И вот просто представим, что эти самые два бомбардировщика отправляются на патрулирование над нейтральными водами в Черном море. Как водится, их сопровождают те же румынские истребители. Достаточно ли этого будет прутину для того, чтобы воздержаться от драки над морем? Мы же помним, что они исполняли перед британским самолетом разведчиком и британским же эсминцем, в Черном море. 

А теперь представим, что бомберы сопровождают не румынские, а украинские F-16. Не правда ли, картина тут же приобретает другой вид. Ни у кого нет сомнений, что если только лапти попробуют выслать на перехват свои самолеты, истребители ВСУ не станут рефлексировать и тут же вступят в драку, пока бомберы отвернут на базу. Думаю, что лапти не имеют не малейших сомнений в том, что так оно и будет и что с украинскими самолетами, игра в «Сумасщедшего Ивана» просто не пройдет, поскольку они тут же получат драку.

А все это к тому, что этот самый принцип следует распространить вообще на все. Уже очевидно, что прутин не успокоится и если только посчитает нужным, попытается нанести удары по странам Балтии, например и весь этот расклад будет зависеть от того, насколько мощным и точным будет этот удар, а также – насколько быстрым и адекватным будет ответ. Но как было сказано в начале, именно с этим у НАТО имеются очень большие проблемы, о чем они чуть ли не ежедневно сигнализируют прутину. 

То есть, это – самостоятельная проблема, которая связана с очень своеобразной трактовкой термина «эскалация», которую НАТО пытается избежать. Грубо говоря, если лапти ударят по Латвии, Литве или Эстонии, то понадобится время для того, чтобы в недрах НАТО и в Белом доме определились с тем, эскалация это или это было не преднамеренное действие, как это недавно сформулировало правительство Польши и Румынии. И хорошо, если все ограничится таким ударом и за ним не последуют какие-то другие действия.

А вот Украина уже однозначно не имеет никаких сдерживающих факторов и давно имеет валить по федерации так, как считает нужным и по тем целям, которые считает подходящими. И между прочим, наши военные уже продемонстрировали свои возможности именно в этом плане, когда атаковали вражеские загоризонтные РЛС типа «Воронеж». Поскольку это – массивные, стационарные объекты, работающие в однажды обозначенном направлении, то именно для операций ВСУ они не представляли никакой угрозы или ценности. 

Другое дело, что именно эти станции фиксируют пуски ракет с кораблей США, находящихся в южном или западном направлении, относительно самой федерации. Таким образом, ВСУ как бы намекнули американцам, что могут уничтожить инфраструктуру лаптей, которая заточена против их средств поражения.Агрессия москвы против Украины, имеет важный и очень неприятный побочный эффект для лаптей. Они полностью развязали руки нашим военным и тем вольны валить по любым военным целям, в любом месте федерации. 

Другое дело, что эти развязанные руки не должны оставаться пустым и за них не должны дергать собственные партнеры. Пока наши военные показали, что могут лупить по объектам на расстояние до 2 тыс километров и не оглядываться на  то, насколько они являются пафосными для лаптей. Но вместе с этим, стало понятно, что существующими боевыми платформами, до цели можно донести относительно небольшой заряд и вот западное оружие просто придаст вес ударам, которые наши военные уже наносят самостоятельно. Ведь все условности имеют значения только до того момента, когда не началась драка, а потом они утрачивают свой смысл.

18 коментар до “Взгляд на драку (Часть 5)”
  1. Вот интересно,давно уже есть ракеты с разделяющимися боеголовками,когда один носитель выводит несколько зарядов на цели.Может проблему малых зарядов в БПЛА можно решить путем складывания их зарядов в один большой перед заходом на цель? По принципу корабля-матки в который обьединяются долетевшие дроны.

    1. Дрон може нести до 100 кг бойової частини, а то і менше. Який сенс здорожчувати виріб?
      Для простоти проведемо розрахунки.
      Дрон має подолати відстань 1000 км, на швидкості 166 км/год. Двигун – як у ШахЄда, двоциліндровий, об’ємом 250 куб. см, витрати палива – 3,5 л на 100 км. На 1000 км – треба 35 л + 5 л – непередбачувані витрати (вітер, маневр, …).
      Корпус+двигун+паливо – вже 100 кг. Отже, БЧ – до 50 кг, +- 10%…

  2. Чому ЗСУ вже рік, як не б’ють по чонгарських мостах? Для цього дозволи партнерів не потрібні. Тільки бажання укрсучвлади.

    1. А що це дасть? На Херсонському і Запорізькому напрямку зараз активних бойових дій не ведеться. Минулого разу орки відновили рух через тиждень чи два. На що мають вплинути ті два розбомблені мости прямо зараз чи минулого місяця? Сьогодні Хорн Груп виклали як вони 3-ма бомбами добивають міст в КуНР, щоб відрізати від постачання Глушковський район. Здається мені то було більш ефективне використання обмежених у кількості засобів ураження. Як вважаєте?

      1. На сьогоднішній день країни ЄС виготовляють лише 155-мм снарядів 2700 одиниць на добу. І так по всім видам озброєння – їх не вистачить на довготривалу війну, рік, два. Йде нарощування виробництва зброї, яка ж доля у цьому нарощувані укр.уряду. В кремлі це розуміють й намагаються втягнути НАТО до війни саме зараз, коли вся рашка без гальм і агентурно-диверсійні гуртки на Заході не вичищені. Дивився, після вчорашнього, про ППО Латвії – відсутнє.

          1. Кількість боєприпасів помножте на профіт. По антонівському мосту лупили хаймерсами ледь не щодня і по прилеглій локації. Чонгарський міст немає такого значення для вс рф, як Антонівський для окупантів в 2022р. До прикладу Курщина. Немає ніякого позитиву щодня лупити по Чонгарському, коли є більш нагальні цілі.

  3. Я вибачаюсь, але в архіві щось не можу знайти класну статтю про маслякова , була б дуже на часі до смерті цієї тварини

    1. Прийшов сюди саме в пошуку допису з посиланням на архівну статтю про маслякова. Бо УНІАН випустив ностальгічну статтю, від якої хочеться блювати.

  4. РЛС “Воронеж” відслідковує в тому числі супутники GPS та Starlink і передають їх координати на станції РЕБ “Тобол” для “заглушення” їх роботи. А це вже дуже впливає на СОУ.
    https://war.obozrevatel.com/ukr/kovalenko-ukrainski-droni-pochali-znischuvati-unikalni-rls-u-rosii-chomu-ihnya-vtrata-kritichna-dlya-voroga.htm

    1. > відслідковує в тому числі супутники GPS та Starlink і передають їх координати
       
      Супутники GPS самі передають свої координати користувачам. Власне, за цими координатами та часовою затримкою сигналу від супутників користувачі й обчислюють своє положення.

  5. “тот, кто хочет – ищет возможности, а кто не хочет – ищет оправдания”

    Золотые слова!
    И относятся они не только к позиции наших союзников (что абсолютно верно!), но и к самим украинцам, которые считают, что вражеская “кротовня” в руководстве Украины может пока что продолжать действовать.
    И кстати, эта дебильная ситуация безусловно влияет и на позицию союзников!

  6. … Колись вважалось, що Третя світова обов”язково буде ядерною і обов”язково між США і СРСР. Почалася гонка озброєнь, а потім Союз вліз в Афган, якому США допомогали зброєю. А ще через 10 років і сам совок розпався, ядерноі війни не случилось. Зараз схожа ситуація – путінська русня довго лякала Захід ядерною дубинкою і влізла у війну з Украіною. На рахунок ядерки у іі виконанні це вже не точно, але є інший божевільний з ракетами – ХоМяк Ин. І загроза третьоі світовоі поки нікуди не зникає. То що робити Заходу, який НЕ хоче воювати, бо в них спокійне життя, демократія, вибори, свій придурок Трампон…? Очевидно, юзати безпрограшний варіант, як з совком в Афгані. І знову ж таки, як схилити зелене кодло в Украіні для виробництва власноі зброі, програми якоі згорнулись в 2019?
    А те що в Украіні руйнуються міста і гинуть люди – то ж ми самі собі таке понавибирали, а в них своі виборці. Нам же ж, як тут неодноразово писалось, були до лампади подіі в Сиріі і іхнім виборцям таке саме.
    Але можливо дозвіл і зброю таки дадуть, але вже після виборів, щоб Трамп не волав, що команда Байдена прискорює оту саму третю світову. А коли Харріс візьме Білий дім, то тоді й із зеленою наволоччю буде інша, прокурорська розмова.
    Ось такий у мене взгляд на драку… )))

    1. > Заходу, який НЕ хоче воювати, бо в них спокійне життя,
       
      В Заходу спокійне життя, бо він віддає перевагу некорумпованрму суспільству з верховенством права, а не навпаки, як деякі. А вв’язуватися класти свої життя за казкових придурків, яких роками (десятиліттями?) тягнуть до такого же цивілізованого способу життя, що дало би їм безпекову парасольку НАТО (як Литві, Латвії й Естонії, наприклад), а вони впираються рогами й кігтями, і продовжують впиратися навіть коли їх фізично вбивають десятками (сотнями?) тисяч, роблячи щось лише під фінансовим примусом (https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-nalashtovana-na-spivpracyu-ta-vikonuye-vsi-zobovyaz-93089) і всіляко намагаючись саботувати те, що зробити погодились, це якими фантастичними альтруїстами треба було би бути?

    2. А стосовно Трампа, знаєте, можна було би багато чого собі фантазувати, якби він ще не бував Президентом США. А він був. І нагадаю, він тоді мав дуже серйозні розмови з партнерами по НАТО, які були вирішили, що можуть сісти США на шию, й ніжки звісити, не виконуючи взяті на себе зобов’язання щодо витрат на власну оборону. І ті розмови подіяли. Тому тут ще питання, в кого які розмови будуть із зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *