Совсем короткий пост, который нельзя не написать именно сегодня. Все, кто уже имеет за спиной столько лет, что можно ими уже делиться, наверняка имели у себя перед глазами человека или несколько человек, которые менялись в течении жизни, как меняется всё, но в своих базовых принципах оставаясь неизменным. Причем, эти самые принципы не изменились при самых разных обстоятельствах, что очень важно. Мне это известно так, как это выпадало немногим, поскольку имею как личный, так и профессиональный опыт именно этого плана. Проще говоря, удалось это наблюдать как на своих родных и близких, так и на людях, которые сшибались чуть ли не насмерть, а иногда и насмерть, что приводило к разного рода судам. 

Тогда приходилось вникать в предысторию конфликта и часто выяснялось, что в общем-то, родные и близкие люди вошли в жесткое противостояние, потому что кто-то из них изменился в своих базовых принципах, а противная сторона продолжала его считать все тем же милым человеком, которого знала всю жизнь или длительное время. С этим ничего не поделаешь и в общем, конфликта можно избежать, если вовремя понять характер этих изменений либо в себе, либо в тех людях, которые были ближним кругом общения.

Мне лично это известно, поскольку буквально все мои одноклассники остались в стране-оккупанте и с 2014 года они перестали для меня существовать. Я как-то писал о некоторых из них, которые сделали довольно успешную карьеру в бизнесе и в государственных структурах. Но теперь все они для меня умерли. Примерно тоже самое случилось с родственниками, которые с 2014 года остались в оккупации. С тех пор с ними тоже кончено, по тем же самым причинам. Так что у меня имеются собственные представления о том, как нелегко остаться собой именно в той части, которая и является личным идентификатором.

И вот сегодня день рождение у такого человека. Меня никогда не интересовало то, кто это и чем он занимается, а впервые живьем и на расстоянии 10 метров увидел его на улице Банковой, когда был первый импровизированный «штурм» администрации президента, в рамках Майдана. Это было первое положительное впечатление, поскольку известные люди безусловно избегают подобных ситуаций и уж точно – сами не лезут в наэлектризованную массу народу. Для этого должна быть добрая доля личного мужества и доверие к тем, кто тебя окружает. Но никаких таких особых выводов по поводу этого человека делать не стал.

Спустя полгода, когда еще никому не был понятен масштаб разворачивающейся войны, он сказал то, что лично я хотел услышать от кандидата в президенты и я, до того момента довольно аполитичная личность, впервые пошел на избирательный участок и отдал за него свой голос. И скажем так, за всю его каденцию, у меня к нему было множество вопросов и претензий, но он делал то, для чего я отдал за него свой голос. Ни в чем крупном он меня не подвел. Старожилы на ЛО в курсе, что в начале его каденции я написал несколько десятков критических статей, но в базовых принципах он не отступил и не сдался. Поэтому в 19-м я снова проголосовал за него, а позже, когда ему было тяжело, я был под Печерским судом, как наверное, и многие из коллег. Среди них был и знаменитый, с честью ушедший в Валгаллу Каракай, с которым довелось пообщаться лично.

И вот после начала широкомасштабного вторжения он постоянно демонстрирует, что не отступил от свих базовых принципов ни на шаг. И это при том, что мог не раз и не два – умыть руки, как это сделали многие. В общем, его не испортило то, что портит почти всех – медные трубы.

Поэтому, сегодня я поздравляю своего президента Петра Порошенко с днем рождения и коротко пожелаю: «Так держать!». Ну а если он снова выставит свою кандидатуру на выборах, я знаю за кого проголосую и знаю, за кого проголосует редакция ЛО. Думаю, что и наш большой коллектив – тоже знает.

64 коментар до “Короткое поздравление с длинным предисловием”
    1. Щиросердечне дякую автору ,за виражені письмово мої думки,за непохитну позицію.Після атаки на сайт написав,що ЛО повинна працювати,як віддушина для мозку.І слава богу так і є.Подяка.Наснаги Вам.Переможемо.Вірю.

