ятаєте істерику, коли запроваджували індивідуальні податкові номери
      —————————————–
      Ну а чому Ви не кажете, що ця істерика закінчилася тільки тоді, коли замість кодів дозволили присвоювати номери паспортів? Бо головним документом, який ідентифікує людину для держави є паспорт, а не код. Тому, поки законодавство не привели у відповідність, постійно виникали проблеми.
      А ще ця дуболомна примусова компанія по кодифікації населення призвела до того, що у однієї людини могло бути до 4 іпн. І я з цим стикнувся, коли ці іпн вже більше десяти років існували, хоча начебто вже купа часу пройшла, щоб виправити усі помилки в базах.
      І це лише на такій простій задачі, як присвоїти індентифікатор людині.
      Тому я скептично ставлюся до звітів, що існують десь у реєстрах мільйони військовозобов’язаних, про яких держава окрім коду нічого не знає. Бо “ефективні менеджери” мають поверхневе уявлення (якщо взагалі мають), як це працює насправді. А хибна інформація веде до хибних рішень.
      Коли побачите чергову “цифрову перемогу”, поцікавтеся, як ця проблема вирішується в Японії або Британії.
      Якщо когось дійсно цікавить цифровізація – погугліть на тему “Централізація vs децентралізація. проблеми”

      1. > Ну а чому Ви не кажете, що ця істерика закінчилася тільки тоді, коли замість кодів дозволили присвоювати номери паспортів?
         
        Ви помиляєтеся, я про це сказав. І сказав, що поважаю право тих людей не мати податкового номера (хоч і зазначив, що маю свою думку про них, на яку маю право). А Ви не хочете нагадати, що обґрунтували це релігійними переконаннями тих людей?
         
        > Бо головним документом, який ідентифікує людину для держави є паспорт, а не код.
         
        Ви знову помиляєтеся. Платниками податків в Україні є не лише громадяни України, і взагалі не лише громадяни хоч якоїсь країни. Так само, як в «розвинених країнах», які Ви намагаєтеся ставити як приклад меншої цифровізації, платниками податків можуть бути, наприклад, громадяни України. І щоби платити податки в цих країнах, Ви повинні отримати індивідуальний податковий номер в їхніх інформаційних системі.
         
        Стосовно Ваших зауважень про існування чи можливе існування проблем — це цілком природно при переході з паперової інформаційної системи. І навіть в електронних інформаційних системах, залежно від їхньої надійності, можуть виникати проблеми через людський чинник — не обов’язково цілеспрямований.

  4. «… А сегодня в завтрашний день не все могут смотреть. Вернее смотреть могут не только лишь все, мало кто может это делать … ».(с). ))))
    Таке саме було з фильмом “Кин-дза-дза”…
    Мало тоді хто міг навіть зрозуміти…

  5. Olexa так каже що мабуть він е свідоком секти клауна ЗеХерпіду.
    Нічого що Зе припер війну в наш дім своею бездіяльність наворував навипускав дурних антіконстуційних законів.

    1. Ви мене з кимось переплутали. Я до Зеленського ставлюся вкрай негативно. Але так, Ви праві, його внесок безумовно також є, і він дуже великий.
      Українці могли би дозволити собі гратися в такі клоунади, якщо їм це так подобається, якби не кацапи. І зробити щось з існуванням кацапів українці не можуть. А з тим, кого обирають, можуть (принаймні, могли).

      1. Фанат цифрового концтабору зате, ці технології в Україні впроваджуються не для зручності а для контролю громадян, все починається з малого, сьогодні “Ресурс +” завтра соц рейтинг і онлайн моніторинг твого пересування і заборона готівки, щоб людина з системи цифрового концтабору не змогла втікти.

        1. Не фанат. Резерв+ не обов’язковий, і я не виступаю за його обов’язковість.
          Як і поважаю право громадян не мати індивідуального податкового номера (хоч і маю про них свою особисту думку, на яку я маю право).
          Ще раз повторю, в розвиненій демократії інформаційні технології працюють на благо громадян, і небезпеки для них не становлять. В диктатурах же вони дійсно можуть працювати на шкоду.
          Шлях України — до розвиненої демократії. Шляху назад до печер та на дерева немає. Намагатися залізти назад в печери та на дерева — тупо. Треба розбудовувати демократію.

          1. Тому в розвинених демократіях не спішать вводити подібні практики, а у нас однією постановою кабміну можуть відмінити цілі статті конституції.

          2. > Тому в розвинених демократіях не спішать вводити подібні практики,
             
            Неправда.
             
            І будьмо чесними. Чимало українців не хочуть цього, бо не хочуть бути в правовому полі, не хочуь жити у правовій державі.

          3. Пане Olexa, ви впадаєте у помилку Фокуями, який проголошував “кінець історії” і як весь світ дружно йтиме в напрямку ліберальних демократій. Ця візія коштувала появою путіна, сі і різної упоротості рушників та “рожевих поні”. Диктатура і демократія хитка в балансі, який може змінитись за життя одного покоління.
            По-друге, цифрові технології. З чого ви вирішили, що вони корисні для громадянина? Зроблені для його зручності і комфорту? Це інструмент в руках держави. Залежно від своїх цілей вона може туди зашити все, що завгодно. Сьогодні зручно мати всі документи в “Дії” (наскрізь дирявої в плані кібербезпеки), а завтра за найменше слово проти влади вам закриють всі рахунки, документи, фальсифікують вашу особу. І спробуйте довести, що не верблюд. В порівнянні з цим фальшиві свідки і підкидання вещдоків під час обшуків буде аматорським театром. Як думаєте, чому передові США і Німеччина не створили в себе щось типу “Дії”? Тому що проблема безпеки, охорони данних, в тому числі від держави. Німеччина, що мала в історії досвід і гестапо, і штазі розуміє, які ризики зловживань існують. Ми ж які після совка не маємо взагалі відчуття приватності і сприймаємо як норму, що держава збирає про нас купу даних і заглядає в усі дирки, радісно віддаємо всі ці дані в обмін на зручність тут і зараз. Ну, хіба ми не барани після цього?

          4. > Пане Olexa, ви впадаєте у помилку Фокуями, який проголошував “кінець історії” і як весь світ дружно йтиме в напрямку ліберальних демократій. Ця візія коштувала появою путіна, сі і різної упоротості рушників та “рожевих поні”.
             
            Дякую, цікаве питання. Думаю, це пов’язано з думкою про те, що навчи дурня богові молитися — він і лоба розіб’є. Звідси й рожеві поні, мабуть. А через рожевість поні — потурання прутиним та сі, бо ж екстраполювання свого способу мислення на андрофагів тощо.
             
            > Диктатура і демократія хитка в балансі, який може змінитись за життя одного покоління.
             
            Можливо, сутички з потворами важливі, щоби тримати демократію в добрій формі? Чи Ви пропонуєте час від часу скочуватися в диктатуру?
             
            > По-друге, цифрові технології.
             
            Цифрові технології вже є, і вже нікуди не зникнуть. РАЦС, податкова, пенсійний фонд, система освіти, система охорони здоров’я, правоохоронна система, ТЦК і СП тощо — вони всі вже ніколи не повернуться до паперового обліку. Лише божевільний може такого очікувати. А оскільки вони вже всі працюють на інформаційних технологіях, то є Дія, чи її нема — вже не має великого значення.
             
            Можна ставити питання про доступ до особистих даних, і безпечність їхнього зберігання. І потрібно ставити. В ЄС для цього є GDPR, плюс всіляка там банківська таємниця, доступ до певних даних лише через суд тощо. Але повернення до печер і на дерева не буде — забудьте.
             
            Так, для цього потрібна правова держава, правовладдя (верховенство права). І я й кажу, що необхідно йти до цього, іншого шляху немає.
             
            > Це інструмент в руках держави. Залежно від своїх цілей вона може…
             
            Правильно, саме тому й потрібна демократична держава, підконтрольна громадянам. Бо якщо диктатура — то там вже точно громадянам буде непереливки.
             
            > Як думаєте, чому передові США і Німеччина не створили в себе щось типу “Дії”?
             
            За США я так не думаю, бо не знаю конкретики, а за Німеччину Ви помиляєтеся. Все вони створили. Всі дані вже в інформаційних системах. І Дія в Україні чи AusweisApp Bund у Німеччині — це просто питання Вашої аутентифікації для Вашої зручності роботи з цими системами — якщо Ви цього захочете. Не хочете — для Вас залишаються можливості заповнювати паперові формуляри й записуватися на прийом, чи пересилати формуляри паперовою поштою. Але всі ці папери — все одно лише інтерфейс до тих же інформаційних систем. (Якщо прийдете на прийом, будьте готові побачити, як ці дані при Вас внесуть до комп’ютера, і Ви поставите під ними свій остаточний підпис на сенсорному екрані комп’ютера.)

          5. Це ви про яку “розвинену демократію“, найрозвиненішу? Це там, де на днях Верховний Суд визнав, що президент має необмежений імунітет для “прийняття сильних рішень“? Тобто є понад законом? Такі як ви —цеглини цифрового концтабору. Але, мабуть ви думаєте, що саме ви будете сидіти на вишці, а решта за “ключкою”. Ну-ну.

          6. Резерв+ не обов’язковий,
            ——————-
            Вам їхати, або шашечки?
            МО не знає хто розробляв Резерв+:
            https://censor.net/ua/blogs/3495299/mou_ne_znaye_rozrobnyka_rezerv
            ЦНАПи не є підрозділами ТЦК чи МО. І у випадку якихось проблем з Резерв+/ЦНАП відповідь одна – ідіть розбирайтеся у ТЦК.
            Чому, замість номалізувати роботу ТЦК, людей примушують користуватися невідомо чим з повною відсутністю відповідальності? Знову маємо ситуацію “простих рішень” та турбо-режим:
            https://m.censor.net/ua/blogs/3490095/a_vyyishlo_yak_zavjdy_scho_ne_tak_z_rezerv

          7. > Це ви про яку “розвинену демократію“, найрозвиненішу? Це там, де на днях Верховний Суд визнав, що президент має необмежений імунітет для “прийняття сильних рішень“? Тобто є понад законом?
             
            «Найрозвиненішість» можуть гарантувати лише релігії. 🙂 Кожна свою, яка виключає всі інші. 🙂
            Президент — це людина, якій делегують певні повноваження громадяни. І так, право на помилку в межах цих повноважень важливе, інакше це Транайська утопія.
            P.S. Ваші подальші бурхливі фантазії не коментуватиму.

          8. > Чому, замість номалізувати роботу ТЦК, людей примушують користуватися невідомо чим з повною відсутністю відповідальності?
             
            Ви помиляєтеся — не примушують. Доступ до ТЦК і СП не заборонено. Не хочете «користуватися невідомо чим» — ідіть до ТЦК і СП.

  6. “Чимало українців не хочуть цього, бо не хочуть бути в правовому полі, не хочуь жити у правовій державі.”
    Чимало – це скільки? На підставі чого це гімнякання?

    1. Чимало проти, тому що вже неоднаразово спостерігали як держава підтирається своєю частиною соціального договору.
      Коли суспільство бачить, що держава і влада не відмовляється від своїх обов’язків, то і громадяни активніше співпрацюють. А якщо обіцяти шашлики замість війни, скубати гусаків в ледь жевріючій економіці, постійно маніпулювати і брехати від виборів і ковіду до вторгнення і війни, то і реакція буде відповідна. Навіть, у зелебобиків. Інша справа, що фанати зе будуть і далі фанатіти від “боневтіка”, хоча на рівні спинного мозку не сприймати причинно-наслідкових зв’язків.

      1. Ви саме зробили те про що написали. Тобто перейшли з обміну думками до оцінки. Це просто фу цього допису. Тож саме вам треба працювати над собою.

      2. спостерігання мають мати під собою грунт у вигляді цифр. Багато – не цифра. Типовий кульбіт будь-якого гбшного провокатора – не відповісти на конкретне питання, а викинути хмару відволікаючої сепії, щоб переключити увагу. І обов’язково в цій хмарі ви знайдете, що або цей пацик має три вищі освіти, або “у нас в Канаді (США)”, або недоречне посилання на авторитетне джерело, але не відповідь на питання.

        1. А де взяти таку цифру ? Приклад. З моїх родичів-біля-бізнесменів, мабуть 100 % такі. І ще й намагаються перекласти відповідальність на інших.

  7. Що таке Зе та його команда було зрозуміло ще до виборів. Але він казав те що бажало чути більша частина суспільства, ніхто не хотів воювати, а хотіли розговлятись на шашликах, всі бажали розбагатіти, але не бажали працювати більше та якісніше. Пояснити собі що обіцяти і виконати це різні речи суспільство не хотіло, тим більше що ця людина більшу якщо не всю частину свого життя відверто ненавиділа і глузувала з тих кому роздавала обіцянки.
    Для того щоб влада була адекватною вона повинна бути підконтрольні і в ній повинні бути люди, які готові її захищати. Таких у зеленій команді чомусь нема. Щоб були черги у ТЦК повинні працювати жорсткі норми: без служби у ЗСУ і контракту резервісти у жодну державну установу зась, балотуватися дозволяється на голову шахматного клубу нью-васюків і не більше.

    1. Щоб люди не втікали, хоча б за кордон, ризикуючи життям, а не “черги до ТЦК” треба, щоб люди бачили, що у країні влада, для якої Україна – це Батьківщина, а не територія для заробляння бабла. Щоб їх діти теж пішли до ТЦК, щоб під час війни не продавали останнє, що лишилось – землю. Бо якщо земля вже не наша, то за що люди мають воювати? Найбільший демотиватор – Зеленський та та банда, яку він собою прикриває.

      1. Люди втікали, втікають, та будуть втікати від війни при першій же можливості.
        Так було завжди і так буде завжди.
        Якась частина вмотивованих патріотів або любителів вбивати піде воювати сама,
        а всіх іншіх доведеться примушувати воювати під страхом покарання.
        По іншому не буде.
        А всі ці балачки про територію заробляння, кивання на дітей ІлІти, продажгність влади лише відмазки щоб виправдвти своє не бажання брати зброю.

        1. Это конечно все так, но если власть не заботится о собственных военных, а откровенно сначала их грабит, потом отправляет не на задание а на смерть, то мотивации это не добавляет. Причем уже глаза мозолят сообщения как неугодных власти отправляют на суицидальные задания, что мобилизация является наказанием за нелояльность власти, гавкнул не то – получи повестку. Соответственно к военным уже относятся не с уважением до того, что военным прямо запрещают носить форму. А это значит, что армия воюет не за свой народ, а для населения является чуть ли не оккупационной. Да даже мобилизация в мордорское войско с украинских территорий происходит с меньшей драмой.
          И мы каким-то образом собираемся побеждать с такой мотивацией?

          К чему это я все? Народ плохой? Не хочет мобилизоваться и убегает и прячется? Нет, как вы сами сказали это нормально.
          А вот то что власть сама своими действиями отбивает желание идти воевать, а общество поощряет уклонистов вместо того чтобы презирать – это играет большое значение. Срыв мобилизации пользуясь естественным желанием граждан противника выжить – одна из целей и активных операций противника. И Украинская власть прекрасно выполнила свою задачу. Сколько было волн мобилизации с 14 по 18-й? Кто-то слышал о подобном бардаке? Да даже границы открыли и безвиз дали. Почему тогда два года не рассуждали о законе о мобилизации? Тогда все хватало, а сейчас куда-то делось?

      2. > Щоб люди не втікали, хоча б за кордон, ризикуючи життям, а не “черги до ТЦК” треба, щоб люди бачили, що у країні влада, для якої Україна – це Батьківщина, а не територія для заробляння бабла.
         
