Из серии «На ночь глядя»

На днях, в ходе пресс-конференции представителя Белого дома, стало известно о том, что США уже поставили в Украину определенное количество ракет Army TACtical Missile System или больше у нас известных по аббревиатуре ATACMS. При этом следует помнить, что на самом деле, приведенное выше название относится не к одной, конкретной ракете, а к целому их семейству, которые различаются как по массе и типу головной части, так и по дальности полета. Понятно, что имеется зависимость между массой БЧ и дальностью полета, поскольку массо-габариные параметры изделия должны оставаться неизменными для запуска их со стандартных пусковых установок типа Хаймарс. Соотвественно, чем будет массивнее БЧ, тем у ракеты останется меньше объема для топлива и наоборот.

Все, что касается такого типа вооружений, обычно не договаривается или иногда объявляется уже хорошо так – постфактум, как было и в этот раз. И чаще всего, о тирах ракеты мы уже догадываемся по тому, как далеко она улетела от предполагаемого места пуска и каким был характер повреждений и разрушений уже в целевой локации. В этот же раз было сказано о том, что в феврале президент СЩА Байден лично санкционировал поставку первой партии этих ракет с дальностью до 300 километров. И после этого заявления сразу стало понятно, что же такое прилетел по Джанкою, что там в муках умерла система ПВО противника С-400 «Триумф».

Как мы помним, ПВО там была просто вынесена до степени травы и щебня. И как выяснилось, против не таких уж и новых американских ракет, не помогли, ни громкое название комплекса, ни его радар, который видит настолько далеко и точно, что может вычислить карманника, тырящего мелочь в маршрутке, ни сверх-современный радар, ни хитрые ракеты, ни даже противовоздушный вазелин, которым для маскировки, была намазана установка. Ракеты прилетели и все уничтожили даже без малейшей попытки ЗРК отстреляться хотя бы для собственной защиты. А ведь говорят, что там и прокаченные панцири рядом были, но никто, ничего не заметил в все прошло тепло и «по-домашнему».

Естественно, всех интересует вопрос о том, куда же полетят эти замечательные изделия, буквально в ближайшее время? Понятно, что мы не имеем никакой информации по этому поводу и ВСУ виднее, кого в первую очередь поздравить американскими ракетами. А мы напомним о том, как был потоплен уже легендарный крейсер москва. В данном случае интересно то, как наши военные смогли засечь крейсер на расстоянии 100+ км и каким образом удалось на него навести пару Нептунов. 

Как мы помним, там образовалось уникальное природное явление, когда лучи радара отразились от необычных облаков, причем – несколько раз, и наши военные смогли рассмотреть крейсер на своих радарах и пока явление это не пропало, навести на него ракеты «Нептун». Что же, если внимательно посмотреть на заглавную картинку, то вполне можно увидеть, что сейчас чуть ли ни ежедневно в небе над Черным морем складывается примерно такое же необычное природное явление. Лучи снова могут отразиться от странных облаков, которых иногда бывает до десятка, и на радарах можно увидеть цель, по которой отработают данные ракеты. Не знаю, как вы, а я, глядя на рисунок, прямо сейчас отчетливо вижу эти загадочные облака и даже цель, на которую они указывают.

18 коментар до “О загадочных облаках”
  1. Глядя на эти облака, приходит мысля – “интересно, если бы белая полярная лисичка решила заглянуть к русне через небо, то как бы она выглядела?” Наверно вот таким “облачком”?😀

    1. Облака-бєлогрівиє лошадкі. Та ще вони “мчаться бєз оглядкі”. Так що пісєць прийде до кацапів в образі повністю сивого Лаврова, який під аргентинською мукою відчайдушно стучить копитами в напрямку Шерємєтьєво-2

  2. Якщо вже зелені не спромоглися зірвати поставки зброї , то зараз кроти , маючи нарешті повний доступ до планів Генштабу , почнуть попереджати працедавців про можливі цілі . Бо ж оманські самі себе не виконають .

