Ну а про самолеты, именно сегодня, лучше вообще ничего не говорить и если уже и придется о них писать, то не более чем то, что они – тяжелее воздуха. Тем не менее – приходится. И вот враг пишет для своей аудитории некоторые подробности атаки на тот самый Су-57, о котором было сказано утром. Тогда мы подчеркивали, что аэродром в Ахтубинске просто не мог остаться без прикрытия ПВО, поскольку рядом – полигон ПВО Ашулук и там всегда есть соответствующие силы и средства. Так оно и оказалось и потому мы полностью приводим еще одно сообщение врага на эту тему. Читаем внимательно!

«Враг ударил по аэродрому в Ахтубинске «невидимыми дронами». К сожалению, поражен не только Су-57. По данным наших источников в Генштабе и ВКС, дроны противника поразили в Ахтубинске истребитель и два комплекса ПВО – «Панцирь-С1» и С-300. Одна установка «практически полностью уничтожена», другую, возможно, отремонтируют.

Что касается Су-57, по которому ударили беспилотники, то он получил серьезные повреждения. Получится ли его отремонтировать, сейчас выясняется, но примерно полгода самолет «точно не будет летать». По словам одного из наших собеседников, удар по Ахтубинску наносился «невидимыми дронами, которые не сможет сбить ни одна система ПВО в мире». Так ли это, или же военные просто пытаются найти объяснение тому, почему не защищены военные аэродромы в глубоком тылу, нам, честно говоря, сложно сказать. Будем разбираться» 

Не правда ли, сюжет просто захватывающий? Понятно, что самолет Су-57 восстановить можно. Немного подрихтовать, подварить, подшпаклевать и все будет хорошо, но это уже никому не интересно. И напротив, интересно то, что там же, в районе этого аэродрома, наши дроны деклассировали их ПВО разного типа, от С-300 до Панциря. А ведь говорили, что все посбивали. Оказывается, и ПВО пролюбили, вместе с аэропланом, сбиватели мамкины. Отсюда возникает философия вот такого плана:

Ну и что тут можно сказать? Пропагандистам ведь надо как-то все это пояснить, где-то про мудрость фюрера стаду выдать, о непобедимом оружии, а оно не получается, ну хоть ты тресни. Опять же, в районе Белгороа прилетело в довольно крупный, по нынешним временам, склад боеприпасов. Мирняк вывалился на улицу, и раскрыв рты наблюдает фейерверк, не веря тому, что их ПВО и такое пропустила. И главное, пропагандистам уже просто не хватает ни времени, ни энергии для того, чтобы успевать затыкать все дыры. И потому публика начинает прикидывать ухо к носу и в результате выходит на такие, не вполне веселые мысли.

И ведь что главное, этот самый мирняк с такими мыслями вовсе не против войны и не против того, чтобы убивать соседей, но вот именно такая война им точно не нравится. Оно и понятно, ведь они знают, что когда убиваешь ты, это – правильно, хорошо и геройски, а вот когда в ответ начинают убивать тебя, то тут приходит дикая растерянность, мол, за что? Только за то, что я их убиваю, всего-то? Вот тут и нужны пропагандисты, чтобы все расставить по местам и не допустить мысли о том, что вот-вот что-то прилетит по кремлю… Но не сегодня.

6 коментар до “Траур кремлевской пропаганды (Часть 2)”
  1. Это были невидимые для ПВО дроны “Карлссон”,который приземляется при пеленгации и пешком обходит опасные районы,а потом ест новую банку варенья и летит дальше бомбить…)))

    1. > «невидимыми дронами, которые не сможет сбить ни одна система ПВО в мире»
       
      Так, це кацапи встругнули так встругнули. Ці дрони потойбічні якісь? Чи зачаровані мольфарами й характерниками?
      І на якій підставі кацапи розписуються за всі системи ППО в світі? Вони он Patriot теж оцінювали. Мали би писати коректно: “дронамі, сбіть каториє не спасобна ні адна атєчєствєнна, сістєма ПВО”. Ну й пропонувати своєму верховному командуванню капітулювати, бо як тут тепер воювати.

  2. Кирилл Данильченко
    8 ч. ·
    Головне, що Франція виробляє своє озброєння, а під Gripen інтегрують що завгодно — від IRIS-T до AIM-120.
    Тобто передача Gripen — це навантаження на арсенали третіх країн. Або ж Швеція повинна розщедритися й підчистити свої запаси засобів доставки.
    Звісно, тут шведські можливості далекі від французьких.
    Поки що ми не знаємо, які саме машини передають. А різниця може бути відчутною.
    Бо Mirage 2000-5 має півдюжини версій, що дуже відрізняються одна від одної.
    Там і різні формати тактичного зв’язку, включаючи Link 16, що дозволяє працювати в єдиному цифровому полі з розрахунками Patriot; і суто протикорабельні варіанти; і ті, що модернізували, щоб завоювати перевагу в повітрі.
    Причому будь-який варіант має сенс для нас.
    Ланка бортів Мк2 для чергування з ПКР Exocet і станціями розвідки на користь флоту?
    Зараз ми не маємо жодних протикорабельних засобів доставки повітряного базування.
    Я дуже сумніваюся, що нині, коли ми полюємо за окремими катерами та буксирами, Москва насмілиться на десантні операції, але сама можливість вдарити Exocet — це добре.
    Mirage 2000-5F, які робили для повітряної поліції, теж мають свою нішу.
    Хоч медіа й пишуть про модернізований радар, але фактично там 130–140 км дальності для цілі на кшталт «винищувач», сучасні російські літаки бачать далі.
    Проблеми недостатньої дальності ракет також існують — у MICA-EM це навряд чи більше за 50 км.
    Тобто якщо врахувати, що звичайні патрульні пари летять не на ЛБЗ, Mirage навряд чи дотягнуться до метальників КАБів.
    Тобто ідеально було б Mirage 2000-5F застосовувати як літак ППО — перехоплювати крилаті ракети, дрони-камікадзе й розвідників, використовувати як патруль на узбережжі, де він може побачити катери.
    Але основний плюс — у Франції своя лінійка боєприпасів для авіації.
    Крилаті ракети SCALP вони однозначно перезапустять у виробництво, кориговані HAMMER вже перезапустили, ПКР Exocet block 3 є в запасах і вона літає на 180 км, MICA є в запасах.
    Що ми маємо? Арсенали США та запаси ЄС не будуть під тиском — чисто ініціатива Парижа.
    Цілком можливо, що ми спостерігаємо конкуренцію між Берліном, Лондоном і Парижем щодо випробування власних озброєнь війною в Україні.
    Наприклад, машини з маркуванням D отримують Mid-Life Update і ще десяток-півтора років нестимуть службу в самій Франції, та й Mirage 2000-5F просто зараз чергують над Францією і в рамках повітряної поліції в країнах-неофітах Альянсу.
    Чому б їм і не подивитися, як вони працюватимуть по ймовірному супротивнику?
    Уже є новини, наших льотчиків навчають для переданих коаліцією F-16. От тільки українці готуються на основному навчальному літаку Парижа — Alpha Jet.
    Тобто є база, є пілоти інструктори, уже триває навчання, яке лише необхідно масштабувати.
    Літак не новий, але порівнювати цю модернізацію 1999 року з МіГ-29 дещо дивно.
    У французів і нашоломний приціл, і контейнери РЕБ, та й порівнювати електроніку 1990-х років з пізньою радянською — специфічне заняття.
    Основний бонус для України — арсенали Франції та їхні SCALP, а також керовані бомби.

  3. А чо тут пропаганде напрягаться? Певео дроны сбило? Сбило. Истребитель истребил? Истребил. А экипаж бомбера вообще передовик и закоперщик. Так держать! А кто сомневается – десяточку на душу населения за сомнения и дискредитацию. Такшо все в ажуре. Да, а пароход без названия – макет в натуральную баржи-лесовоза. На что потрачено 110 атакамсов, и Зеленский вызван в вашингтонский обком на ковер. Ура товарищи! И так далее.

  4. А тут ось ще така інфа від ГУР.
    “Під час удару по аеродрому “Ахтубинск” у Астраханській області 8 червня уражень міг зазнати не один, а два російських винищувачі Су-57. Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.
    За його словами, наразі ця інформація уточнюється.
    “Є дані, які продовжують уточнюватися. Попередня інформація про те, що уражених літаків Су-57 могло бути два. Також є інформація про безповоротні втрати та поранених серед особового складу окупантів”, – повідомив Андрій Юсов.”
    Ну, як то кажуть – “всьо в лузу”

  5. “АЕС, енергетичні вузли, а також і цивільні об’єкти”? Тобто, вони самі розписуються, що “АЕС та енергетичні вузли” — це об’єкти військові, і є легітимною ціллю для України?
    Втім, дійсно, вони же на своїх АЕС виробляють збройовий плутоній для ядерної зброї. Отже, їхні АЕС і справді є легітимними воєнними цілями.

Коментарі закриті.