      1. У 2014 році я не проголосував за Порошенко, тому що сам жив в окупованому Стаханові. А от у 2019 році я не тільки проголосував за Порошенко, але й працював на виборах і на власні очі бачив процес. І можу сказати на власному досвіді: вибори, які було організовано попередньою владою у 2019 року – найпрозоріші і найчесніші вибори за всю історію сучасної України. Тому коли я від когось чую, що шмарклю і зєшоблу нам “назначілі алігархі” або хтось “задуріл голову людям”, мене починає кособочити. Тому що люди, які йшли майже нескінченним потоком на виборчі дільниці у 2019 році, навіть не намагалися приховувати свої політичні вподобання, заліплюючи усе стікерами “Зе” і питаючись у членів комісії “- А гдє тут поставіть галочку за Зєлєнского?” навіть вже на місцевих виборах.
        Мудрий нарід з гиканням, ржанієм та улюлюканням “прокатив” Порошенко на виборах. Власними руками і власним розумом. У тверезому притомному стані. Але попри це, я звернув увагу ще на одну деталь. Нарід не тільки “прогнав баригу”, не проголосувавши за нього, але і в пересічній своїй масі люто ненавидить його. Всі роки на Петра Порошенка лилися нескінченні океани лайна та помиїв у медіапросторі і в житті. І він мав повне моральне право поїхати собі за кордон, і жити там у своє задоволення. Та от не поїхав. Він та його фонд рятували нарід від ковіду, продовжували підтримувати ЗСУ, і в час повномасштабної війни розгорнули величезну волонтерську діяльність, знов не зважаючи на лайно, що продовжує литися на них. Тому прізвисько Криголам Петро Олексійович здобув цілком заслужено.

        1. “Тому коли я від когось чую, що шмарклю і зєшоблу нам “назначілі алігархі” або хтось “задуріл голову людям”, мене починає кособочити.”
          ************************************************************
          Тобто, ви хочете сказати, що не олігархи розкрутили Зе за півроку з голограми в телевізорі до безальтернативного кандидата в президенти?
          Чиї медіаресурси лили бруд на Пороха, як ви самі про це кажете?
          Хто ж так задурив голови людям? Чи не телевізор, який контролювався і контролюється досі, відвертими ворогами нашої держави?
          Люди, в переважній більшості, в будь-якій країні – м’яко кажучи наївні. За допомогою медіаресурса і нехитрих ІПСО це стадо можна переконати в будь-чому.
          Чому тоді дивуватися результатам? 25% в таких умовах – це ще дуже багато.

          1. Тоді в мене теж питання: а чому ті люди, котрі не проголосували за членограя та зєшоблу, не повелися на дурню? Чому попри бруд, який лився на Порошенко, найшлися ті люди, які віддали за нього свій голос? Чи не тому, що в деяких людей голова призначена, щоб ще й думати нею, а не тільки жрать і ржать? Чому виборче право дається людині в повнолітньому віці, а не у школі чи дітсадку? Може тому, що доросла людина повинна і вміе краще за дитину робити висновки зі своїх вчинків, прогнозувати їхні наслідки, користуючись вже набутим життєвим досвідом, на відміну від дитини? Чому ті ж виборці, хто голосував за Зеленського, не йдуть лікуватися або чинити автівку до баристи чи тамади, який їм сказав “дайтє мнє 100 днів, я навчуся?” І найголовніше: зараз вже закінчується каденція зєвлади і Сонцесцяйного, і вже очевидно, хто вони і що вони, і можна було б зробити висновки зі свого вибору. Вже якесь розуміння могло б прийти у голову, що той вибір був помилковий. Але ніт: танцюльки по граблях триватимуть. Безліч людей або збираються обирати зю на другий термін, або прутилу, або “а давайтє просто вибєрєм ваєннава”. Мови про те, що треба обирати фахових спеціалістів не йде.

          2. Потому что никакая пропаганда ничего нового не вкладывает в головы своей целевой аудитории. Всего-лишь максимально эффективно использует то, что в той голове уже есть.

          3. Під останнім постом Олександра немає кнопки “відповісти”, тому напишу тут.
            ***
            “Тоді в мене теж питання: а чому ті люди, котрі не проголосували за членограя та зєшоблу, не повелися на дурню? Чому попри бруд, який лився на Порошенко, найшлися ті люди, які віддали за нього свій голос? Чи не тому, що в деяких людей голова призначена, щоб ще й думати нею, а не тільки жрать і ржать?”
            ***
            Так я відповів на це: люди – наївні. Простіше – бидло. І так – їм цікаво жрать і ржать. І прості рішення. Складні – це не для них.
            Їх бог – телевізор, і все, що він скаже – істина.
            І тепер скажіть – у чиїх руках зараз телебачення?
            Хто заправляє мономарафоном?
            ***
            Приблизно чверть населення в будь-якій країні – люди думаючі і вміючі в причинно-наслідкові зв’язки. Але от парадокс – в умовах спільного виборного права в них немає шансів. Між популістом і державником бидло завжди вибере популіста, звісно якщо за ним стоять гроші і відповідна медійна розкрутка.
            А Порох поставив на думаючу меншість, абсолютно не контролюючи медіаресурс. Його поразка закономірна, як би кому не хотілося.
            ***
            “Чому виборче право дається людині в повнолітньому віці, а не у школі чи дітсадку? Може тому, що доросла людина повинна і вміе краще за дитину робити висновки зі своїх вчинків, прогнозувати їхні наслідки, користуючись вже набутим життєвим досвідом, на відміну від дитини?”
            ***
            В теорії і в ідеалі – повинні. Так і замислювалось, коли надавалося це спільне виборче право. Але на практиці виявилось, що величезна кількість людей (приблизно 73%, так), за своїм розумовим рівнем мало чим відрізняються від дітей. Хоча самі про себе вони великої думки.
            І це реальна проблема. Це великий недолік демократії, яким користуються усілякі пройдисвіти і не тільки в нас. Як вам Трамп, до речі?
            ***
            “Вже якесь розуміння могло б прийти у голову, що той вибір був помилковий. Але ніт: танцюльки по граблях триватимуть. Безліч людей або збираються обирати зю на другий термін, або прутилу, або “а давайтє просто вибєрєм ваєннава”. Мови про те, що треба обирати фахових спеціалістів не йде.”
            ***
            У людей недалеких і пихатих (більшість виборців Зе) є одна спільна риса – вони не вміють визнавати власних помилок. Обрати Пороха, на якого сам лив лайно в соцмережах і в офлайні, він не зможе ніколи. Тому Притула, Арєстовіч, кінь в яблуках – да хто завгодно, тільки не барига.
            ***
            Наш єдиний шанс в тому, щоб Штати обвалили рейтинг сонцесяйному, а вороги не змогли більше ніяку Притулу достатньо розкрутити, як свого часу Зе. Ну і, звісно, треба закривати мономарафон.

    1. Тоже поздравляю и это тоже мой президент! Много друзей и даже родственников проголосовали за я не лоха, но одно утешает что все раскаялись

  1. Приєднуюся до привітань п’ятому Президенту! Петро – скеля! Здоров’я і натхнення !

    1. Приєднуюсь до вітань п’ятому Президенту ! І знаю без сумніву, ⁷що Україні потрібен Порох!

    1. Теж приєднуюсь до привітань пʼятому Президенту! Мої щирі вітання! Слава Україні!

  2. Многая літа нашому Гетьману Пороху! Дай Боже йому та його родині здоров’я та натхнення !
    Слава Україні!

  3. ПП – кращий президент в історії України. Сердечно вітаю з днем народження. Слава Україні!

  4. Далеко не все нам відомо, що робить Гетьман для збереження проукраїнської коаліції в світі, однак при всіх вибриках зеленої влади, бачимо результати цієї роботи. Як нам всім пощастило з ним, і як віддячив йому наш “мудрий” нарід, однак ця невдача не зламала його. Як для політика він ще молодий, і буде приймати капітуляцію ворога.

  5. Я бачив його дуже близько на святах на честь болгарскоі діаспори одеськой области- в Одесі, біля обл, адміністраціі. Що мене здивувало, що його охрану було майже не видно. Я теж пишаюсь тим що він був нашим презідентом і якщо знову він виставіть свою кандідатуру на пост презідента, то я знову віддам свій голос йому. З Днем народженя шановний презідент Порошенко.

    1. С днём рождения! С огромным уважением из Казахстана! Слава Украине! Слава ВСУ!

  6. Також приєднуюсь до привітань! Здоров’я, терпіння на натхнення Петру Олексійовичу! Все буде Україна!

  7. Якщо чесно, якби я не хотів, але голосувати за Петра Порошенка це погана ідея.Сподіваюся він не піде на вибори як учасник.
    Чому саме?Наш нарід у своїй більшості ніколи не вибере знову Петра Порошенка, давайте будем реалістами.А от кандидат от Европейської Солідарності, це вже інша справа бо не Порошенко , а усі інші це зелені під різними вивісками.

    1. Гарна спроба аналізу. А якщо ʼгіпотетичноʼ Залужний скаже що підтримує кандидатуру ПП?

    2. Нездається, що таке “побажання” саме в день народження – недоречно?

    3. Ваша оцінка, шановний, то лише ваша оцінка.
      Висловлена в певній час та за певних обставин, як в даному випадку, вона може характеризувати певні ваші особисті показники.
      Чому?
      Та тому, що або ви реально не усвідомлюєте масштаби зробленого Паном Президентом Порошенком, або ж просто у вас відсутнє відчуття належного тону.
      Обідві обставини досить прикрі.
      Перепрошую.

      1. Як раз усвідомлюю, але тут діло не в мені.Дуже малий % від 73% проголосує за Петра Порошенка.Багато з них розчарувалися в Зеленському, але наврядчи Порошенко перестав для них бути “баригою”, та й проголосувати за нього це значить визнати усі помилки щодо цього, а це не багато хто любить.
        І перепрошую що написав це у його день народження.

    4. Немає більше настільки розкрученої фігури з боку патріотичних сил.
      І не забувайте, що рейтинг Зе і Пороха перед самою війною практично зрівнявся.
      Тільки війна врятувала нашого “бойового хом’яка” в оливкових штанях від повного провалу.
      Але все ще попереду.

  8. Вітаю з днем народження Петра Олексійовича , головне міцного здоровʼя все інше прийде .

  9. Відчуваю, що “нарід” знову обиратиме “нижніми полушаріями”.
    І тому, як зараз Порошенко нівелює вибрики “зеленої влади” у Європі, так і далі, але уже як член європарламенту він принесе більше користі Україні.
    Саме там йому знадобиться витримка і здоров’я, яке ми всі тут йому бажаємо.

  10. Дякую йому за все, що зробив та робить на користь України, і вітаю Президента з Днем народження!!!

  11. І приєднуюсь, і погоджуюсь, і радію, що любимий ресурс і тут не підвів, тому що давно підтримує цю людину-політика – особистість. З днем народження, Гетьмане! І хай обов”язково збудуться всі щирі побажання Вам розумних людей!

    1. Так розумні ж люди.
      Інакше і бути не може.
      А Панові Гетьману уклін низький та дяка величезна і побажання радості від життя в усіх його проявах.

  12. +++, вітаю нашого Гетьмана Петра Олексійовича Порошенко з Днем народження! Бажаю міцного здоров’я і вірю, що Порох буде завжди сухим!

  13. Петро Порошенко ,в моєму розумінні,в одному ряду з такими особистостями як сер Уінстон Черчіль, Маргарет Тетчер, керівниками які не боялись взяти на себе відповідальність за прийняті рішення , це люди із твердими переконаннями і сильні духом. Многая літ Петру Олексієвичу- Гетьману України!

  14. Порошенко – первый Президент Украины. Здоровья ему, удачи и долгих лет жизни. А еще очень бы хотелось, чтобы он возглавил ВР, а янелох заболел или просто смылся. Вот тогда, без выборов и военного переворота, Украина и победит. Иначе – никак.

  15. Тут “кое-кто” (не буду показывать пальцем) умудрился меня обвинить (а точнее оскорбить) словами: “Ну, не нравится ему Порошенко”. Но это пусть будет на их совести (если ещё осталась).
    А по-поводу именинника скажу так. У меня огромная претензия к Петру Алексеевичу, которая будет нивелирована только тогда, когда либо он повторно, либо кто-то из его единомышленников возглавит Украину. Потому что именно при Порошенко Украина (наконец-то) гордо зазвучала на весь мир.
    И перефразируя Уинстона Черчилля можно сказать так: “Порошенко, будучи Президентом, допустил множество ошибок, но лучшего Президента у Украины не было”.
    Желаю имениннику и его родным прежде всего здоровья, чтобы хватило сил всё-таки выполнить данное им обещание: “Через рік, так через рік”.

  16. Шановний Авторе, приєднуюсь до вітань! Я народився теж біля Полярного кола, мий тато українець, який навчав мене що Воля, це головне. Вже 30 років мешкаю в Німеччині. У січні 2022 взявши відпустку, я приїхав у Київ щоб підтримати Порошенко біля будівлі суду. Дай Бог йому здоров’я, дай Боже українцям наснаги та мудрості. 🇺🇦🇩🇪

  17. С днем ​​рождения, дорогой господин. Порошенко. P.S. Всю жизнь думала, что у меня хороший брат, но после смерти мамы он хочет забрать мой дом, который мама оставила мне по завещанию. Очень грустно и невероятно обидно узнать настоящее лицо моего брата.

  18. Порох став для мене першим Президетом України, за якого не було соромно на міжнародній арені. Ніхто ні до, ні після навіть близко з ним не стоїть.

Коментарі закриті.