    1. То мабуть через те, що кроти “стали попереджати”, русні вибили гарний такий шмат нефтянки. А коли вони почали просити бензин у Лукашенка, то вдарили по транспортним шляхам з Білоруссіії. Як ці факти корелюють з гіпотезою що кротам стало легше паскудити? Ну а феєричне випалювання ППО в Криму наводить на думки що Хухло живо зацікавлене в знищенню власного ППО бо “кроти ж попередили, а він сказав щоб били і далі”😀 Шановний, як у вас з логікою, все норм?

      1. … а Ви, доречі, підняли цікаве питання!!
        І звучить воно так – “на скільки фсб-шний крот дЄрмаччо патріот рф і “прєдан делу рейха і лічно Пуреру”???
        Те, що це дуже пухнастий і махровий крот, питань не виникає, але коли ти вже реально доларовий мільйонер, а Пуйла може скоро й не стати, то чи доцільно дотримуватись якихось домовленостей? Що вагоміше – скрєность чи банківський рахунок? Може ліпше киданути всіх – і найвеличнішого Зе, який “расколется на первом скачке, при первом же шухере”, і Великого Пу! Тим більше перед ним вже скільки косяків і з нефтянокою, і з ЧФ, і з ППО, шо йому пора ставити “неуд” з занесенням у трудову книжку і грудну клітку.
        І якщо він не зовсім дурний (а він не дурний для себе) – то на після 20 травня він має готувати собі лижі….

        1. Дякую за констатацію цікавого питання! Мені теж дуже цікаво! І теж вважаю що тут не все так “лінійно-просто”. Цілком припускаю що на ранніх періодах великого вторгнення (не кажу “війни” бо хтось вже цілком резонно колись зауважив що війна у нас з 2014 року, але велике вторгнення таки з 2022) ці персонажі були завербовані “козачки” та і то не факт. А от чи вірні вони царю зараз? Арахамія у Стамбулі “наарахамив” папірець з умовами капітуляції України, але все таки навіть тоді вони не посміли це видати для ратифікаціїї ВР бо знали що за таке “повиснуть на смереці” тварюки! То виникає питаннячко – те що вони робили, то була агентурна робота по команді, чи “веління душі”? І більше схиляюсь до другого бо бажання продати Україну подорожче, а кошти собі в кишеню – то для такої наволочі дуже сильна мотивація. А “кріт” за що працює? За “нові зірочки на погонах”? Серйозно? Замість мільярдів у кишеню “продавцю України”, який може або продасти якщо зійдуться в ціні, або не продасти якщо не зійдуться – команда кроту? Я зараз роздумую чисто з точки зору логіки. Нашій наволочі куди вигідніше було бути якраз не повноцінними “кротами” з військовим званням на болотах, а колаборантами, яких “треба умовляти”. Тому мені більше імпонує точка зору Олега Шарпа, який сказав на своєму каналі, коли колись після реклами у Гончаренка до нього за ніч набігло кілька тисяч підписників “щоб не було незрозумілості я скажу свою точку зору, а ви, якщо випадково забігли на канал, можете відписатися”. То він сказав що незважаючи на те, що вважає Порошенка найефективнішим Президентом за час існування України, “Зеленського буду називати законно вибраним Президентом, а не зеленою пліснявою” 🙂 А “кротівність Єрмака – непідтвердженою конспірологічною теорією”. Я от став останнім часом у Києві бачити цілі ряди зруйнованих та знесених МАФів – “як Мамай пройшов”… Нищать малий бізнес щоб умовні “гереги” могли в своїх супермаркетах вдесятеро ціни задрати, а піти більше нікуди, базару вже не буде. То оце і є “рівень єрмачатини”! Нищити мафи, красти гуманітарку, ставити своїх на “хлібні місця”, а ви тут про якихось “ідейних кротів”… Які працюють за “зірочки на погонах”. Ага, щаз… 🙂 Але те що єрмачатина ніякий не “кардинал Рішельє, який при слабкому королю звалив собі на спину керування державою” навіть річ не йде, то буде маячня! Звичайний клептоман при владі, такий же самий як і сам Зе, у “кротівність” якого теж не вірю, воно досить паскудна істота навіть і без цього, то і не треба “плодити сутностей зверх необхідного”, або як тут у нас кажуть “натягувати сову на глобус” 🙂

          1. Але “Оман” таки дійсно був, без найменшого сумніву! А от “що під капотом” – вже не так однозначно… Його там, здається, не стільки купували, скільки залякували? Згадайте показово збитий іранцями саме в ті дні український пасажирський літак, що це як не демонстрація “живим ти звідси не виберешся”? То що там було – краще всього буде послухати на суді над Зе, нехай розкаже народу як він “героїчно не здав Україну”… А от що йому там “присвоїли чергове військове звання “старший клоун”” – не вірю… А зрештою, якщо продовжувати думку що Україна особлива країна і вона знаходиться під божим захистом, то може виявитися що, як кажуть наші недолугі сусіди, “нє біло бі счастья, да нєсчастьє помогло”. Якби русня на ранніх етапах вторгнення не вважала що “тут всьо схвачєно”, то вони б не рухалися довжелезними незахищеними колонами по дорогах, з яких з’їхати неможливо бо весняна розпутиця. То подаю ідею Зе – на суді може сказати що своєю “уявною зрадою врятував Україну, заставивши ворога наступати у пастку, де їх вже чекали та знищили”, нехай користується ідеєю, мені не жаль 🙂

          2. Рассматривайте действия Zеленой плесени в рамках окна возможностей. Договориться о капитуляции и составить документ могли, а вот вынести на его общее рассмотрение – могло очень плохо для них закончиться. Залужного отправили в отставку, а не арестовали как Червинского, хотя ходят слухи об отравлении Залужного. Плюс добавьте сюда фактор личных качеств – зависть и нетерпимость к тем, кто не соглашается с каждым словом, желание прикарманить все до чего могут дотянуться.

      2. Як же Вам, бідний Укропе, хочеться, щоб Членограй був простим бовдуром, а Дєрьмак лише жадібним злодюжкою, які жодним чином не пов’язані з Московією! Це і справді було б дуже легко виправити. Але, на жаль, все значно гірше. Ні тупістю, ні жадобою не виправдати усунення всієї верхівки ЗСУ, вже не кажучи про дуже якісну підготовку України до поразки перед відкритим вторгненням московитів.
        А те, що Ви закинули як аргумент коментатору “Сергій”, так ніхто ж не каже про те, що наші військові діють лише за вказівками “кротів”. Тим більше, що й керівники ворожої агентури дуже акуратно ведуть своїх підопічних, щоб їх не “спалити” відкритими діями. Чи Ви вважаєте, що з усуненням Залужного, Шаптали й інших чільних генералів ЗСУ наші справи на фронті не погіршилися? Якщо так, то Вам легше жити. До речі ті, хто до цих пір звинувачує Порошенка у сьогоднішніх бідах України, теж не вважають, що Членограй є прикриттям діяльності ворожих “кротів” в українській владі.

        1. Шановний Вадиме, я вважаю що у думці “у нас хороші воїни ЗСУ і дуже погані їх командири” є дуже суттєва логічна помилка. Армія, будь яка, не тільки наша, це єдиний організм, де єдиноначалля – аксіома і виконання наказу – теж. Тому проробити “фінт вухами”, не виконуючи наказ бо знаєш що це веде в прірву, можно один два рази, а далі того командира нижнього рівня знімуть і віддадуть під трибунал. Так що давайте приймати як данність що ЗСУ виконують накази, які отримують зверху. І в резульаті цього всього у русні вже зараз колосальні проблеми з нефтянкою та заводами і вони будуть тільки збільшуватися.
          Усунення Залужного вважаю трагедією, але зрештою це все “зіграє в плюс” бо у нас з’явиться достойний представник у Британії, а після Перемоги – кандидат у Президенти без жахливого антирейтингу, який наш придурений електорат має до Пороха. А Президент має бути таки цивільним, а не генералом. Так що хоча і трагедія, але я маю совість і констатую факт що при Сирському обрушення фронту на щастя не сталося, хоча він був змушений воювати на мізері і більшого навряд чи зміг би досягнути і Залужний… А суду над Зе – дуже хочу! Якщо він там все пояснить і “вийде оправданий” – так тому і бути, це демократія та верховентство закону.

          1. “а далі того командира нижнього рівня знімуть і віддадуть під трибунал”

            Правильно! Так воно і виходить. І навіть не “нижнього рівня”, а самого Головнокомандуючого ЗСУ знято (і не тільки його). І Червинський сидить. А де Марченко, Кривонос, Забродський? Чи це рахувати не будемо?
            Фронт дійсно не обрушений, але ж і дії “кротів” не припинені, а я вже зазначав, що ними керують дуже обережно. Ми всі розраховуємо, що метод “варки лягушки” застосовується до ворога і зовсім не помічаємо, що такою “лягушкой” ворог розглядає Україну.

            “Якщо він там все пояснить і “вийде оправданий” – так тому і бути, це демократія та верховентство закону.”

            “На той раз суддями були якіїсь два осли, одна нікчемна шкапа і два стареньких цапа…” – і результат: “І щуку кинули у річку”.
            А про “процедури демократії” я вже згадував у контексті: “Вам шашечки или ехать?”.

            “а після Перемоги – кандидат у Президенти без жахливого антирейтингу”

            Та це, мені здається, був би просто ідеальний варіант! Але не будемо “перескакувати” – треба попервах здобути Перемогу, а до цього головною перешкодою є саме те, що абсолютно правильно(!) повторює Готельєр. Отож не будемо казати “гоп”, поки не “перескочимо”. Ворог (і зовнішній, і внутрішній) ще не подоланий, Залужний правильно сказав, що у цьому році війна не закінчиться.

  3. Вони стопроцентно готувались до здачі України. По-перше не вірили в здатність України дати по харі кацапам – і це основне.По-друге держава для них – предмет торгу і надіялись вони щось виторгувати персонально для себе в майбутній підхловській губернії. Але “щось пішло не так” – довелось міняти риторику. А взагалі – Україна для них, тільки місце для косьби бабла, про якийсь патріотизм і не згадуватиму.

    1. “Вони стопроцентно готувались до здачі України. По-перше не вірили в здатність України дати по харі кацапам – і це основне.”

      Не сходиться. Інакше Зе втік би з усім своїм кагалом у перший же день. При тому, що Яника вже завезли на територію України, а Медведчук і так був у Києві.

      Чим більше я дивлюсь на все це, тим більше схиляюсь до думки, що відбувається велика гра, в якій Зе – необхідний елемент. Мабуть, оповідання Френка Рассела “Трохи мастила” читав не тільки Автор.

      Завжди на перешкоді нашої державності ставали внутрішні чвари лідерів. Як останній приклад – Скоропадський з Петлюрою. А зараз на найвищій посаді клоун, який дуже дратує патріотичну частину суспільства, але має великий рейтинг серед плебса. При цьому, наша опозиція дуже дбайливо його охорняє: “не чіпайте владу – вона легетимна”. Порошенко взагалі нещодавно проголосив, що в Україні у нього ворогів немає.

      Подумайте над цим.

      1. “Інакше Зе втік би з усім своїм кагалом у перший же день.”

        Он и собирался. Мало тому, ему официально предложили эвакуацию, по-моему американцы. Но охрана ему объяснила (и это тоже официальная информация), что высунуться из бункера для него будет очень небезопасно. А кроме того, если он сбежит, кто будет подписывать капитуляцию? А это невыполнение обязательств. Так что все сходится.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *