Имею все основания полагать, что большинство взрослого населения Украины, не находящегося сейчас на войне, начало свое утро с чашечки кофе или чая, а кто-то даже с какао, но главное здесь то, что в этот момент, каждый имел дело с горячей жидкостью – водой или молоком. При этом, вряд ли кто-то обварил себе руки или что-то еще. А все потому, что каждый понимает свойства горячей жидкости и потому обращается с нею внимательно и аккуратно. Такое поведение выглядит настолько естественно, что мы на это даже внимания не обращаем. Но ведь информация тоже способна травмировать, а в отдельных случаях и убить, но почему-то с нею люди ведут себя настолько беспечно, что просто диву даешься. И вот сегодня, с раннего утра, можно наблюдать именно такую картину.

Наверное, каждый сегодня натыкался на цитату Плетенчука о том, что Керченский мост утратил свое тактическое значение, посколько по нему, с момента знаменитой атаки, не возят боеприпасов и топлива. Если еще не попалось такое – почитайте, что из этого получилось. Невнимательность и неточность, плюс очень странное отношение к информации такого рода, на выходе дают какой-то удивительный по своей токсичности коктейль, причем – на ровном месте. Глядя на все это, в очередной раз приходится раскладывать мух – отдельно, а котлеты – отдельно, просто для того, чтобы напомнить о правилах обращения с «кипятком».

Итак, после знаменитого взрыва на мосту, противник осознал, что эксплуатация моста связана с рисками, которые не были учтены как при проектировании, так и при строительстве. Но учесть длительную, полномасштабную войну не мог никто и потому с этим – все понятно. Уже как построили, так построили. Но в то раз, максимальный ущерб мосту был нанесен двумя обстоятельствами. Первое – массивный взрыв возник вследствие детонации взрывчатки, которую перевозила фура. В данном случае неважно, что это была за фура, что именно она везла, в каком направлении и даже то, каким образом она была подорвана. Важно то, что противник получил наглядный урок того, что может сделать взрыв определенного количества взрывчатки.

Второй фактор – ЖД цистерны, груженные топливом и оказавшиеся в эпицентре взрыва – утратили герметичность и горящее топливо стало дополнительным поражающим элементом. Отсюда был сделан вывод о том, что возить по мосту такого рода грузы – слишком опасно и тогда именно такие грузы были переведены а морскую логистику – паромную переправу и БДК. Случилось это уже давно и только мы об этом писали десятки раз. Но вот заявление Плетенчука понеслось как некое откровение, несмотря на то, что все это актуально с октября 2022 года.

Далее. ВСУ нанесли серьезный урон десантным кораблям противника и он перестал использовать их в качестве военных транспортов, а недавно – был нанесен успешный удар и по паромной переправе в Керчи. В связи с этим, противник вынужден временно возобновить перевозку боеприпасов и топлива по мосту. Именно этим и обусловлено его огораживание баржами. Так что в данном случае Плетенчук допустил невольную или умышленную неточность. А ВСУ, впервые с осени 2022 года, получили возможность подловить противника на мосту так, чтобы его собственные грузы оказали максимальный разрушительный эффект.

Плюс к тому, следует понимать, что уложив в стройку миллиарды долларов и стянув на его защиту с моря и воздуха просто гигантские силы, противник не сильно демонстрирует утрату ценности моста. Наоборот, не будь моста, у него прямо сейчас были бы куда более серьезные проблемы в Крыму. В общем то, что подается в эфир именно в виде такой информации, следует воспринимать аккуратно, как это происходит с кипятком или чем-то подобным. Употреблять это можно и нужно, только с обязательным соблюдением минимальных мер безопасности. В противном случае, вместо чего-то полезного, получите травму. А оно вам надо?

13 коментар до “О технике безопасности”
  1. До речі, близько місяця, може навіть півтора місяці, тому вже була аналогічна заява, мовляв, оскільки кацапня побудувала рейки, то у моста немає стратегічного значення. І тепер знову така сама заява. Як казав Вінні-Пух (оригінальний, не китайський): “П’ятачок, це ж-ж-ж не просто так”.
    Причому перша така заява відбулася (точно дат не пам’ятаю) чи незадовго до, чи як раз на початку моди серед кримських років на паління поряд із ППО.
    Ну й не забуваємо, що ліквідація даної незаконної забудови матиме не тільки стратегічне, але й символічне значення, адже міст не тільки переправа, а й символ російської влади і російської ж окупації.

    1. To Євгеній: “До речі, близько місяця, може навіть півтора місяці, тому вже була аналогічна заява, мовляв, оскільки кацапня побудувала рейки, то у моста немає стратегічного значення. І тепер знову така сама заява”
      Деякі коментатори на ЛО також не гребують подібним сміттям і несуть його сюди як якусь неймовірно цінну інформацію

        1. To Newr:
          “То сухопутної дороги в Крим немає? Це іпсо?” Відповім у такому ж дебільльному стилі, в якому було поставлено питання: То кримським мостом можна нехтувати? Взагалі не звертати на нього уваги?