        І хто ж ту владу обрав…

      3. Земля ваша, наша, чиясь. У всіх родичів у селі у власності земельні паї і навіть по декілька. Отримують з них за оренду від фермерів гроші (різні у різних регіонах).
        Або були. Один казав: “Продав пай, купив мотоблок”. І що ?

    2. без служби у ЗСУ і контракту резервісти у жодну державну установу зась
      ———-
      Маєте хибне уявлення про державну службу. Якщо не брати до уваги силові державні органи, то абсолютну більшість державних посад займають жінки. Зараз, навіть по при відсутність обмежень, є великий дефіцит держ.службовців. Ще під час пандемії були скасовані так звані конкурси, але це не допомогло заповнити штатний розклад.
      Зараз вакантними залишаються 40 тисяч посад:
      https://finance.novyny.live/defitsit-kadriv-ta-novi-zarplati-derzhsluzhbi-brakuie-fakhivtsiv-173218.html
      А кому потрібно зайняти “хлібне місце”, того ніякі законодавчі обмеження не зупинять.

      1. Мушу розчарувати Вас шановний пане, про державну службу знаю якщо не все, то більшість того що не тільки у законах пишеться, але і як на практиці працює система. Почнемо з простого: військовий це держслужбовець, але ця служба в законі визначена як особлива. Податківець, прокурорський, різні державні служби ( охорона праці, контрольно-ревізійне управління, служба безпеки, служба безпеки транспорту, екологічна безпека, працівники міністерств, земельний кадастр) все це можна продовжувати що місця невистачить. Про ті 40 тис. що ви пишете це низові посади у райдержадміністраціях, та там де посадові обов’язки передбачають роботу за найнижчий посадовий оклад без надбавок. А конкурси скасували з одного боку щоб пришвидшити набір людей, бо там процедура більше 2 місяців, а з другого як призначити маникюрницю або виховательку дітячого садка (зі стажем роботи 1-2 роки) на посаду заступника міністра. Третє такі призначення просто так не проходять, вони всі йдуть через патронатні служби, які контролюються ОП. Якщо Ви це знаєте, то чому тоді навмисно вводите суспільство в оману, а якщо ні то спочатку “пориньте в тему”. Бо як сказав класик :”Кадри вирішують все”. Зелені вони по життю тупі, але за ними стоїть “стара партійна школа” побудови “властной вєртікалі”. І це треба враховувати.

  8. Андрій, браво. изначально хотел написать ответ на https://dl-news.defence-line.org/?p=34694#comment-59240. куда-то делась кнопка ответа, да и другие ваши комментарии так же по делу.

    на самом деле, можно и не касаться темы возможного диссидентства и всех “бонусов” подобного положения. в конце-концов, данные из реестра могут банально продать. например, как это делают DMV:
    https://www.caranddriver.com/features/a32035408/dmv-selling-driver-data/
    p. s. про контроль и последний абзац статьи вспомним незлым тихим словом з/п №11031.

  9. Зараз дуже часто посилаються на класичний період історії Ґреції, як наочні зразки демократії. В той же час мало хто знає що в Афінах до голосування не допускалися жінки, діти, метеки, раби і “ІДІОТЕС”,. Метеки це мігранти по-сучасному, а от ІДІОТЕС це люди які не бажали виконувати суспільні роботи, не платили “лєпту” (внесок на фінансування визначених місцевою громадою заходів), та не служили в ополчення Афін. Дослівно ІДІОТЕС переводиться як “приватна особа”. Так от до виборів такі люди категорично не допускалися і не мали можливості впливати на рішення загальних зборів. А у нас як? ІДІОТЕС рулять, чи може спростуєте цю тезу.

    1. ++
      Завжди казав и кажу що загальне виборче право шлях у нікуди.
      Не повинні мати право голосу ті хто не платить податки, не служив у арміїї (для чоловіків),
      хто не здав екзамен по основах держави та права, хто не проживав в країні останні 5 років .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *