Между прочим, республиканцы тоже забивают тему помощи Украине аргументацией о дикой коррупции. То есть, если бы такого повода не было, противник все равно попытался бы что-то такое раздуть из ничего, как это было с Порошенко, но сейчас этих поводов хоть отбавляй. Ни одна арахамия, ни один Резников даже под следствие не попал и это даром не проходит. Вся эта дичь прямо убивает имидж Украины и противнику только остается направить все это в нужное русло. А в той же Польше люди рассуждают о том, что им в голову не могло бы прийти, чтобы Черчилль пилил бабло с Ленд-Лиза. 

То есть, сначала надо было подогреть публику, а потом направить ее недовольство в нужное русло, после чего накалом акций можно умело манипулировать. И подобное происходит не только в Польше, но нас интересует именно она. Формируют нужные потоки пропаганды лица, связанные с лаптями и тому уже есть конкретные доказательства. Но почему именно Польша?

Ранее мы как-то писали о том, что польские спецслужбы прихватили на горячем около двух десятков агентов российских спецслужб. Они устанавливали камеры на автомобильных и железных дорогах, ведущих в Украину. Противник хотел получать информацию онлайн с тем, что подходит к нашей границе, ну а дальше – крылатые и баллистические ракеты, а также – шахеды, должны были поражать военные грузы. Между прочим, в этой агентурной сети были и граждане Украины. В общем, агентуру отловили, камеры ликвидировали, но создать проблемы на этих самых дорогах, можно и другим путем, вот их и создали.

Мне неизвестно, как сейчас проходят военные грузы, но наверняка через те самые массовки фермеров, среди которых, уже под вполне благовидным предлогом, находятся и лица, которые за определенную мзду, рассказывают или показывают то, что там движется в Украину. Скорее всего, когда летит в приграничные районы Украины с Польшей, это привет от кого-то из «протестующих». Если не получилось поставить камеры, можно поставить толпу народу, у каждого из которых имеется собственная камера. Вот вам и цель протеста. Ну а сама блокада начинает раскачивать ненависть уже нашей публики, которой еще недавно полоскали мозги напрямую из москвы. Теперь это делается напрямую, через ненависть к соседям.

То есть, противник работает по классике и по давно известным методикам, ну а наши идиоты как были идиотами, так идиотами и остались. И вот в связи с этим, имеют два замечания к обеим группам полезных идиотов, которых на известном месте вертит российская боевая пропаганда. Сначала о наших идиотах. Просто на минуточку, большая часть танков Т-72, которые находятся в строю ВСУ – польские. Они нам их передали почти 300 единиц. Большая часть самолетов Су и особенно Миг, которые используют наши ВВС, либо полностью получены из Польши, либо используют узлы и агрегаты, полученные из Польши. 

Сейчас, когда наши военные имеют острый дефицит боеприпасов, мы получаем снаряды прямо с польских заводов, пусть не слишком много, но в таком случае – каждый снаряд, на вес золота. И если противник юзает уже северокорейские снаряды, то мы – свежайшие польские, которые выпущены по стандартам НАТО. Еще одно. Большая часть брони и вообще – техники, которую не могут восстановить наши рембаты, едет в Польшу, где ее ремонтируют, модернизируют и допиливают польские инженеры и рабочие. Они ведь тоже поляки, так это и на них вы накидываете из-за горстки отщепенцев? Поляки нам передали массу техники гражданского назначения и на заглавном фото – табличка в вагоне киевского метро, где ходят поезда, подаренные нам Польшей. Это такое ваше спасибо Польше и полякам?

Ну а то, что там имеются мудаки, так они везде есть. У нас их нет? Вспомните Люсю, который оказался русским до слюней на губах. Вспомните Бойко, которого голова ВР Стефанчук отправил в Мюнхен договариаться о нашей безопасности, вместо Пороха. Тот самый Бойко, который всегда был холуем Газпрома. Вам не хочется разобраться со своими мудаками, прежде чем выговаривать полякам за их мудаков?

В общем, все те, кто сейчас льют яд и гной на Польшу, должны понимать, что их используют как полезных идиотов для того, чтобы отрезать нас от оружия, боеприпасов, рембазы и вообще – логистики. Вам обидно за жирных котов, которые сейчас становятся миллиардерами на халявном ввозе зерна, правда? Вам это важнее, чем фактический тыл ВСУ? Тогда я вас поздравляю. Вам надо надеть буденовку и красные революционные шаровары. Вы их уже заслужили.

Ну а мы в очереджной раз говорим: Dziękujemy, Polsko, za wszystko, co dla nas robisz!

PS По Кореї – виправив. Дійсно, то була помилка.

28 коментар до “Польша в соусе спецпропаганды (Часть 4)”
  1. Усе це віро, але, здається, наразі з’явилася внутрішньо політична складова. У внутрішні справи Польщі влазити не збираюсь, але блокування доріг і на віть міст виглядає якось сумно

  2. Вибачнте, ворог використовує північнокорейські снаряди і ракети, а не південнокорейські. Не ображайте Республіку Корея.

    1. “пекельні санкції”
      ***
      Аналітики Conflict Armament Research (CAR) визначили, що балістична ракета, вироблена Північною Кореєю та запущена російськими військовими по Харкову в січні 2024 року, містить понад 290 електронних компонентів іноземного виробництва.

      Слідчі CAR, вивчивши залишки ракет, виявили не тільки те, що багато з цих компонентів виготовлені компаніями, що базуються в основному в Сполучених Штатах, але й те, що велика їх кількість була вироблена протягом останніх трьох років.

      75% задокументованих компонентів пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Сполучених Штатах, ще 16% пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європпі, інші 9% – з компаніями, зареєстрованими в Азії.

      Половина задокументованих компонентів мала маркування з датою виробництва, понад 75% з яких вказували на виробництво між 2021 і 2023 роками. На підставі цих дат виробництва CAR робить висновок, що ракета, вилучена в Харкові, не могла бути зібрана раніше березня 2023 року.
      ***

      повністю:
      https://mil.in.ua/uk/news/bilsha-chastyna-elektroniky-v-raketah-kndr-vygotovlena-v-ssha-car/

  3. складність в тому, що ті “протестувальники” оголосили про повну блокаду кордону. Тобто і військові вантажі, і гуманітарка тепер заблоковані?
    і друга складність – відсутність реакції польської влади, зокрема поліції. Точніше, два міністри сказали, що вони “підтримують вимоги протестуючих”.
    Тут зрозуміло, що показове вивалювання зерна на дорогу в сміття мало зачепити багатьох українців.
    Але до того ж, псується чуже майно, блокується міжнародна залізниця, зламуються опечатані вагони. Якась реакція силовиків має бути? Це ж не жарти.

  4. Розкажу по-простому.
    Зерно.
    Зерно в дрібних фермерів було викуплено по 4000-4500 грн за тонну ще під час збору урожаю. Баригами. З під комбайна. Весь цей час, від умовно серпня 2023 року, по лютий 2024 року, сім (!) місяців воно ДЕСЬ зберігалося.
    Десь – це на елеваторах та ХПП, хлібоприймальних пунктах. Ціна зберігання – 2% в місяць. Зазвичай – це 2 відсотки від ваги. Елеватор – 10 тисяч тонн. По 200 тонн за місяць за зберігання. Власник елеватора за 7 місяців зосередив 1400 тонн збіжжя, що складає 20 залізничних вагонів-хоперів, пристосованих для перевезення саме зерна. Які настав час продавати. Вартість цього зерна – майже нульова для власника елеватора, тому разі реалізовувати можна не зважаючи на ціну. Головне – вивезти за кордон, а валюту – або в офшори, або як чорний кеш.
    Маємо: умовно безплатне зерно від агробариг заходить на ринок Польщі по супернизькій ціні. Поляки, накручені рашистами, починають по-дрібному гАдити, виступаючи НА КАМЕРУ збіжжя на асфальт чи залізничну колію. За збереження грузів відповідає перевізник, тобто – залізничники Речі Посполитої. Агробариг поздмухують скандали в Україні, по типу нАших б’ють…
    Ще один ефект – дрібний фермер не хоче вирощувати пшеницю, на якій за 2 роки війни отримував збитки 35-40 % щорічно.
    До речі, ще на початку літа кацАпи звалилися, що продають крадене зерно польським агротрейдерам, які згодовують його свиням, а сало-м’ясо продають в Україну. Всі в баришах, окрім бюджету та селянина-фермера.

    1. Трошки ЩЕ добавлю: бариги ще й отримують відшкодування ПДВ з бюджету, тобто – з моєї, твоєї, НАШОЇ кишені.
      І це – величезні кошти, адже куплене в півціни, по 110 євро, продають по повній ціні, по контракту, по 300 євро, отримуючи ще й 50 євро відшкодування ПДВ.
      Мародерство в чистому виді

      1. Я дуже вибачаюсь питання а як валюта котра повина вертатися в Україну банківський контроль на це все наплювати агробаригам е термін 90 днів (https://interfax.com.ua/news/economic/946893.html) як на це дивиться податкова і банки де відкрити рахунки.
        З повагою до автора.

      2. > бариги ще й отримують відшкодування ПДВ з бюджету, тобто – з моєї, твоєї, НАШОЇ кишені.
         
        Експорт зерна відбувається за ставкою 0 %, бо покупець у країні-імпортері заплатить свій ПДВ на всю вартість, а відшкодовується той ПДВ, який вже заплатив експортер, коли ніс витрати на вирощування, транспортування, зберігання цього зерна, або придбання цього зерна на внутрішньому ринку. Тобто, це гроші з його же кишені. А не з Вашої, чи, як Ви виразилися, “нашої”.
         
        ПДВ — це насправді податок з кінцевого споживача, а те, що весь ланцюжок сплачує його частину на додану на кожній ланці частинку кінцевої вартості — то це лише механізм його сплати. Кінцевий споживач у супермаркеті не робить окремого платежа в бюджет, і платить лише кінцевому продавцеві. За нього податок сплачує весь цей ланцюжок, включно з кінцевим продавцем (супермаркетом).

        1. зі свіжого:
          “Відшкодування ПДВ в аграрній галузі здійснюється компаніям, які є експортерами сільськогосподарської продукції. Насправді експорт товарів з України обкладається ПДВ з нульовою ставкою. Це означає, що експортер не додає ПДВ до вартості товару, який йде на експорт. При цьому він має право відшкодувати з бюджету ПДВ, який заплатив раніше при виробництві товару, що експортується. За аналогічним принципом, можна відшкодувати ПДВ за експорт зерна, купленого в платника ПДВ. ”
          https://kurkul.com/spetsproekty/1551-yak-otrimati-dodatkovi-koshti-pri-eksporti–vse-pro-vidshkoduvannya-pdv#:~:text=%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D1%96%20%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%20%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%96%D0%B2%20%D0%B7%20%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8,%D0%BF%D1%80%D0%B8%20%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%82%D0%B2%D1%96%20%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%2C%20%D1%89%D0%BE%20%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83%D1%94%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F.
          ЩЕ раз: при заявленій вартості (експорт) зерна в 300 євро, купленого по 110 євро, МОЖНА відшкодувати ПДВ, як 1/6 ціни, 50 євро з тонни. Для цього треба входити в ЗЕкоМАНДУ 5-6

          1. Дякую за посилання.
             
            > ЩЕ раз: при заявленій вартості (експорт) зерна в 300 євро, купленого по 110 євро, МОЖНА відшкодувати ПДВ, як 1/6 ціни, 50 євро з тонни.
             
            Яким чином? Наскільки я розумію, повернення ПДВ можливе лише зі 110 євро, і то якщо буде підтверджено, що там в усьому ланцюжку витрат були виключно платники ПДВ.
             
            > Для цього треба входити в ЗЕкоМАНДУ 5-6
             
            Так питання тоді не до сільгоспвиробників та зернотрейдерів, а до «5-6»? І до верховенства права в Україні в цілому.

      1. Звісно. Як і авторство усіх цих протестів.
        Тут вже просто заклики відверто злочинні. Наврял чи закликати фашистів з терористичного анклаву для поваленя законної влади дозволяється за польськими законами.

        1. На таке просто не звертають уваги.
          А серед поляків старшого віку дуже велика ностальгія за часами соціалістичної влади. Особливо серед селян. Бо індивідуальне фермерство в Польщі було не заборонене. І субсидувалося державою.

  5. Сам протест зрозумілий. Протестують проти “зелених” норм і за відновлення дотацій.
    Бо сільске господарство в Європі і в Польщі також є дотаційним. Наприклад тваринництво у Польщі було дотаційним на 70 відсотків. Вирощування багатьох культур від 30 до 50 відсотків. А ці дотації дуже зменшили.
    А “зелені” норми вимагають мінімум 25 процентів землі не використовувати а залишити для різнотрав’я. Що не виключає цю землю з оподаткування і ще потребує багато сил і грошей щоб там не заросло все будяками. Також цими нормами забороняється використання багатьох дешевих хімікатів що призводить до здорожчання продукції.
    От і йдуть протести по всій Європі без особливого успіху. А у поляків є важіль який вже довів свою ефективність. От вони його і використовують. Звісно що такий двіж не могли осідлати конфедерати і агенти впливу Росії.
    А чого рядові фермери все це підтримують? Тому що це їхнє виживання, ну і звісно переляк від війни пройшов.

  6. У містечку де я зараз живу теж їздять вулицями місцеві фермери. Я з ними розмовляв. Вони кажуть що блокування кордону крайня міра бо у Варшаві і Брюселі їх не чують.

  7. Дякую!
    Дуже круто написано… Ще б польською перекласти та запустити по польським сайтам.

    1. Зверніть увагу на те,що великі агрохолдінги не бастують. Бастують дрібні фермерські господарства, які працюють “по- старінкє”.
      Плюс хуйловські агенти там попрацювали.

      1. Бо агрохолдингам вигідне банкрутство дрібних конкурентів. Бо дрібні фермери то більшість сільського господарства Польщі.

  8. “… собирали не одно совещание для того, как восстановить свое влияние на публику …”

    Вчергове виникає запитання , чому в нас ніхто не збирає такі наради , якщо це все так очевидно ? Методи не достойні світлих принципів демократії ? Треба терпляче чекати , доки всі порозумнішають , та самі почнуть відрізняти бойову брехню від правди ?

  9. Я вот тоже смотрю на все это и чувствую, что нас где-то, культурно говоря, обманывают. Вот куда идут деньги от проданного зерна? Кто за этим стоит?
    Может тут нам “баки забивают”, чтобы помочь очередной арахнофобии провернуть какую-то аферу. А мы тут тельняшки рвем.

  10. І ще дуже до теми цікава інформація від коментатора “алекс”, яку треба поширювати скрізь.

    🔺️США відмовляються надавати кошти та допомогу
    Ну ок, тв.арі! Ми ж тут воюємо і за Європу, вірно? Що сталося зі світом?
    Ніякої зради нема. Від слова «взагалі». Єдиною зрадою є факт, що на відміну від вкраїнчиків, представники законодавчої влади США (які не складаються з Безуглих, фотографів і тамадів на утриманні Бєні) вміють читати.
    І що ж такого прочитали ці безсердечні люди? А прочитали вони додаток третій до бюджету України на 2024 рік (який будь-який українець може переглянути на сайті мінфіну). Це видатки держ бюджету. Заінтриговані?
    Поїхали:
    При тому, що Бюджет України на 50% складається з допомоги. (Так, половину вашої пенсії і половину дороги, яку стелять на сусідній вулиці заплатили іноземні платники рюподатків) заплановано наступні видатки:
    1. 18 мільярдів на утримання селфі-макаки, яка робить мужні фоточки перед знищенням наших воїнів і здачею їх в полон;
    2. Два лярди на Верховний суд! Вони там вироки на золотих скрижалях друкують?
    3. 15 лярдів на офіс Гепрокурора (не ловити ж йому Червінського на подачки).
    4. Вісім! Су.ка, 8 мільярдів на міністерство закордонних справ! Яке годує на постах консулів дружбанів Макаки (літати в Аргентину в компанії 70 бакланів не дешево).
    5. Десять! Блть! Десять лярдів на апарат міністерства у справах ветеранів (хтось чув, що воно хоч колись робило)?
    6. Два лярди на держагенство управління зоною відчуження! Не на дрони, а на апарат, який звітує про рівень радіації коло Чорнобиля!
    7. Сім лярдів на міністерство молоді та спорту. Це шо? Це у нас така війна?
    8. Десять! Десять лярдів Мінкультури!!!! Щоби шо?????!!!! Аби Лєнка Кравець мала на шоу, квартал – на серіали, а два бегемота – на Євробачення???!!!
    Там ще дуже багато цікавих видатків для воюючої країни. Почитайте, тільки обережно, бо можуть очі з орбіт вилізти.
    ‼️Україна в очах цивілізованого світу виглядає як сусід біженець, якому ви даєте гроші, купили їжу, вдягаєте його дітей, платите за лікування його мамі, а він просить вас давати трохи більше, бо не вистачає на виплату кредиту за новий Мерседес (а на чомусь дешевшому соромно по вечорах їздити в ресторан La Casa Argentina, де готують найсмачніші стейки).
    Можна скільки завгодно писати на стінах заклики до світу і возити по Європі розстріляний автомобіль швидкої допомоги, але допоки від нас пахне дорогим віскі, духмяним стейком, ніхто не кине грошей в руку жебрака, на якій надітий годинник Patek Philippe.
    Анатолий Зозуля

    1. “…додаток третій до бюджету України на 2024 рік”

      ………….,…………………………………………………………………..
      ……………….ть!!!!

  11. Пропаганда не действует на людей, которые сформировали себя как личность.
    Если стержня личности нет это не сосем homo.
    Соответственно демократия на таких людей не рассчитана.

  12. Мудаки є всюди, але польська влада видала їм прапор в руки. бо вочевидь не хоче влазити перед місцевими виборами.
    Та і блокування відбувається в т.ч. щодо волонтерських вантажів.
    Сподіваюсь нещодавній випадок з плакатом поляка на тракторі в стилі “Путін ввєді вайска” трохи вправить мізки і картинку польській владі

Коментарі закриті.