        2. Передергивание. Сухопутная дорога есть с марта 22-го года. Но это ВЫ повернули разговор о “была ли сухопутная дорога”, а разговор шел о мосте.

          А вот то что “мост больше не имеет стратегического значения” – ипсо.

      1. Факт у тому, що московити свою стратегічну проблему логістики до Кримського півострова вирішили. І тепер можуть собі дозволити обирати варіант, який є найкращим в конкретний момент. Міст, БДК, паром, суходолом – на вибір.
        Цінність цієї інформації у тому, щоб українці не плекали даремних надій та ілюзій, що коли міст знищать, то це надасть Україні якусь стратегічну перевагу. Міст колись був критично важливою ланкою у логістичному ланцюгу. Зараз став просто важливою. І військовим на півдні особливої різниці не має, звідки зброю та снаряди везуть, з Крима чи з Приазовʼя. Головне, що вони є, і московія власну економіку краще адаптувала під військові потреби. Україна втрачає території не через те, що Керченський міст стоїть, а тому що досі жодного стратегічного питання не розв’язала. І ситуація зараз набагато гірша, ніж коли Керченський міст палав.

    2. ППО для роботи залізниці не потрібна, тож зв’язку не бачу ніякого. Відновити міст через Кальміус чи Молочну не важко, це мілки та неширокі річки. А відновити пошкоджену колію на землі так взагалі справа декількох годин. С точки зору логістики (можливості поновити роботу) залізниця з Маріуполя до Джанкоя надійніша за Керченський міст. Що дасть фронту знищення мосту? На добу довше будуть їхати снаряди. В чому тут стратегічний успіх?

  2. Щось після Швейцарського “мега”самміту дуже підозріло стало виглядати все навкруги – відвертий злив у західній пресі Стамбульських(підготовчих) протоколів, заяви(чергові) ЗЄрмака про “шкідливі” мінські договори, заяви про наступну “мирну” конферецію вже за участі рашки, відверті вкиди про “майбутнє” застосування пуйлом ЯО(якщо рашка програє в Україні). Все це, як пазли, складені в одну картину дає підставу думати, що кремлівський карлик послав черговий сигнал ЗЄрмакам, що Оманські угоди і підписані папери та аудіо плівки…нікуди не зникли і знаходяться в стадії “підготовки” до отого “ядерного” застосування, якого так боїться верхівка ЗЕшобли, бо тоді їм буде реальний гаплик, бо крити ВЖЕ зараз нічим, а після оприлюднення від ЗЕшобли відвернуться взагалі всі.
    Є ще багато інших, але не дуже відвертих сигналів, що “торги” йдуть повним ходом, але все це не про інтереси України, а про збереження ЗЄрмаків та іміджу пуйла(параши).
    Шкода, що цівілізованим, демократичним шляхом Україна вже не може позбавитись від узурпаторів влади, бо вони ВЖЕ зробили все, щоб захопити владу у воюючій країні і промити мізки усьму лохторату своїм “єдимим мудозвоном” щоб не переживати за “легітимного” клоуна в руках у йЄрмака – вони його ВЖЕ легітимізували на цьому “мирному” самміті і показали це в спільних фотках. Це, мабуть, і була основна мета цього дійства для цієї хрипатої істоти – ввести крота в “світ” щоб потім, вже офіційно, пропхнути його далі – прем’єром і… президентом,вже офіційно.

  3. “Путін може застосувати тактичну ядерну зброю, якщо армія РФ буде розгромлена в Україні, – секретар РНБО Литвиненко.Путін може вдарити ядерною зброю у разі програшу в Україні
    Російський диктатор Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, якщо армія РФ зазнає поразки в Україні.
    Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Литвиненко в інтерв’ю The Times.
    “Ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки”, – зауважив Литвиненко, відповідаючи на запитання, чи існують обставини, за яких Путін може вдатися до використання тактичної ядерної зброї. ”
    Тобто зе-потвори вже самі захід лякають ядеркой….
    “ЗЕЛЮ геть,або нам смерть!”

    1. Ага, а умова, що не була оголошена хуйлом відкрито: “Вся влада в Україні повинна належати Йормаку, якщо вже не захотіли Янека чи Медведчука”. Тому пересидент й випер Йормака попереду всіх на знімку, щоб раптом в Москві не подумали, що він проти.

  4. Бюджетникам Харьковской обл. почти официально обьяснили задержку выплаты зарплаты на 5+ дней( и ее еще не выплатили) тем,что “Саммит дорогой вышел,а вы потерпите…”

    1. У нас також почались затримки з/п. Так, напевно, всюди, бо Кабмін прийняв Постанову ще від 09.06.2021 року №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», якою введено жорстку пріоритетність здійснення видатків під час війни, обмеживши тим самим статті видатків, за якими Державна казначейська служба України проводить фінансування. No comments, поки що…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *